nlc.hu
Európa-bajnokság
Ez a csapatot tartják a legesélyesebbnek az EB-győzelemre a magyarok

Ezt a csapatot tartják a legesélyesebbnek az EB-győzelemre a magyarok

Így tippelnek a magyar szurkolók.
EB-kupa

A labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit a megkérdezettek mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel kísérni, a férfiak körében arányában jóval nagyobb az érdeklődés, 60 százalékuk nyilatkozott arról, hogy nézni fogja a mérkőzéseket, sőt a lakosság 29 százaléka jelezte azt is, hogy valószínűleg fogadni is fog majd a foci-EB valamelyik meccsére – derült ki a Szerencsejáték Zrt. közvéleménykutatásából.

 

Tippek a válogatottunk szerepléséről

Mivel a magyar csapat is játszik a labdarúgó Európa-bajnokság meccsein, a találgatások már most megindultak arról, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportjában.

A válaszadók egyharmada (relatív többsége) szerint a magyar válogatott 3-4 pontot fog szerezni a csoportmérkőzések során.

A kutatási adatokból az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán 4 százaléka válaszolta azt, hogy a magyar válogatott pont nélkül fogja zárni a csoportmeccseket. A válaszadók 60 százaléka úgy gondolja, hogy a magyar válogatott tovább fog jutni a csoportkörből, akik pedig így vélekednek relatív többségben (29 százalék) arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut a nemzeti csapat.

Messze a legnagyobb arányban (a válaszadók fele) Szoboszlai Dominikot várja a leginkább gólerős magyar játékosnak, őt Varga Barnabás, majd Sallai Roland követi.

A házigazda csak a 2. legesélyesebb

A felmérés szerint a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje a labdarúgó Európa-bajnokságot. Őket szorosan követi Németország és Franciaország. 

Az Európa-bajnokság legjobb játékosának egyáltalán nem meglepő módon Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók (28 százalék és 26 százalék).

A kutatás adatai szerint az EB esélyes gólkirályának legnagyobb arányban, a válaszadók 44 százaléka a Cristiano Ronaldót nevezték meg, őt Kylian Mbappé követi (27 százalék).

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, 4 nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Kiemelt fotó: Christian Charisius/picture alliance via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top