nlc.hu
Európa-bajnokság
Focicsapatnyi konzul vigyáz ma a magyar szurkolókra

Focicsapatnyi konzult küld a külügy a ma délutáni magyar-svájci meccshez

A kölni labdarúgó mérkőzésre több mint tízezer magyar szurkolót várnak, a magyar külügy minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el: 11 konzul segítheti a magyar szurkolókat a helyszínen.

A magyar külügy nagyon odateszi magát Kölnben, ahol ma délután a magyar válogatott a svájciakkal játszik az Euróba-bajnokság csoportmérkőzésén. A német városban egy labdarúgócsapatnyi, vagyis pontosan 11 magyar konzul teljesít majd szolgálatot – írja az MTI-re hivatkozva a 444.

Konzul várja a szurkolókat a repülőtéren és a vasútállomáson, több konzul lesz a szurkolói zónában, konzult biztosítanak a szurkoló vonulás útvonalán, valamint a stadionon kívül és belül is.

Magyar válogatott

Pillanatkép a magyar válogatott június 14-i edzéséről (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Kölnhöz legközelebbi magyar konzulátus Düsseldorfban található, ahol megemelt létszámmal dolgoznak, és folyamatos ügyeletben várják a hívásokat. Emellett egy budapesti call center is a szurkolók rendelkezésére áll.

A szurkolói zónában egy mobil konzuli iroda lesz felállítva, ahol például segítséget lehet kérni, ha valaki elveszíti egy dokumentumát. A beléptető kapunál magyar nyelvű szolgálat segíti az érkezőket. További információk a Konzuli Szolgálat Utazom nevű applikációján érhetők el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top