nlc.hu
Európa-bajnokság
Képregényfigura ihlette a belgák mezét

Egy különleges képregényfigura ihlette a belga válogatott mezét

Különleges története van a belga labdarúgó-válogatott mezének. A szerelést a Tintin sorozat ihlette, amellyel a híres belga író, Hergé előtt szeretnének tisztelegni.

Hétfőn a belga és a francia labdarúgó-válogatott méri össze tudását a nyolcaddöntőben. Kylian Mbappé francia csapatkapitány korábban úgy fogalmazott, hogy Belgiumnak roppant erős a válogatott kerete, még akkor is, ha több klasszistól köszöntek el az utóbbi időben. Hozzátette, nem kérdés, hogy történelmet szeretnék írni, ezért a mai mérkőzésen a legjobb formájukat kell hozniuk. Az erős keret mellett azonban a szemfülesebbeknek a belga labdarúgó-válogatott meze is feltűnhetett, amelynek egészen különleges története van. 

Egy képregényfigura ihlette a válogatott mezt

Belgium még márciusban adta ki új idegenbeli felszerelését a 2024-es Európa-bajnokságra, amellyel a legendás képregényíróra és riporterre szeretnének emlékezni. Georges Prosper Remi – művésznevén Hergé – legismertebb és legjelentősebb munkájaként a Tintin című sorozatot tartják, amelyet nemcsak ő írt, hanem ő maga is rajzolt egészen a haláláig. Hergé az egyik legismertebb személlyé vált Belgiumban, a Tintin pedig még ma is nemzetközi sikernek örvend. 

Belgium a válogatott mezekkel szeretett volna megemlékezni és tisztelegni az író előtt. A felszerelés között szerepel egy világoskék mez, amelyet fehér gallérral láttak el, továbbá tartalmaz még egy barna rövidnadrágot és fehér zoknit. A szerelés Tintin ikonikus öltözékére emlékeztet minket. 

„Nagyon örülünk, hogy egy igazi globális ikon előtt tiszteleghetünk: Hergé előtt. Nemcsak az én szívemet és az elmémet ragadta meg a sorozat, hanem sok más generációját is.Remélhetőleg Tintin inspirálja őket, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtsanak, kezdve idén nyáron Németországban” – idézte a belga szövetség vezérigazgatóját a Metro

Belga válogatott mez

Egy különleges képregényfigura ihlette a belgák mezét (Fotó: Getty Images)

Tintin először a Le Petit Vingtième című brüsszeli újságban jelent meg 1929-ben, azóta több mint 270 millió képregény kelt el világszerte a karakterrel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top