nlc.hu
Európa-bajnokság
A Futballszerelem nevet viseli a foci Eb labdája

A Futballszerelem nevet viseli a foci-Eb labdája – nem akármi, amit tud!

Ehhez fogható labdája még nem volt Európa-bajnokságnak.
foci EB-labda

A Futballszerelem névre keresztelt labda lesz az első az Európa-bajnokságok történetében, amelyben a videobíró döntését segítő szenzor is van. Az adidas technikai fejlesztése példátlan betekintést nyújt a labda mozgásának minden elemébe, ez pedig segíti a VAR ítéletét is – számolt be az MTI.

Tavaly november 15-én Philipp Lahm tornaigazgató és Manuel Neuer világbajnok kapus Berlinben prezentálta a játékszert, amelyet a környezettudatosság jegyében alkottak meg újrahasznosított poliészter és vízbázisú festék felhasználásával.

A szervezők szerint a labda díszítése a fekete-fehér és színes – piros, kék, narancssárga, zöld – szárnyformákkal, ívekkel, valamint pontokkal az Eb energiáját tükrözi. A tornának otthont adó városok neve és a stadionok illusztrációja is megjelenik rajta.

A 10 rendező város mindegyike 900 labdát kapott a német sportszergyártótól, hogy azokat szétossza a helyi iskoláknak.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, 4 nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

A Fussballliebe – ahogy németül hívják – normál méretű másolata nagyjából 10 ezer, az eredeti labda pedig körülbelül 45 ezer forintért kapható Magyarországon.

Kiemelt fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top