nlc.hu
Európa-bajnokság
Marco Rossi véleménye a németek elleni mérkőzésről

Marco Rossi szerint a bíró nyújtotta a legrosszabb teljesítményt a pályán

2012 óta nem lőtt egyetlen csapat sem annyit kapura a németek ellen egy Eb-csoportmeccsen, mint a magyar csapat, azonban ez mégsem volt elég. Nagy port kavart, hogy az egyik magyar játékost fellökték, így megszületett az első német gól. Marco Rossi szerint mindenki látta, hogy szabálytalanság történt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Európa-bajnokságon a magyar válogatott először Svájc ellen lépett pályára, majd a mérkőzés után Marco Rossi magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét. A tegnapi napon, a 992. válogatott mérkőzésen a magyar csapat 2-0-ra maradt alul az Eb házigazdájával, azaz Németországgal szemben. 

A vereség ellenére egy teljesen más csapatot láthattunk, ez mégsem volt elég

A második találkozón a magyar válogatottól teljesen más játékot, ezzel együtt pedig hatalmas küzdelmet láthattunk. A szövetségi kapitány a német-magyar mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, hogy Németország a legkeményebb rivális, azonban éppen ez motiválhatja őket. Gulácsi Péter szavaival élve, az eredményre nem, azonban a teljesítményre viszont annál inkább büszkék lehetünk.

Ugyan a végeredmény 2-0 Németország javára, 2012 óta nem lőtt egyetlen csapat sem annyit kapura a németek ellen egy Eb-csoportmeccsen, mint szerdán a magyar válogatott. 

Az indulatok azonban mégis a tetőfokára hágtak, ugyanis az első félidőben a találkozó első gólja egy sokak által vitatott helyzetből született – írja a Telex. A felháborodást az váltotta ki, hogy a német csapatkapitány, Ilkay Gündogan fellökte a magyar középhátvédet Willi Orbánt, aki átesett a labdán. Ezt követően a bírók mégsem fújták le a mérkőzést, majd a helyzetet kihasználva megszületett az első német gól. 

Willi Orbán

Willi Orbán a németek elleni mérkőzésen (Fotó: Getty Images)

„Számomra egyértelmű, hogy Gündogan szabálytalanságot követett el. Nincs értelme erről vitatkozni, vagy boncolgatni. Ahogyan az előbb is említettem faltot követtek el velem szemben. Nem állt mellénk a szerencse sem, pedig azt gondolom, hogy jól játszottunk és a védekezésünk is rendben volt. Szerintem tényleg nagy hibát követett el a játékvezető azzal, hogy tovább engedte a játékot” – nyilatkozta a játékos. 

Marco Rossi szerint a bíró nyújtotta a legrosszabb teljesítményt a pályán

A szövetségi kapitány elmondása alapján nem szereti kommentálni a játékvezető teljesítményét, azonban véleménye szerint mindenki látta, hogy szabálytalanság történt a németek első góljánál. 

Azt kell mondjam, a spori nyújtotta a legrosszabb teljesítményt a pályán

– mondta. 

Marco Rossi azt is hozzátette, miszerint a németeknek nincsen szüksége ilyesfajta játékvezetői segítségre. Hangsúlyozta, hogy természetesen nem csak ezen múlt a mérkőzés, hiszen Németország végig uralta a pályát. 

Szoboszlai Dominik

A magyar válogatott (Fotó: Getty Images)

A nyilatkozatok során a játékosok arcán sokkal nagyobb csalódottságot figyelhettünk meg, mint a svájci vereség után. Szoboszlai Dominik szerint szintén szabálytalanság történt, azonban inkább nem kommentálta a játékvezető teljesítményét. Azt mondta, hogy meglehet, nagy elvárásokat támasztottak magukkal szemben. 

Mindig is próbáltam a csapatot lecsillapítani, hogy gyerekek, azért magyarok vagyunk, rohadt jó tizenhat meccs van mögöttünk egy vereséggel, de gondoljuk végig, hogy Svájccal, Németországgal játszunk”

A német válogatottat pár hónappal ezelőtt még kemény kritikák érték vereségeik miatt, éppen ezért a csapat szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann szerint ezt a mérkőzést novemberben még nem nyerték volna meg. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top