Ezo

A bûvös hetes

A hét jelentõs szám sok kultúrkörben - az egyik legizgalmasabb "hetes" például a csakrák, melyek rendszerét a keleti gyógyításban évezredek óta felhasználják. Így talán nem is meglepõ, hogy a heteshez közel áll a misztika.

A hét – mint belső szám





(azaz nevünk magánhangzóinak összege)

A hét a legtöbb kultúrában misztikus számként szerepel: a titokzatos, túlvilági, okkult dolgokkal hozzák összefüggésbe. „Szülötte” ennek megfelelően vonzódik ezekhez. Hisz a természetfölötti dolgokban, a rajtunk kívülálló erőkben, a „nem földi” törvényekben. Belső világát ez a hit határozza meg, életét eszerint látja, értelmezi. Elszánt, erős ember, valamiféle küldetéstudat hajtja – gyakran nem hétköznapi célok felé.
 

A hét – mint külső szám
(azaz nevünk mássalhangzóinak összege)





Ez a szám egyfajta titokzatossággal ruházza fel „viselőjét”. Hetesként misztikusnak, megfejthetetlennek látszunk: szokatlanul reagálunk, érthetetlen dolgokra hivatkozunk, vagy csak egyszerűen sejtelmes homályba burkolózunk, és nem „adjuk ki” magunkat. Ezzel legtöbbször nagy hatással vagyunk az emberekre. Befolyásunk, néha hatalmunk van mások felett – jó esetben kiváló vezetőkké válhatunk. 








Cindy Crawford topmodell sorsában hordozza a misztikus, hatalommal bíró hetest
A hét – mint sorsszám

(azaz teljes nevünk összege)

A hetes szám természetfölötti dolgokat hoz életünkbe. Nagy szerepe van sorsunk alakulásában a vallásoknak, filozófiáknak, az okkult tanoknak – és persze saját hitünknek. Gyakran hivatásunkat is ehhez kapcsolódóan választjuk. Ez még akkor is igaz, ha egyébként (magunkban) elutasítunk minden ilyesfajta dolgot – egy szó biztosan végigkíséri életünket: a titok.



A hét – mint életszám

(azaz születési dátumunk összege)

A hetes a titkok megfejtésére ösztönöz. Azt a nyugtalanító kérdést teszi fel, hogy van-e bármi a látható, tapintható világon túl. Elülteti bennünk a kételyt, folyton valami talányra bukkanunk, újabb és újabb kérdések merülnek fel, és messze-messze visznek… Feladatként tehát azt kaptuk, hogy ezekre a kérdésekre valami megnyugtató választ találjunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top