Életmód

10 motiváló idézet a multimilliárdos Richard Bransontól

Inspiráló gondolatok a Virgin birodalom fejétől, amelyek garantáltan feldobják a napodat.

Az extrém kalandjairól híres, multimilliárdos vállalatvezető-ikon, Sir Richard Branson nem állítja, hogy csak úgy lehet sikeres valaki, ahogyan ő lett. Néhány alapelvet azonban követendőnek tart. Ezeket, akárcsak a tapasztalatait – amelyek, mint mondja, rendkívül jó szolgálatot tettek neki – meg is osztja velünk az anekdotákkal tarkított, A Virgin-módszer című könyvében. Érdemes megfogadni magvas gondolatait, hiszen a birodalma, a Virgin cégcsoport a világ 50 országában van jelen, és több mint ötvenezer alkalmazottja van. Szóval ő aztán tudhat valamit!

Sokkal jobb lesz az életünk, ha “csak csináljuk”, amit kell, és a szenvedélyünknek élünk. Rendszerint azok élvezik legjobban az életet, akik kellőképp bátrak ahhoz, hogy nap mint nap azt csinálják, amit olyannyira imádnak. Ők azok, akik mernek kockáztatni, és akiknek ahhoz is van bátorságuk, hogy álmokat kergessenek.

10 idézet a multimilliárdos Richard Bransontól

Érezzük jól magunkat! Ha nem élvezzük, amit csinálunk, valószínűleg ideje valami más munka után néznünk.”

Higgyünk az elképzeléseinkben, legyünk a legjobbak! Ha hiszünk benne, hogy a saját utunkat kell járnunk, és ezt a lehető legnagyobb élvezettel kell tennünk, máris sínen vagyunk, és senkinek sincs igazán esélye, hogy letérítsen erről a pályáról.”

Ha mi nem vagyunk büszkék arra, amit csinálunk, akkor bárki más miért lenne az?

10 idézet a multimilliárdos Richard Bransontól

Sose adjuk fel! Legyünk elég kitartóak: álljunk fel, söpörjük le magunkról a port, és vágjunk bele újra meg újra – magunk is meglepődünk majd, milyen sokra jutunk a végén.”

Hallgassunk figyelemmel, jegyzeteljünk sokat, és folyamatosan állítsuk magunkat új kihívások elé!

Kapcsoljuk csak ki a laptopot meg az okostelefont, és emeljük fel a hátsónkat: vár ránk a nagyvilág! Ahelyett, hogy egész életünket a képernyő előtt ülve töltenénk, próbáljunk meg rendszeres időközönként kikapcsolni mindent, és járjunk egyet a világban. Kezdjük a lakóhelyünk környékén, majd tágítsuk a látóterünket. Az élet nem főpróba, hanem maga az előadás! Annyi lebilincselő emberrel találkozhatunk, annyi izgalmas kalandban lehet részünk, és megannyi sokat ígérő kihívással nézhetünk szembe – nincs vesztegetni való időnk.”

10 idézet a multimilliárdos Richard Bransontól

Ha valaki kellően elszánt, maga is meglepődhet azon, mi mindenre lesz képes.”

Ha szeretnénk felkelteni valaki figyelmét, az óceánjáró kikötéséhez hasonló folyamatra kell felkészülnünk. Először egy vékony, könnyű kötelet dobnak a dokkmunkásnak (a Twitter-üzenet), majd ezt egy erősebb, nagyobb kötél követi (az e-mail), amely végül behúzza a nagyméretű, súlyos horgonykötelet (a teljes prezentációt). Próbáljuk csak ki, mi történik, ha a súlyos kötelet dobjuk a partra először! Akárcsak egy ötoldalas e-mail, ez is nyomtalanul elsüllyed.”

Őszintén hiszek abban, hogy kellő szenvedély birtokában nincs olyan élethelyzet, amelyben ne lehetne valamit jobbá tenni.”

10 idézet a multimilliárdos Richard Bransontól

Még több elgondolkodtató idézet az NLCafén:

  • 10 bölcs tanács, hogy imádd az életkorodat, akármennyi is vagy
  • “Nem lehet lelkesen szexelni, ha valaki követeli” – 13 ütős idézet Feldmár András új könyvéből
  • 8 idézet, amitől ezek után másképp látod a világot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top