nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: csákánnyal fenyegetőző férfit lőttek meg a rendőrök Hamburgban

Foci-Eb: csákánnyal fenyegetőző férfit lőttek meg a rendőrök Hamburgban

A hamburgi rendőrök először paprikaspray-vel próbálták megállítani, ezután nyúltak a lőfegyverhez.

Egy férfi csákánnyal fenyegette meg a rendőröket Hamburg központjában, ezért az egyenruhások rálőttek a férfire – írja a BBC, hozzátéve, hogy nagyszabású rendőri akció volt a német városban.

A rendőrség szerint a férfi súlyosan megsebesült, és jelenleg orvosi ellátásban részesül. Állítólag valamilyen gyújtószerkezet, valószínűleg Molotov-koktél is volt nála. 

A rendőrség lezárt egy területet, miután meglőttek egy csákánnyal és Molotov-koktéllal felfegyverkezett férfit a Reeperbahn közelében Hamburg-St. Pauliban

A rendőrség lezárt egy területet, miután meglőttek egy csákánnyal és Molotov-koktéllal felfegyverkezett férfit a Reeperbahn közelében Hamburg-St. Pauliban (Fotó: Steven Hutchings / dpa Picture-Alliance via AFP)

Sajtóhírek szerint az incidens a szurkolói zóna közelében történt vasárnap 12:30-kor.

A Telex a Hamburger Morgenpost nyomán azt írja, hogy egy szemtanú szerint a támadó az utcán sétáló embereket akarta célba venni, de senkit sem sebesített meg. A rendőrök először paprikaspray-vel próbálták megállítani, ezután nyúltak a lőfegyverhez.

A labdarúgó Európa-bajnokságon vasárnap délután 15 órakor Lengyelország játszik Hollandiával, íme a békésen készülő holland szurkolók: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top