Ezo

Szeretlek, és elfogadlak olyannak, amilyen vagy!

Milyen szép és szívmelengető ezt hallani, vagy akár mondani egy általunk szeretett embernek. Vajon miért olyan nehéz ugyanezt saját magunknak kijelenteni?

„Szeretlek! Köszönöm, hogy vagy, hogy találkoztunk. Elfogadlak olyannak, amilyen vagy. Nem akarlak megváltoztatni, hanem én akarok változni általad. Köszönöm, hogy lényed arra indít, hogy felismerjem a Benned és bennem rejlő Mindenséget. És azt, hogy a Mindenség szívében egyek vagyunk!”

(Fényadók imája)

 

Tudjuk például a tükörben a saját szemünkbe mondani, hogy „szeretlek, és elfogadlak olyannak, amilyen vagy!”?

Ha én nem szeretem magam, hanem folyton kritizálom és kifogásolom a külsőmet, a viselkedésemet stb., akkor a többiek hogyan tudnának szeretni engem? Bárkit könnyebben elfogadunk és támogatunk, mint saját magunkat. Igaz?

Honnan ered ez? Miért van így? Ki nevelte belénk? Miért nem változtatunk ezen? Jogos és egyre égetőbb kérdések ezek. Különösen akkor, ha érezzük, hogy lehetnénk sikeresebbek és boldogabbak.

Mindannyiunknak vannak elfogadható, sőt szerethető tulajdonságai. A számmisztika segít megtalálni ezeket. Térképet ad önmagunkhoz, és ezáltal könnyebb elfogadnunk és szeretnünk önmagunkat.

 

Cikkünk szerzője, állandó szakértőnk, Székelyhidi Ágnes november 10-étől egy héten át a Nők Lapja Cafe vendége lesz. Naponta jelentkezik egy-egy újabb írással az asztrológia, a számmisztika, a sorselemzés témaköréből.
November 13-án 14.00 órától pedig Sztárfórumunk vendégeként élőben válaszol kérdéseitekre!

Már most kérdezhetsz Ágitól itt! »
A csillagok útján Székelyhidi Ágnessel »

 

Ehhez mindössze a születési dátumból a nap számára van szükségünk. Amennyiben egy számjegyű számról van szó, az adott számhoz tartozó jellemzést kell elolvasni. Két számjegyű szám esetében össze kell adni a számjegyeket mindaddig, míg a végeredmény egy számjegyű nem lesz.

Pl. 1982. 11. 16-án született ember esetében: 16, 1+6=7.

Vagyis ez az ember 7-es típus.

SZÜLETÉSNAPSZÁM SZERINTI TÍPUSOK

1-es típus:

A számmisztikában mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.

Amit mások szeretnek benne: Az 1-es típusú ember határozott, magabiztos és önálló. Bárhol, ahol megjelenik, előbb-utóbb a figyelem, az érdeklődés középpontjába kerül. Ennek egyik oka az, hogy különleges módon nyilvánul meg, a kisugárzása rendkívül vonzó, határozott. Büszke fellépésével nagy hatást gyakorol a férfiakra és a nőkre is. Lehet rá számítani, ha a közösség (baráti, munkahelyi, családi stb.) döntés elé kerül. Szívesen átveszi az irányítást, ha azt látja, hogy a körülötte lévők elbizonytalanodnak. Rendkívül okos és kreatív. Mindig képes megújulni és új megoldásokat találni. Nem panaszkodik és sopánkodik, hanem egyedül megküzd a problémáival. Nem terheli a többieket a saját gondjaival. Inkább ő segít és ad tanácsot. Nagyvonalú és bőkezű a szeretteivel. Szó szerint lehozza a csillagokat az égről. Szinte nincs olyan, amit ne tenne meg, ha azzal hódítani, csábítani vagy lenyűgözni képes a másik felet.

Amit szerethet önmagában: Büszke lehet arra, hogy önálló, és nem szorul rá mások segítségére. Ráadásul mindig különleges a megjelenése, nem lehet nem észrevenni. Az öltözködésben, hajviseletben és sminkelésben is különleges az ízlése, vagyis mindig „bedob” valami újszerűt. Ha „véletlenül” követi is a divatot, abba mindig belecsempész valami egyedit. Ahogy a főzésbe is. Komoly tehetsége van a konyhaművészethez, ha nem tartja „méltóságon alulinak” az ételkészítést. Kiélheti kreativitását, ötleteit mind a fűszerezés, mind a szokatlan ízkombinációk terén.

Az 1-es szeretheti magában azt is, hogy okos, ügyes és bátor. Nem ijed meg a saját árnyékától. Szereti a kihívásokat. Bárhol, bármikor megállja a helyét, mert bátran szembenéz a feladattal, bármilyen nehéz is.

2-es típus:

A számmisztikában mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.

Amit mások szeretnek benne: A 2-es típusú ember kedves, szelíd és segítőkész. Szinte nincs olyan helyzet, amikor visszautasítaná, ha a segítségét kérik. Bármikor, bármiben lehet rá számítani. Szívesen és gondolkodás nélkül segít mindenkinek. Békeszerető, békés, békéltető ember ő. Ösztönösen mindent elkövet a béke megteremtése érdekében. Alapállás, hogy ő nem vitapartner. Amennyiben a közelében vitázik két ember, akkor azokat rögtön igyekszik kibékíteni. Finoman közelíti az álláspontokat egymás felé addig, amíg be nem látja a két fél, hogy nem is olyan nagy a nézetkülönbség kettejük között. Fontos számára a család. Fiatalkorában erősen kötődik a szüleihez. Tiszteli, szereti őket. Később, felnőttkorában is törődik velük, gondoskodik róluk. Saját családját is óvja, védi és minden jóval ellátja.

Amit szerethet önmagában: Szeretheti magát azért, mert finom, gyengéd és tapintatos. Nézzen körül, és számolja meg, hogy milyen sok ember szereti. Ezzel talán meggyőzheti önmagát, hogy szerethető. Ő a háttérország, aki képes megteremteni a biztos alapot egy családban, baráti körben vagy a munkahelyen is. Sohasem tolja magát előtérbe. Az ő igazi erénye az ötletek kivitelezése és a segítségnyújtás. Ő a kitartásával segíti megvalósulni az ideákat. Az ő közreműködése nélkül semmi nem válhat kézzelfoghatóvá. Minden sikerben benne van a keze. Alkalmazkodó és együttműködő. Mindig lehet rá számítani. Csendben és szerényen segít. Jelenléte nyugalmat és békét sugároz. Nélküle semmi sem olyan kellemes, mint vele.

3-as típus:

A számmisztikában mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.

Amit mások szeretnek benne: A 3-as típusú ember rendkívül közvetlen, vidám és optimista. Jó hatással van mindenkire a környezetében. Az ő közelében semmi sem olyan nehéz, sőt mintha minden megoldható lenne. Humora és derűs stílusa rendkívül népszerűvé teszi. Szeret társalogni, szeret társaságba járni, lételeme a kommunikáció és minden ezzel kapcsolatos társasági esemény, rendezvény. Jó felfogó- és megfigyelőképességű. Kíváncsian gyűjti az információkat. Törekszik a tudásra és az új ismeretekre. Szinte mindig naprakész, tájékozott. Ő tud meg mindent legelőször. Nemcsak érdeklődő, nyitott, de ezen túlmenően rendkívül intellektuális, művelt, nagyon választékos a szókincse. Jól használja a nyelvet, jártas a retorikában. Mindenkivel megtalálja a megfelelő hangot, és mindenkihez van egy-két kedves szava.

Amit szerethet önmagában: Mivel szeret és ösztönösen jól tud beszélgetni, könnyen észreveheti, hogy milyen népszerű. Bárhova menjen, előbb-utóbb ő van a társaság középpontjában, és természetesen mindenki dől a nevetéstől. Ha mások szeretik őt – akár ezért, akár másért –, akkor ő miért nem tudja elfogadni és szeretni önmagát? A 3-as típusú ember minden esetben megoldáscentrikus, nem problémacentrikus. Ez azt jelenti, hogy ő nem a nehézségekre koncentrál, nem sopánkodik, nem esik kétségbe, hanem rögtön a kivezető utat keresi. És aki keres, az talál, meg is találja nagyon gyorsan. Az ő könnyedsége ebben az esetben pozitív értelmezésű. A pozitív életszemlélet mindig is, de a mai világban különösen fontos. Ha mások problémáiban képes meglátni a megoldást, akkor a sajátjában is képes, és ezért is szeretheti önmagát.

4-es típus:

A számmisztikában mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.

Amit mások szeretnek benne: A 4-es típus józan, szorgalmas és maximálisan megbízható. A tücsök és a hangya meséből ő a hangya, vagyis teszi a dolgát, nem lazsál. Munkájának mindig megvan a látható eredménye. Lassan, de biztosan, „téglánként” építi fel életművét. Ha valaki bajba kerül, és segítséget kér tőle, akkor nem utasítja vissza. A munkájában is becsületes, ahogyan a párkapcsolataiban is. Mindig azt teszi, amit mond vagy megígér. Nála pontosan lehet tudni, hogy mire lehet számítani. Nem taktikázik, nem manipulál, hanem nyílt lapokkal játszik. Tisztességéhez nem fér kétség. A 4-es türelmes, kitartó és kiegyensúlyozott. A családja biztonságban érezheti magát, mind anyagilag, mind érzelmileg. Ráadásul erős, elsősorban fizikailag, de lelkileg is. Nagy teljesítményekre képes hosszú távon. Ő a tipikus maratoni futó.

Amit szerethet önmagában: Elsősorban azért szeretheti önmagát, mert a lelkiismerete mindig nyugodt. Minden este gond nélkül lehajthatja a fejét. Neki nincs min aggódnia, hisz mindent rendben és becsületesen elvégzett aznap is. Másrészt szeretheti magában azt, hogy amit ő mond, az úgy is van. Annyian beszélnek hetet-havat összevissza. Sokan kinevezik magukat szakértőnek, közben komoly hiányosságaik vannak, míg a 4-es alaposan utánajár az adott témának, és csak akkor nyilatkozik, ha teljesen meggyőződött állításainak helyességéről. Legyen büszke erre! Kevesen mondhatják el magukról, hogy olyan precízek és gondosak, mint ő. Még azért is szeretheti önmagát, mert soha semmit nem dob ki, ha az még használható, javítható. Nem pazarol semmit. Mindezzel komolyan védi a környezetet.

5-ös típus:

A számmisztikában mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.

Amit mások szeretnek benne: Az 5-ös típus jóindulatú, jó kedélyű és nyitott ember. Hihetetlenül népszerű, mert képes lelkesedni és lelkesíteni. Szenvedélyesen tud szeretni. Ha szerelmes, akkor nem lehet ellenállni neki. Nagyon tud udvarolni és csábítani. Lenyűgöző, sármos és igazán gavallér, illetve vonzó. Szinte nincsen, aki vissza tudná utasítani az udvarlási rohamát, mert mindig izgalmas és szexis a megjelenése, a stílusa. Az 5-ös nem kispályás játékos. Mindent nagyban csinál. Nagy kanállal eszi az életet. Nagyvonalú, jótékonykodó, irgalmas és igazságos. Ráadásul rendkívül szerencsés: mindig mindent megúszik. De ezt nem tartja meg önmagának, hanem megosztja másokkal. És kozmikus törvény, hogy aki ad, az kap. Ő ösztönösen jól áramoltatja az energiákat, ezért az a végeredmény, hogy mindenhol vannak ismerősei, barátai, támogatói.

Amit szerethet önmagában: Elsősorban azért szeretheti önmagát, mert képes szenvedélyesen élni, és élvezni az életet. Tudja értékelni a nagyszerű dolgokat. Felismeri a változásokat, és rugalmasan alkalmazkodik a váratlan helyzetekhez. Nem okoz gondot neki, ha új stratégiát kell kidolgoznia. Akkor él igazán, ha zajlanak az események körülötte. Jó példát mutat az embereknek, és optimista életszemléletével hitet is ad a körülötte élőknek. Szeretheti önmagában a nagyfokú szabadságvágyat is. Elengedhetetlen, hogy csak olyan kapcsolatokban maradjon meg, amelyek elegendő mozgásteret biztosítanak számára. Tudatosítsa magában és a párjában is, hogy a bizalom a legékesebb bizonyítéka a szeretetnek, és hogy a féltékenység nem más, mint önbizalomhiány. Szeresse magát az 5-ös, mert az égiek is nagyon szeretik, és folyton segítik!

6-os típus:

A számmisztikában mindenki 6-os, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született.

Amit mások szeretnek benne: A 6-os típus végtelenül gondoskodó és szeretetteljes. Mindig mindenkit ellát jó tanácsokkal vagy étellel-itallal. Senki sem lehet szomorú a közelében. Szinte mindenkinek a problémáival foglalkozik. Nem tud érzéketlen és figyelmetlen lenni. Meleg az ölelése, simogató a szeretete és megnyugtató a jelenléte. Egyszerűen nem lehet nem szeretni őt. A párkapcsolatban rendkívül türelmes, figyelmes, nagyon gyengéd szerető. Sosem erőltet semmit, csak amennyivel örömet tud szerezni, amiben a másik is partner. Érzéki és odaadó is egyben, ami rendkívül vonzóvá, szerethetővé teszi. Egyébként mindenki szeret a 6-os társaságában lenni, mert harmóniát, elfogadást, szeretetteljes légkört tud teremteni maga körül.

Bárhova teszi be a lábát, ott jó ízléssel átrendezi a tárgyakat. Így hamar kellemes környezetet alakít ki.

Amit szerethet önmagában: Sok mindenért szeretheti önmagát a 6-os. Például mert a megjelenése mindig ízléses és ápolt. Finom színeket, harmonikus holmikat hord. Jó érzékkel válogatja össze a ruhatárát. A mozgása és a beszéde kedves és nyugalmat árasztó. Szeretheti önmagát azért is, mert békés természetű. Kerüli a vitákat, mindent megtesz, hogy egyetértés legyen a környezetében. Fontos számára, hogy a hozzá tartozó emberek is törekedjenek a harmóniára. Kulturált, intelligens emberek kulturáltan és intelligens módon kell hogy kezeljék a nézeteltéréseiket. Ebben is jó példával jár elöl a 6-os. A szeretet és annak kimutatása sok embernek nehézséget okoz, pedig mindannyiunknak nagy szükségünk van rá ahhoz, hogy érzelmileg biztonságban érezhessük magunkat. A 6-os ebben is profi és szinte utolérhetetlen.

7-es típus:

A számmisztikában mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.

Amit mások szeretnek benne: A 7-es típus nyugodt, csendes és titoktartó. Bárki bármilyen titkát rábízhatja, ő szent feladatnak tartja, hogy azt megőrizze. Keveset beszél, de ha megszólal, akkor oda kell figyelni, mert nagyon fontosat fog mondani. Sosem faggat senkit, de szívesen meghallgat bárkit. A saját problémáival nem terhel másokat. Bölcs nyugalommal szemléli az életet. A közelében minden probléma sokkal kisebbnek tűnik. A társaságában mindenki képes lelassulni és a dolgok lényegét meglátni. A 7-es nem sokat törődik a külsőségekkel, annál inkább a tartalommal. A tudást és a tapasztalatot sokra tartja. Nehéz megközelíteni és a bizalmába kerülni, de akit egyszer megtisztel ezzel, az büszke lehet magára, mert csak azt érhet ilyen nagy megtiszteltetés, aki valóban méltó rá, aki maximálisan megbízható.

Amit szerethet önmagában: A 7-es szeretheti magában azt a fajta igényességet, amely nem engedi, hogy felületesen és elhamarkodottan hozzon ítéletet. Büszke lehet magára azért, mert mindig törekszik, hogy a dolgok valódi okát, végső soron a lényegüket megtalálja. Szeretheti magát azért is, mert végtelenül diszkrét és megbízható. Sosem pletykál, és nem mond senkiről semmi kompromittálót. Komolyságát és bölcs nyugalmát is szeretheti. Ő azon kevesek közé tartozik, akik függetleníteni képesek magukat a világi hívságoktól és a felesleges rohangálástól. A 7-es tudja, hogy mindennek megvan a maga ideje. Aki kitartóan teszi a dolgát és kivárja a megfelelő időt, eléri a célját. Ezt is szeretheti önmagában, hogy nem adja fel. Sőt azt is, hogy mogorvasága mögött meleg szív lakozik, amit csak az arra érdemes embernek mutat meg.

8-as típus:

A számmisztikában mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.

Amit mások szeretnek benne: A 8-as típusú ember egyenes, elszánt és energikus. Jellemzi a határozott, erős, célirányos energiabevetés, továbbá a nagy lendület és a jelentős, de átgondolt kockázatvállalás. Ezek kifejezetten jó hatással vannak a környezetében élőkre, hiszen a 8-as hajlandó mások ügyéért is harcba szállni. Aki fél vagy aki bizonytalan, annak az életkedvét adhatja vissza a 8-as eltökéltsége. Bár olykor agresszív és túlfűtött, de emögött inkább a meggondolatlanság, semmint a rosszindulat húzódik. Ha szerelmes, akkor hihetetlenül szenvedélyes tud lenni. A vadászösztön nagyon erős benne. Szerencsére az élet más területén is hasonlóan szenvedélyes és lelkes, legyen szó munkáról, nemes ügyről. Egy igazi hős lakozik benne, aki csak arra vár, hogy megmenthessen valakit. Ilyenkor nem ismer félelmet és nem kíméli önmagát.

Amit szerethet önmagában: Szeretheti önmagában azt a hatalmas energiát, amellyel belevág a kihívásokba. Szeretheti a bátorságát, a heroikus hajlamát is. Legyen büszke magára, mert egyenes és őszinte. Ráadásul megjelenése fiatalos, vitális. Mozgása ruganyos és sportos. Szeretheti magában a céltudatosságot és harcrakészséget is. Pontosan tudja, hogy ezek az ő sikereinek a zálogai. Kozmikus törvény, hogy mindenki annyit vehet ki, amennyit beletett. A 8-as azért van sikerre „ítélve”, mert belead apait-anyait. Nem töpreng, hogy megéri-e. Ha elszánja magát a cselekvésre, akkor hajtja magát a célig. Amit ő fel tud mutatni, azt kevesen képesek. Legyen büszke arra, hogy sok embernek ad hitet. Jó példával jár elöl, és bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen, csak akarni kell.

9-es típus:

A számmisztikában mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.

Amit mások szeretnek benne: A 9-es típus jóindulata határtalan. Teljesen mentes az előítéletektől. Mindenkiben a jót keresi – és aki keres, az talál. Így az emberek az ő közelében mindig jobbak, meg akarnak felelni annak a tudattalan elvárásnak, hogy mindenki alapvetően jóindulatú. A 9-es segítőkészsége és empátiája is határtalan. Minden élőt tisztel, legyen szó emberről, állatról vagy növényről. Ő a legeltökéltebb környezetvédő. Érzi, sőt átérzi bármelyik lény szenvedését. Tudja, hogy bolygónk egészségi állapota elsősorban rajtunk, embereken múlik. Jó hatással van mindenkire ilyen téren is. A 9-es olyan, mint a szivárvány, mert benne van az összes szín. Ő a teljesség száma: magában hordoz mindent, ezért képes mindenkit megérteni. A 9-es hűséges, becsületes, megbízható társ. Az, aki egy finom, érzékeny lelkületű társra vágyik, nagyon jól jár vele.

Amit szerethet önmagában: A 9-es egész lénye univerzális, a mindenség rezgését testesíti meg. Ezért mindent szerethet magában: az érzékenységet, a feledékenységet, az együttérzést, a művészhajlamot, a naivitást, a humánus hozzáállást, a becsületességet stb. Szeretheti önmagában azt a fajta idealizmust, amely segít, hogy elviselje az élet nehézségeit, és azt, hogy az emberek olykor gonoszak, rosszindulatúak és kegyetlenek vele vagy egymással. Igaza van abban, hogy az élet szép, és minden probléma megoldható. Legyen büszke magára, mert sok embernek reményt ezzel a szemlélettel! Szeretheti magát azért is, mert mindenben a tökéletességre törekszik. Magasra teszi a lécet önmagával és másokkal szemben is. Az igényesség nem divat, mert időigényes, és csak hosszú távon „kifizetődő”. Csak később igazolja be a kezdeti szándékot.

11-es típus:

A számmisztikában mindenki 11-es, aki 11-én vagy 29-én született.

Amit mások szeretnek benne: A 11-es típus törekszik a függetlenségre és a szabadságra minden síkon: szellemileg, lelkileg és anyagilag is. Egy rendkívül individuális, különleges, egyedi ember. Mindig meg is őrzi ezt a fajta különbségét. Vállalja és nem bánja, hogy sokszor csodabogárnak tartják. Hallatlanul eredeti a gondolkozása, egészen újszerűen, másképp közelíti meg az élet dolgait, mint ahogy általában az emberek, mert ő egy igazi kísérletező-feltaláló alkat. Hihetetlenül tehetséges, egy zseni. Ezzel sokszor segíthet, ha a hagyományos megoldások nem működnek. Jó példával jár elöl abban, hogy merjenek kísérletezni a többiek is. A világot és az emberiséget mindig a merész újítások vitték előre. A forradalmárok feladata a fennálló rend megdöntése és úgy modernebb előkészítése.

Amit szerethet önmagában: Leginkább önmagában azt szeretheti, hogy olyan eredeti, amit esélye sincs utánozni senkinek. Ő a fűszer, amely nélkül lehet ételt készíteni, de nem lesz ízletes, élvezetes. Így ő adja az izgalmat és a fordulatokat abban a közösségben, ahol épp jelen van. Ha ő egy társaságba megérkezik, biztos, hogy az odavezető úton történik vele valami olyan váratlan esemény, amelyet meg lehet osztani a többiekkel. Szívesen hallgatják, de lesznek, akik irigykednek: „Olyan jó neked, hogy veled mindig történik valami izgalmas. Bezzeg velem sosem…” Legyen büszke magára, mert az ő élete tele van fordulatokkal, így rengeteg tapasztalatot gyűjthet, és ezáltal egyre ügyesebb lesz. Szeretheti önmagában a rugalmasságot, az éberséget és a vállalkozó szellemet is.

22-es típus:

A számmisztikában mindenki 22-es, aki 22-én született.

Amit mások szeretnek benne: A 22-es típus nem hétköznapi figura, semmilyen szempontból. Bármilyen mélypontra kerül, bármilyen nehézség adódik az életében, akármennyire reménytelenül lenullázódik, mindig talpra tud állni. Ő egy igazi keljfeljancsi, aki minden nehézségből kimászik, ráadásul úgy, hogy egyre és egyre erősebb, egyre és egyre tapasztaltabb lesz. Életfilozófiája: „Ami nem öl meg, az megerősít.” Ez a hozzáállás a környezetében lévőkre kedvező hatású lehet. Csodálhatják amiatt, hogy sosem adja fel, és talán példát mutathat, hogy érdemes küzdeni a reménytelennek tűnő helyzetekben is. Ugyanakkor a 22-esben van nagyvonalúságra való hajlam. Képes az utolsó ruhadarabját vagy a pénzét is odaadni a rászorulóknak. Főleg a teljesen lehetetlen körülmények között élőket segíti szívesen, akikkel mások nem foglalkoznak.

Amit szerethet önmagában: Szeretheti önmagában, hogy utolérhetetlen több területen is: nagyra törő tervek, szokatlan sikerek stb. Büszke lehet arra a képességére, hogy egy lézersebész pontosságával kíméletlenül mindig rátapint a másik gyenge pontjára. Pontosan tudja, hogy mi fáj a legjobban a másiknak, és azt el is találja. Ezzel segíthet felismerni a probléma gyökerét. Szeresse magát azért, hogy saját magában is ugyanígy – vagy még kíméletlenebbül – keresi a gyenge pontokat. A fejlődésnek pont ez az alapja, vagyis hogy keressük, analizáljuk, miben lehetünk jobbak és tökéletesebbek. De nem elég megtalálni és feltárni a hiányosságokat, hanem javítani is kell. Büszke lehet arra, hogy nem elégszik meg a félmegoldásokkal. Akkor is a végére jár a dolgoknak, ha az fájdalommal jár együtt. Nem kíméli magát soha semmiben.

Lap.hu-ajánló:

Számmisztika.lap »
Asztrológia.lap »
Sorselemzés.lap »

Kattints a kenyérre! Játssz velünk! (x)
Kattints a kenyérre! Játssz velünk! (x)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top