nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: súlyos pénzbírságot kapott az MLSZ a magyar szurkolók miatt

Foci-Eb: magyar szurkolók miatt kapott súlyos pénzbírságot az MLSZ

Lecsapott az UEFA.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 82 250 eurós (átszámítva mintegy 32,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) a németországi Európa-bajnokságra ellátogatott magyar szurkolók viselkedése miatt – tette közzé az MTI.

Eddig összesen 1,3 millió eurós bírságot szabott ki az UEFA. Ennek a legkomolyabb kárvallottja a horvát szövetség (220 875 euró), és csak a spanyol, a francia és a szlovák szövetség úszta meg egyelőre büntetés nélkül. Szinte minden szankciót a szurkolók viselkedése miatt szabták ki, de a rendező német szövetséget kétszer is megbírságolták a “játéktér védelmének elmulasztása miatt”.

A magyar szövetség mindhárom csoportmérkőzés után kapott pénzbírságot.

A magyar válogatott Svájctól 3-1-re, Németországtól 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, nem jutott a nyolcaddöntőbe. Szoboszlaiék június 27-i hazaindulása egyébként sokkal csendesebb volt, mint az érkezés, amikor a festői környezetben fekvő településen több százan gyűltek össze a magyar csapat fogadására. Csupán 3-4, környéken dolgozó magyar érkezett a szálloda elé integetni és elbúcsúztatni a válogatottat, valamint a hotel személyzete vonult ki a bejárathoz elköszönni a vendégeiktől, akik majdnem 3 hétig élvezték a szeretetüket.

Legközelebb ekkor szurkolhatunk Szoboszlaiéknak:

Nemzeti együttesünk legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

Amúgy a kiesésükkel is milliárdokat keresett a magyar válogatott. Azzal, hogy kijutott az Eb-re, már 9,5 millió eurónak megfelelő összeget keresett (átszámítva 3,7 milliárd forintot). A három csoportmeccsen pedig csak a skótok ellen sikerült győzni, ami még plusz 1 millió eurót (mintegy 396 millió forintot) jelentett. A magyar csapat összesen 4,1 milliárd forintot keresett a németországi Eb-n.

Kiemelt fotó: Chris Ricco – UEFA/UEFA via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top