nlc.hu
Európa-bajnokság
Kylian Mbappé utálja a maszkját

Kylian Mbappé a maszkról: „Jó lenne elhagyni, mert igazából utálom”

Két héttel ezelőtt a francia csapatkapitány, Kylian Mbappé orrtörést szenvedett, azóta pedig rengeteg problémát okoz számára az arcrögzítő maszk.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a francia labdarúgó-válogatott sztárjátékosa, Kylian Mbappé körülbelül 2 héttel ezelőtt, egy rossz mozdulatnak köszönhetően orrtörést szenvedett. A csapatkapitány ugyan nem szorult azonnali műtétre, pályára csak egy speciális maszkban léphet, amely segít stabilizálni az orrát. 

Hétfőn, Franciaország fog összecsapni Belgiummal, így a nyolcaddöntős helyszínen, Düsseldorfban válaszolt a sajtó kérdéseire Didier Deschamps szövetségi kapitány és Kylian Mbappé csapatkapitány. 

A játékost persze az orrtöréséről kérdezték először, majd az is szóba került, hogy miért visel újabb és újabb arcvédő maszkokat. A klasszis azt is elárulta, miként élte meg a sérülés utáni pillanatokat, továbbá hitt-e abban, hogy az orrtörése után ismét pályára állhat majd az Európa-bajnokságon. 

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé utálja az arcrögzítő maszkját (Fotó: Getty Images)

„A sztárjátékos azt mondja, először fel sem fogta, hogy milyen súlyos a helyzet, így először az ellenfél kapusának arcán látta, hogy valami nincs rendben. Először azt hitte, hogy azonnal haza kell mennie, de amikor a mérkőzés után belenézett a tükörbe, tudta, hogy maradni fog. Két napig nem tudtam aludni, de nem a kellemetlen érzés miatt, hanem mert aggódtam, miként tudok így játszani…”

Elárulhatom, hogy borzasztóan zavar a maszk. 

– idézte a Nemzeti Sport, majd így folytatta: 

„Valami mindig van vele: nem látok rendesen, beleizzadok, a verejték csípi a szemem… Jó lenne elhagyni, mert igazából utálom, ezért folyamatosan újabbat próbálok fel, mert muszáj viselnem a meccs alatt.”

Kylian Mbappé arról is mesélt, hogy milyen érzésekkel vágnak bele a belgák elleni mérkőzésbe. 

„Lehet, hogy kikaptak a szlovákoktól, de mi sem vertük meg a lengyeleket. Belgiumnak továbbra is roppant erős válogatottja van, még ha több klasszis el is köszönt a csapattól az utóbbi időben. A fiatalok ugyanolyan jók, mint az elődök, és történelmet szeretnének írni, ezért a legjobb formánkat kell hoznunk ellenük, ha tovább akarunk jutni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top