Élni akarok cikkek

A Samsung azért dolgozik, hogy a koraszülött babák inkubátora jobban hasonlítson az anyaméhre

Egy különleges hangtechnikai berendezés és egy hozzá tartozó alkalmazás segítségével szeretné elérni a techóriás, hogy az inkubátor akusztikája jobban hasonlítson az anyaméh környezetére.

Számos tanulmány figyelmeztett már rá, milyen hosszútávú következményei lehet a kórházban töltött időszaknak a koraszülött babákra nézve. Képzeljük csak el, hogy ezeket a szó szerint még ki sem fejlődött kis testeket kirántják az anyaméhből, és steril inkubátorokba helyezik őket, ahol az anya megnyugtatói szívdobbanása helyett a gépek hangjai, a méh csendes burka helyett csövek és plexifalak veszik körül őket. Ezek a korai hatások aztán később a koraszülött kisbabák elmaradozó fejlődéséhez, figyelemzavarokhoz vagy a kommunikációs készségek problémáihoz vezethetnek.

A Samsung azért dolgozik, hogy a koraszülött babák inkubátora jobban hasonlítson az anyaméhre

A techóriás Samsung sok más szervezethez hasonlóan a korababáknak segítene legújabb kampányában, méghozzá egy olyan szerkezettel, ami akusztikailag az anyaméh hangjaihoz hasonló hang-atmoszférát teremtene az inkubátorban is. A Voices of Life projekt lényege, hogy megpróbálják kiszűrni a zavaró hangokat és helyette az anya korábban felvett szívverését játsszák be.

A mobilapplikációval a szülők felvehetik hangjukat, énekelhetnek, beszélhetnek a kicsikhez és virtuálisan akkor is velük lehetnek, amikor fizikailag távol vannak egymástól. A projektnek a fejlesztők szerint több előnyei is van: egyrészt segíthet a szülőknek a kapcsolat kialakításában és a koraszülés traumájának feldolgozásában, de ami még fontosabb, a koraszülött kisbabák kognitív fejlődéséhez is hozzájárulhat.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top