nlc.hu
Európa-bajnokság
Szoboszlai Dominik az Európa-bajnokságról

Szoboszlai Dominik: „Sosem vagyok elégedett magammal”

Szoboszlai Dominik arról mesélt, hogy milyen érzésekkel vág neki a közelgő Európa-bajnokságnak.

Hihetetlen az a támogatás és szeretet, amelyet az elmúlt időszakban kapott a magyar labdarúgó-válogatott. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szerdán tartott nyílt edzést a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben. Sokan – még a németek közül is – magyar mezben, sállal a nyakukban és sapkában érkeztek. Ahogyan közeledik a szombat, vagyis az első mérkőzés napja érezhető, hogy a szurkolók körében az izgalom már most a tetőfokára hágott. Szemben a válogatott csapat kapitányával, Szoboszlai Dominikkal, aki Németországban egy sajtótájékoztató keretén belül arról mesélt a Nemzeti Sportnak, hogy még nem izgul. 

„Most még nem izgulok, de kíváncsi leszek saját magamra, hogy amikor majd szombaton elindul a busz a stadion felé, hogy érzem magam. Hétfőn elfoglaltuk a szállást, kisgyerekek vártak minket, nagyon jólesett” – mesélte a játékos, majd hozzátette azt is, hogy úgy szeretnének belemenni a tornába, hogy nincsen veszítenivalójuk.

Véleménye szerint a megfelelő hozzáállással nagyszerű eredményt érhetnek el. 

Az előző, kihagyott Európa-bajnokságból merített erőt 

Szoboszlai Dominik egy sérülés miatt nem tudott részt venni a 2020-as Európa-bajnokságon, így ebben az időszakban a csapatkapitány elmondása szerint mentálisan nehéz pillanatokat élt meg. 

 Az előző, kihagyott Európa-bajnokság elég nagy löketet adott nekem ahhoz, hogy Németországba kerülve jól teljesítsek

-mondta, majd így folytatta:

„Mentálisan nem voltam a topon azok után, hogy egy hazai Európa-bajnokságot kellett kihagynom, egy olyan csoportban, amiben nagy öröm lett volna játszani az ellenfelek miatt is. De ez erőt, célt adott nekem a folytatásra, és úgy gondolom, azért tudok most is itt lenni, mert az akkor megtörtént.”

Szoboszlai Dominik az Eb-történelem legfiatalabb csapatkapitánya

Szoboszlai Dominik az Eb-történelem legfiatalabb csapatkapitánya

Szoboszlai Dominik lett az Eb-történelem legfiatalabb csapatkapitánya

Ugyan futballistát már régóta a magyar válogatott sztárjának tekintik – még akkor is, ha ő maga nem szereti ezt a jelzőt, hiszen véleménye szerint a csapatban mindenki egyenlő, és nincsenek sztárok –, azonban ismét bebizonyosodott, hogy kivételes tehetség.

A 23 éves játékos lett minden idők legfiatalabb csapatkapitánya az Eb-történelmében. 

„Két-három napja tudtam meg, hogy az Eb-történelem legfiatalabb csapatkapitánya lehetek, ez nagy megtiszteltetés és nagy köszönet Marco Rossinak, hogy megadta a lehetőséget.” 

„Sosem vagyok elégedett magammal”

A fiatal tehetség arról is beszámolt, hogy a szezonban nincsen könnyű dolga Angliában. Elmondása szerint az angol élvonal fizikailag nagyon kemény, mivel tele van gyors, jó csapatokkal, ráadásul a sok mérkőzés mellett nagyon kevés idejük van a regenerációra. Ennek fényében elég húzósra sikeredett az első éve. 

„Sosem vagyok elégedett magammal, mindig lehet jobb idényt produkálni, viszont azt mondom, első idénynek elfogadom, de a következő ennél csak jobb legyen.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top