nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: a magyar arany 81-szeres pénzt ér a fogadóknak

Foci-Eb: ennyit nyerhetsz a magyar csapat győzelmével

Kiderültek a fogadóirodai szorzók.

A William Hill brit fogadóirodánál a legutóbb ezüstérmes angol válogatottat tartják a pénteken kezdődő, németországi labdarúgó Európa-bajnokság legnagyobb esélyesének. Végső sikere 4,5-szörös pénzt hozna a szerencsés fogadóknak.

A magyar válogatott edzése Weiler-Simmerbergben 2024. június 14-én - Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott edzése Weiler-Simmerbergben 2024. június 14-én – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A bukiknál további 4 csapat tartozik az esélyesek közé: a vb-ezüstérmes franciák diadala a tét ötszörösét eredményezné a vállalkozó kedvű szerencsejátékosoknak, míg a házigazda és a magyarokkal azonos csoportban szereplő németeké 6,5-szörösét. A favoritok közé még Portugália és Spanyolország sorolható 8-as, illetve 9-es nyereményszorzóval. 

A magyar válogatott elismertségét jól mutatja, hogy a 3 évvel ezelőtti 401-szeres szorzónál jóval kevesebbet, mindössze 81-szeres pénzt fizetnének az aranyérmére. Éppen annyit, mint Ausztria, a csoportrivális Svájc és a selejtezősorozatban kétszer is legyőzött Szerbia diadala esetén.

 

A magyarok döntős szereplésére 34-es, az elődöntősre 9-es, a negyeddöntősre 5-ös, míg a nyolcaddöntősre 1,67-es oddsot adott a fogadóiroda.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Sorozatban harmadszor

Az mostani Eb magyar szempontból egy kicsit más lesz, mint az előző kettő – jegyzi meg az MTI – , mivel a csapat az elmúlt években magasra tette a lécet, így a szurkolók reményei is sokkal vérmesebbek, mint korábban.

Nyolc éve már az kisebb csoda volt, hogy a nemzeti együttes 30  év elteltével ismét szerepelhetett egy nagy tornán – nem beszélve arról, hogy aztán a négyesét megnyerve jutott a nyolcaddöntőbe -, legutóbb pedig az korlátozta az elvárásokat, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai a halálcsoportba kerültek az akkor címvédő portugálokkal, a világbajnok franciákkal, valamint a németekkel. Ezúttal viszont a csoport összetétele, a veretlenül megvívott selejtezősorozat eredményei, illetve a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik klasszissá érése is sokkal nagyobb bizakodásra adhat okot.

Botka Endre (b2) és Kerkez Milos (k), a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai a szurkolókkal a csapat első nyilvános edzése után 2024. június 12-én - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Botka Endre (b2) és Kerkez Milos (k), a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai a szurkolókkal a csapat első nyilvános edzése után 2024. június 12-én – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Király Gábor a korelnök

Király Gábor, a 108-szoros válogatott kapus a legidősebb játékos, aki pályára lépett labdarúgó Európa-bajnokságon. A magyar válogatottsági listán Dzsudzsák Balázs mögött második kapus 40 éves és 86 napos korában szerepelt a 2016-os Eb június 26-án rendezett magyar-belga nyolcaddöntőjében, melyen 4-0-ra kikapott Bernd Storck szövetségi kapitány együttese. Király az egyetlen, aki 40 év felett szóhoz jutott egy kontinensviadalon.

Rekordja idén könnyen megdőlhet, amennyiben a 41 éves Pepe, aki jelenleg 9. a listán, lehetőséget kap a portugál válogatottban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top