nlc.hu
Európa-bajnokság
Balogh Eleni és Soós Dávid egymást erősítik a focipályán és azon kívül is

Balogh Eleni és Soós Dávid egymás támaszai a focipályán és azon kívül is

Balogh Eleni és Soós Dávid az Eb kapcsán szólaltak meg lapunknak, a beszélgetés során pedig szó esett esélylatolgatásról, rituálékról és a kapcsolatukról is.

A 2024-es Labdarúgó-Európa-bajnokságot 2024. június 14. és július 14. között rendezik meg Németországban, így lassacskán az egész kontinens elkezd Eb lázban égni. Így van ezzel Balogh Eleni és párja, a focista Soós Dávid is, akik izgatottan várják már a magyar labdarúgó-válogatott pályára lépését. 

Forrás: Balogh Eleni Facebook-oldala

Forrás: Balogh Eleni Facebook-oldala

Büszkék a magyar csapatra

„Általában családdal és barátokkal szoktuk nézni a mérkőzéseket, vagy esetleg ketten otthon Dáviddal. Illetve, ha jó idő van, akkor szeretünk kiülni valahova, és akár és óriáskivetítőn is nézni a meccseket és együtt szurkolni, mert annak mindig nagyon jó hangulata van. Sajnos mi mindig mindent az utolsó pillanatra hagyunk, úgyhogy nem tudtunk már jegyet szerezni, így nem is tudunk kiutazni az Eb-mérkőzésekre, de televízión keresztül biztos nézni fogjuk.” – kezdte lapunknak Eleni, akinek szavait párja is csak megerősíteni tudta, majd hozzátette, hogy rendkívül derűlátó a magyar csapat teljesítményével kapcsolatban.

Én személy szerint nagyon-nagyon büszke vagyok az egész magyar csapatra és stábra, szerintem egy kiváló, tényleg nagybetűs csapatot hoztak létre az utóbbi időben. Abszolút bizakodó vagyok az ügyben is, hogy tovább jutnak a második csoportkörbe, úgyhogy izgatottan várom.

Eleni azt is elárulta az nlc-nek, hogy számára is mindig nagy izgalmakkal telnek a focimeccsek, ugyanis a foci világa gyermekkora óta az élete része. 

„Nekem ugye apukám is focista volt, így a foci világában nőttem fel, úgyhogy nagyon szeretem a foci világát és a mérkőzéseket. Nyilván nekem sokkal izgalmasabb Dávid meccse, mint egy Eb-mérkőzés, hisz azért mégiscsak akkor a szerelememnek szurkolok, úgyhogy nekem az ő meccsei lesznek a legfontosabbak.” – osztotta meg Eleni, aki azt is megosztotta, hogy kapcsolatuk kezdetén rengeteget készülődött is egy-egy meccsre amikor Dávid játszott, gyönyörű ruhakölteményeket is felvett és teljes odaadással nézte őt a pályán. Ezeket a pillanatokat pedig a mai napig emlegetik is a családban.

A páros azt sem tagadta, hogy náluk egy gólöröm elképesztően hangos, ahol leginkább Eleni anyukája és Dávid viszi a prímet:

„Nálunk az én anyukám legviccesebb meccsnéző, hisz ő végig kommentálja az egész mérkőzést nagyokat szoktunk vele ezen nevetni. Amúgy nálunk egy gólöröm kiáltással, felugrással zajlik, általában a Dávid a hangosabb, de természetesen én is örülök.”

Nem akármi adhat erőt egy-egy focistának

Sok ember számára ismerős lehet az a szokás, hogy egy fontos vizsga vagy verseny előtt valamilyen kabalát vagy rituálét gyakorol. Biztosak vagyunk benne, hogy a válogatott focisták közül is sokaknak van hasonló szokása, így hát rákérdeztük Dávidtól arra, hogy neki van-e valamilyen rituáléja a pályára lépés előtt.

„Különösebb rituálém vagy kabalám nincsen, vagy talán annyi, hogy mindig pályára lépés előtt a jobb vádlimon szereplő tetoválást megérintem és a jobb lábammal lépek először a pályára.” – mondta nevetve. „A tetoválás mondanivalója pedig az számomra, hogy emlékezzek mindig arra, hogy miért is kezdtem el anno gyerekként rugdosni a labdát.”

Természetesen nem csak a babonás szokások, hanem egy jó edző és egy tehetséges csapat hozza meg igazán a sikert egy mérkőzés során. Jól tudja ezt a focista is, aki ki is fejtette véleményét lapunknak a válogatott játékosairól.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több srácot is személyesen ismerek a csapatból, sőt, még játszottunk is korábban együtt. Illetve a stábból Marco Rossit és Cosimo Inguscio-t is ide említhetem, hiszen a felnőtt karrierem kezdetén ő velük is volt szerencsém dolgozni egy rövid ideig. Én már akkor éreztem, hogy valami elképesztő az a pedagógiai illetve szakmai tudás amivel ők rendelkeznek, így hát nem is véletlen az, hogy egyszerűen csodás eredményeket értek el az utóbbi időben. Nagyon-nagyon reménykedem ebben az Eb-ben is, sőt, biztos vagyok benne, hogy jól fognak teljesíteni.

– árulta el Dávid.

„Nehéz bárkit is kiemelnem, mint kedvenc játékosom, személyes kötődéseim miatt Gazdag Dánielt nevezném meg, akiben nagyon bízom, hogy jól fog teljesíteni, ő tőle várok kiemelkedő teljesítményt. De mondhatnám a Sallait, és persze nyilvánvalóan Szoboszlai Dominikot is, aki a csapat kapitánya, a Liverpool-ban játszik, és egy igen extra játékos. Tőle is nagyon sokat vár szerintem az összes magyar, köztük én is. Nagyon bízok bennük, de szerintem az összes játékost végig lehetne itt sorolni, kiváló játékosokról van szó.” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top