Élni akarok cikkek

Masszázzsal gyógyulhatnak a koraszülött babák

A speciális babamasszázs segíthet a koraszülött kisbabáknak oldani a stresszt, ami hozzájárulhat gyorsabb fejlődésükhöz is.

Az Illinois államban található Mercy Health kórház különleges módszerrel segíti a koraszülött babákat. A speciális babamasszázs elsősorban azért lehet nagyon eredményes a korababák fejlődésének előrelendítésében, mert fokozza a szülők és a kisbaba közötti – a koraszülött intenzíven töltött idő miatt gyakran erősen limitált – fizikai kontaktust, ami bizonyítottan kulcsszerepet játszik a koraszülött kicsik megerősödésében.

Masszázzsal gyógyulhatnak a koraszülött babák 

A másik probléma, amit orvosolhat a masszázs, az a koraszülött intenzíven szerzett traumák, és az abból fakadó feszültségek oldása. Renee Voltz, a Mercy Health szakértője azt mondja, nagyon fontos, hogy valahogy kompenzáljuk a kórházi ellátás szükséges, de kellemetlen kezeléseinek lenyomatait a babák lelki világában: “A kutatások szerint a koraszülött intenzíven tapasztalt érintések 95%-ka negatív élmény a babák számára. Emiatt nagyon megugorhat a babák stressz-szintje.”

A masszázs segít a babáknak a feszültségek oldásában, ráadásul járulékos haszonként a vérkeringést és az emésztést is serkenti, ami hozzájárulhat a gyorsabb súlygyarapodáshoz is. A babamasszázs egyébként 32 hetes kortól alkalmazható, és remélhetőleg nem sokára egyre több kórházban lesz elérhető szolgáltatás.

 

WREX

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top