Egyéb

Enya újra dúdol

A nekünk talán kissé sápadt, gyönyörû és nagyon képzett hangú ír énekes újra a csúcsra tört, és újfent fényesen bebizonyította, hogy tudnak ezek a britek, na.




Az év nyitó szenzációja nem csak mozis berkekben a Gyűrűk ura adaptáció vásznon, mely számos díjat kapott. Minket itt most csak a muzsika érdekel, ugyanis a film betétdalát Enya énekli, és nem is akárhogy, mint azt a szakmai zsűri is alátámasztotta. A produkciót Golden Globe díjjal jutalmazták, mint a legjobb eredeti filmzene, nem sokkal a premiert követően. Mindössze 10 nap telt el. Nem tudom, mi tartott ilyen sokáig. Nem akarok proféciákat tenni, de viszi még a szong az Oscarig is. A dal címe May It Be.





A londoni bemutatón megjelent többek között maga Enya is, ami nagy meglepetést keltett, pedig voltak egyéb ír sztárok is rajta kívül, igaz csak ketten. De a művésznő közismert szerénysége nem adott okot reménykedésre. Nos azt hiszem, az ő személye nélkül nem lenne teljes a londoni topelit egyetlen rendezvénye sem. Ugyanitt a bemutató színhelyén Londonban készítette az énekesnő A gyűrűk ura felvételeit a Londoni Filharmonikusokkal közösen.

Enya eddig is a legkeresettebb zenészek közé tartozott, de az új albumok a filmzene és a single még tovább fokozza – ha még lehet – a népszerűségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top