nlc.hu
Európa-bajnokság
Reagált a támadásokra a spanyol csapatkapitány felesége

„Megpróbálják elsüllyeszteni” – kiakadt a spanyol válogatott csapatkapitányának felesége

Álvaro Morata nemrég úgy nyilatkozott, miszerint fontolgatja, hogy az Európa-bajnokság után otthagyja a válogatottat. Kijelentése akkora vitát szított, hogy ezt már felesége sem tudta szó nélkül hagyni.

Ugyan a spanyol válogatott kedden bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, az utóbbi napokban rengeteg támadás érte a spanyolok csapatkapitányát, Álvaro Moratát

Morata kijelentése hatalmas port kavart, mivel az elődöntő előtt úgy nyilatkozott, fontolóra veszi, hogy a kontinenstorna után felhagyjon a nemzetközi futballal és kilépjen a válogatottból. A lehetséges döntés háttérben az áll, hogy Moratát rengeteg támadás és kritika érte az elmúlt időszakban. A közelmúltban például egy külföldi lapnak azt mondta, hogy Spanyolországban nincs tisztelet semmi és senki iránt. Ennek fényében a 31 éves csatár úgy véli a legegyszerűbb megoldás a költözés lenne, mivel mindez a feleségére és gyermekeire is nagy hatással van.

Álvaro Morata

Álvaro Morata és családja (Fotó: Getty Images)

Megjelent egy újságcikk, amit már a focista felesége sem tudott szó nélkül hagyni

Az elődöntő előtt a spanyol lapok nem kímélték Moratát. Az egyik újság például a következő címmel közölt egy tudósítást: „Morata egy csapatkapitány, aki szégyent hoz Spanyolországra és nem csak az Eb-n mutatott gyenge teljesítménye miatt.” A cikkben azt írják, hogy Morata kijelentéseivel állítólag többször is kínos helyzetbe hozza az országot. 

A csapatkapitány nem képviseli Spanyolországot

A történteket Morata felesége, Alice Campello sem tudta szó nélkül hagyni, mivel úgy gondolja, hogy a megjelent cikk még több gyűlöletet fog szítani. 

„Utálok áldozatot játszani és még több vitát szítani, sajnálom, de számomra ez egyáltalán nem tűnik normálisnak. Ez normális? – kérdezte a Daily Mail által kiszúrt Instagram-sztorijában, majd a következő sorokkal folytatta: „Ha gyenge kvalitásról van szó, akkor nem látok mást, mint egy újságírót, aki kitanulta a szakmát, majd egy ilyen címet fogalmaz meg az elődöntő előtt egy nappal:”

Álvaro Morata

Álvaro Morata és felesége, Alice Campello (Fotó: Getty Images)

„Elképesztő, hogy ahelyett, hogy bátorítanának egy játékost, annak szentelik az idejüket, hogy megpróbálják elsüllyeszteni. Mit gondolnak, hogyan tudja valaki a maximumot nyújtani a hazájáért, ha úgy érzi, hogy senki sem hisz benne?” – kérdezte felháborodottan. 

A történethez hozzátartozik az is, hogy a csapatkapitány és felesége egy nehéz időszakon van túl, ami biztosan befolyásolta a teljesítményét is. A párnak tavaly született meg negyedik kislánya, ami sajnos nem volt zökkenőmentes. A szülés után komplikációk merültek fel, így a válogatott játékos felesége az intenzív osztályra került. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top