Ezo

Harcban a környezettel

Sokszor apró félreértésekből lesznek a legnagyobb viták. Vagy én nem értem a másik felet, vagy ő nem ért engem. Így elmegyünk egymás mellett, félresiklik a beszélgetés, vagyis félreértjük egymást.

Én egyre hangosabban hajtogatom a magamét, hátha felfogja végre. Ő pedig egyre ingerültebb lesz, hisz érti ő, csak nem tud vagy nem akar úgy reagálni, ahogy azt én elvárom. És ez fordítva is pont így működik: ő mondja, mondja, én meg felháborodom azon, hogy miért kell ennyiszer elmondania, hisz rögtön felfogtam, csak…

Ismerős ez a szituáció, igaz? A felek lehetnek barátok, kollégák, rokonok, szerelmesek, szomszédok stb. Bárkivel bármikor kialakulhat a konfliktus. Elkerülhetetlen, de nem kezelhetetlen a helyzet. Az önismeret nagy segítség ilyenkor. Amennyiben megértem, hogy én hogyan kommunikálok, illetve mivel irritálom a környezetemet, azonnal képes vagyok korrigálni. Szó sincs arról, hogy meg kellene változnia bárkinek, de változtatni igenis lehet, és olykor kell is. Kicsi változtatással hatalmas eredmény érhető el. Legtöbbször elég, ha a túlzásoktól tartózkodom. Az is segít, hogy akit jól ismerek, azzal tudok olyan stílusban beszélni, amely számára „fogható”, befogadható. Ha sikerül megtalálnom vele a közös hangot, akkor teljes a siker.

A számmisztika a jellem feltérképezésével képes segíteni, hogy kiismerjük saját magunkat, illetve a környezetünkben élő embereket. Mintegy használati útmutatót ad nekünk önmagunk és a másik közötti kommunikáció vagy konfliktus kezeléséhez.

Konfliktus felismerés és kezelés a számmisztikában

 

 

Cikkünk szerzője, állandó szakértőnk, Székelyhidi Ágnes november 10-étől egy héten át a Nők Lapja Cafe vendége lesz. Naponta jelentkezik egy-egy újabb írással az asztrológia, a számmisztika, a sorselemzés témaköréből.
November 13-án csütörtökön 14.00 órától pedig Sztárfórumunk vendégeként élőben válaszol kérdéseitekre!

Már most kérdezhetsz Ágitól itt! »
A csillagok útján Székelyhidi Ágnessel »
A Vízöntő-kor gyermekei vagyunk »
Melyik illik hozzád? – Segít a számmisztika »

 

Ehhez mindössze a születési dátumból a nap számára van szükségünk. Amennyiben egy számjegyű számról van szó, az adott számhoz tartozó jellemzést kell elolvasni. Két számjegyű szám esetében össze kell adni a számjegyeket mindaddig, míg a végeredmény egy számjegyű nem lesz.

Pl. 1970. 10. 28-án született ember esetében: 28, 2+8=10, 1+0=1.

Vagyis ez az ember 1-es típus.

SZÜLETÉSNAPSZÁM SZERINTI TÍPUSOK

1-es típus:

A számmisztikában mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.

1-es típusAz 1-es típus nagyon okos, ügyes és kreatív. Bármilyen helyzetben feltalálja magát. Gyorsan átlátja a helyzetet, kigondolja a stratégiát és kiosztja a feladatokat. Egyből átveszi az irányítást. Azt hiszi, hogy mindig neki van igaza. Nem tűr ellentmondást, nem kíváncsi mások véleményére, hisz teljesen meg van győződve róla, hogy az ő megoldása a legcélravezetőbb.

Konfliktusainak forrása: Önfejűsége és tévedhetetlensége irritálja a környezetét. Sokszor ő nevezi ki saját magát vezetőnek. Nem várja meg, hogy a többiek válasszák meg őt. Elvárja, hogy tiszteljék és csodálják. Eszébe sem jut, hogy kikérje mások véleményét. Saját problémáit megtartja magának, mert azt hiszi, hogy csak saját magára számíthat. Nem csapatjátékos, ezért nem is érti az ilyen irányú kritikákat.

Megoldások: Sokkal jobban kell figyelnie a környezetében élők igényeire és véleményére. Mielőtt végleges döntést hozna, kérdezze meg és hallgassa meg a többiek álláspontját. Különösen akkor, ha ők is érintve vannak. Amennyiben a saját gondjairól van szó, keresse meg azt az embert, akiben meg tud bízni, és ossza meg vele a gondolatait, érzéseit. Nem kell a másiktól várnia a megoldást, de erőt adhat egy együtt érző ember támogatása.

 

2-es típus:

A számmisztikában mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.

2-es típusA 2-es típusú ember csendes, szelíd és segítőkész. Bármikor, bármiben lehet rá számítani. Szívesen és gondolkodás nélkül segít mindenkinek, de befolyásolható és „kiszolgáltatott”. Mindig azzal ért egyet, akivel épp együtt van, illetve aki elég erőteljes és domináns. A 2-es szinte mindenben, de különösen önmagában bizonytalan. Szüksége van „tükrökre”, amelyekben szépnek, elfogadhatónak és szerethetőnek látja magát.

Konfliktusainak forrása: A környezetében élők élvezik és értékelik az együttműködési készségét és az ötletek kivitelezésében nyújtott segítségét, de a döntésképtelensége és a változékonysága egy idő után bosszantja a többieket. Olykor önállótlansága is ingerlő. Különösen, ha csendben szenved. A mártírszerep alkalmazásával ritkán éri el célját. Vannak, akik ettől csak dühösebbek lesznek, leszidják, és faképnél hagyják.

Megoldások: A 2-esnek minél előbb meg kell tanulnia nyílt lapokkal játszani. Nem várhatja el a többiektől, hogy kitalálják, milyen támogatásra van szüksége. Fogalmazza meg a problémáját, és forduljon ahhoz, aki ennek megoldásában segítségére lehet. Családban, párkapcsolatban és a munkahelyen is kérje az elismerést. Mondja meg, hogy milyen formában igényli a többiektől ezt. Ne szégyellje, hogy neki is jólesik a dicséret.

 

3-as típus:

A számmisztikában mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.

3-as típusA 3-as típusú ember közlékeny, közvetlen és könnyed. Bárkivel megtalálja a közös hangot. Szívesen beszél, de többnyire ezzel meg is elégszik, vagyis a megvalósításig már nem jut el. Humora és derűs stílusa rendkívül népszerűvé teszi őt. De hajlamos a felületességre, munkában és érzelmekben egyaránt. Ráadásul meglehetősen szétszórt és következetlen is. Gyakran több lovat akar megülni egyszerre.

Konfliktusainak forrása: Környezetében azokkal kerül gyakran konfliktusba, akik nem elégszenek meg a szép szavakkal, a briliáns ötletekkel és a lelkesítő eszmékkel, hanem konkrét eredményeket várnak. Azokat is könnyen maga ellen fordíthatja, akik mélyebb érzelmeket, illetve elköteleződést várnak el tőle. Konfliktusai származhatnak abból is, hogy egyszerre több dologgal szeretne foglalkozni, mint ami az idejébe belefér. Így ígéreteit nem tudja betartani.

Megoldások: Elsődleges, hogy ne vállalja túl magát. Állítson prioritási, azaz fontossági sorrendet, és ne kapkodjon, hanem átgondoltan, sorban haladjon a feladataival. Figyeljen azokra, akik fontosak az életében. Törődjön velük, és töltsön több időt együtt velük. Ha jó ötlete támad, akkor azt írja le, és tervezze meg a megvalósítást is. Kérjen segítséget abban, hogy valaki számon kérje tőle a kivitelezést. A sikeres emberek sosem hagyják abba a cél előtt!…

4-es típus:

A számmisztikában mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.

4-es típusA 4-es típus megbízható, precíz és reális gondolkodású. Nem álmodozik, hanem tervez. Mindig az adottságokból indul ki, és nem a feltételezésekből. Maximalista minden téren. Nem tűr lazaságot és pontatlanságot. Kíméletlenül hajtja önmagát és másokat is. Szorgalmas, de kishitű, így az eredményei is „kicsik”. Vannak, akik gyorsabban meggazdagodnak, vagy sikeresebbek pusztán amiatt, hogy mernek nagyot álmodni.

Konfliktusainak forrása: Mindenki magából indul ki, így a 4-es is. Mivel ő terhelhető, nem ijed meg a sok és nehéz munkától. Ezért elvárja, hogy mások is hasonlóan álljanak hozzá a feladatokhoz. Ráadásul amit ő megígér, azt akkor is teljesíti, ha piros hó esik. Gyakran éri csalódás amiatt, hogy mások nem veszik ennyire komolyan az ígéretüket. Számára az adatok, a mérhető dolgok igazolják egy állítás helyességét. Ezért a többiek hitetlennek bélyegezhetik meg.

Megoldások: Elsősorban azt kell tudomásul vennie, hogy mások nem olyanok, mint ő, azaz másak. Az ön- és emberismeret abban segíthet sokat, hogy mindenkitől, így önmagától is azt várja, és annyit, amit teljesíteni tud. Az is fontos lenne, hogy elfogadja önmagát, az embereket és a világot olyannak, amilyen, vagyis tökéletlennek. Nem baj, ha nem vagyunk tökéletesek, és nem teljesítünk maximálisan.

5-ös típus:

A számmisztikában mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.

5-ös típusAz 5-ös típus lelkes, joviális és szenvedélyes. Nyitott és érdeklődő. Szívesen ismerkedik különleges témákkal, pl. egzotikus, távoli kultúrákkal. Létkérdés számára a döntés- és mozgásszabadság. Ha korlátozva vagy bezárva érzi magát, akkor iszonyú indulattal tör ki. Dühe félelmetes és gyakran váratlan a környezete számára. Néha akaratlanul megbánt másokat, mert nem veszi észre az apró jelzéseket.

Konfliktusainak forrása: A hétköznapok és a feladatok bizonyos keretek között működnek. Az 5-ösnek gyakran vannak konfliktusai abból, hogy börtönnek érzi ezeket a kereteket, és lázad ellenük. Az elköteleződés és a kötelesség felvállalása egy bizonyos kor után kötelező. Azok az emberek, akik ilyen elvárásokat támasztanak, folyton bírálják és olykor elítélik az 5-öst. Ebből rendszeresen konfliktus származhat.

Megoldások: Az első lépés az, hogy az 5-ös lássa be, hogy a munka és a kötelességek normális részei az életnek. Ezek nem az ő bosszantására vannak kitalálva. Lehet ő szabad akkor is, ha mindennap teszi a dolgát. A második, hogy az indulatait, különösen a dühét igyekezzen elviselhető formában kinyilvánítani. Sőt az lenne a legjobb, ha előre jelezné, hogy valami nem tetszik neki.

6-os típus:

A számmisztikában mindenki 6-os, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született.

6-os típusA 6-os típus kedves, kiegyensúlyozott és harmonikus személyiség. Szívesen gondoskodik másokról, mert rendkívül szeretetteljes. Mindig pontosan eltalálja, hogy mivel kényeztetheti szeretteit. Tudja, hogyan tegyen élvezetessé bármilyen helyzetet vagy helyet. Ahova ő beteszi a lábát, ott finom ízléssel, ösztönösen átrendezi a tárgyakat. Így szép és kellemes környezetet teremt maga körül.

Konfliktusainak forrása: Általában túl nagy hangsúlyt kap a kényelem az életében. Ezért kerüli a nehéz feladatokat és a nagy teljesítményt igénylő helyzeteket. Ha lehet, akkor ő a háttérben marad, és engedi, hogy a „karrieristák” érvényesülhessenek. Lassúsága és lustaságra való hajlama ingerelheti a környezetét. Sokszor nem lehet rá számítani, és ritkán vagy soha nem ajánlkozik önként. Szeretete pedig néha nyomasztó.

Megoldások: Először is le kell győznie a lustaságát és nagyobb teljesítményre kell rávennie önmagát. Ha ez nem megy saját magáért, akkor tegye meg a szeretteiért. Kérjen visszajelzést a környezetében lévőktől, hogy észrevegye, ha valamit meg akarna úszni. Szeretetét pedig inkább csöpögtesse, semmint rázúdítsa imádottjára. Ha azt látja, hogy a másiknak „sok”, akkor legyen visszafogottabb. A mondás is úgy tartja, hogy a kevesebb sokszor több!…

7-es típus:

A számmisztikában mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.

7-es típusA 7-es típus eléggé magának való és távolságtartó. Hajlamos túl szigorú lenni önmagával és másokkal is. Nem szereti a fecsegést és az indiszkréciót. A külsőségek kevéssé érdeklik. Sokkal többre tartja a tudást és a tapasztalatot. Bizalmatlan, nehezen enged közel magához bárkit. Emiatt hűvösnek, ridegnek és beképzeltnek tartják. „Elefántcsonttornyában” jól érzi magát. Nincs szüksége barátokra és társra sem. A magány számára nem büntetés, hanem a töltődés záloga.

Konfliktusainak forrása: Zárkózottsága miatt nem ismerik, sőt félnek tőle. Akik közeledni szeretnének, sokszor visszautasítva érzik magukat. Már az elején elveszítik lelkesedésüket, mert a 7-es meglehetősen mogorván reagál. Az is gyakran előfordul, hogy a környezetében lévők elbizonytalanodnak, mert érzik a 7-es szigorú, szúrós tekintetét. Lehetetlen vagy nagyon nehéz a 7-es elvárásainak megfelelni.

Megoldások: Nélkülözhetetlen, hogy barátságosabb és elfogadóbb legyen az emberekkel. Eldöntheti, hogy kiben és mennyire bízik meg, de az nem járható út, hogy teljesen elszigetelődjön és ezáltal elmagányosodjon. Minél tovább van egyedül, annál nehezebben fogja megtalálni a közös hangot a többiekkel. Kicsit ki kellene nyitnia a szívét, és kimutatnia a benne lévő szeretetet. Meglepően kellemes reakciókat fog kapni cserébe.

8-as típus:

A számmisztikában mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.

8-as típusA 8-as típusú ember erős akaratú, harcra kész és folyton kihívást kereső. Nem képes semmit „takaréklángon” csinálni. Mindig mindenbe beleadja a maximumot. Lelkesedése, lendülete és energiája utolérhetetlen. Azért sikeres mindenben, mert elszántan és eltökélten halad a célja felé. Szívesen segít, de a tétovázást nem bírja elviselni. Türelmetlen és heves természetű, ezzel könnyen megbántja az érzékenyebb lelkületűeket.

Konfliktusainak forrása: Hatalmas energiáival pusztítani, rombolni is képes. Önmagát és másokat is tönkretehet anyagilag, érzelmileg vagy egészségileg. Sokszor felesleges vitákba bonyolódik pusztán a vita kedvéért. Nem ellenfelet, hanem ellenséget keres. Ezért rengeteg konfliktusa van. Őt ez kevésbé bántja, de a hozzátartozókat komolyan megviselheti a sok civakodás és harc. Peres ügyekben pedig alulmaradhat, mert a jog nem mindig őt védi meg.

Megoldások: A legfontosabb tanulnivalója a békés megoldások keresése. Törekednie kell arra, hogy ne a harciasságával és a hangerejével akarjon győzni. Azután a helyes mérték, majd a jó célok megtalálása. Ha nemes, emberbaráti ügyek érdekében mozgósítja energiáit, akkor az jótékonyan fog visszahatni rá. Elsajátítandója még a nagyvonalúság, az önzetlenség is. Meg kell tapasztalnia az „aki ad, az kap” elvét.

9-es típus:

A számmisztikában mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.

9-es típusA 9-es típus végtelenül emberbarát és segítőkész. Gyermeki tisztasággal és naivitással szemléli önmagát, az embereket és az egész világot. Jóindulata határtalan. Túl jó ő erre a világra. Szinte minden igaz rá, ami úgy kezdődik, hogy jó: jólelkű, jóérzésű, jó humorú, jó kedélyű, jó szándékú, jóakaratú, jó ízlésű. Vagyis jó ember. Naivsága és előítélet-mentessége megakadályozza, hogy reálisan lássa a körülötte zajló eseményeket.

Konfliktusainak forrása: Neki senkivel nincs konfliktusa, mert nem tud konfrontálódni. Bármilyen provokáció elől ki tud térni pusztán azzal, hogy meg akarja érteni a másik álláspontját. Ezzel azokat az embereket irritálja, akik kötekedőek, és keresik a vita lehetőségét. Sajnos a rosszindulatú emberek ki is használják a 9-es jóságát. Gyakran megrövidítik azzal, hogy sajnáltatják magukat, vagy becsapják, befűzik előnytelen üzletekbe.

Megoldások: Az ön- és emberismeret sokat segíthet, hogy reálisabban lássa önmagát, az embertársait és a körülötte zajló eseményeket. Segítséget kell kérnie olyan embertől, aki józan, és két lábbal áll a földön, hogy idejében észrevegye, ha valami rossz irányt vesz. Kicsit óvatosabbnak és éberebbnek kell lennie. Meg kell tanulnia megvédeni a saját érdekeit és értékeit.

11-es típus:

A számmisztikában mindenki 11-es, aki 11-én vagy 29-én született.

11-es típusMint minden mesterszám, a 11-es is valamiben más, több a kilenc alapszámhoz képest. Ezek az eltérések megjelenhetnek tehetségben, többletfeladatban vagy nagyobb lehetőségben egyaránt. Mivel élete, érdeklődése, vitalitása nem mérhető átlagos mértékkel, nehéz lépést tartani vele. Más témák lelkesítik, más ismeretek vonzzák. Ez a „másság” olykor áldás, olykor átok. A 11-est erős belső feszültség jellemzi. Mindez erősen igénybe veszi az idegeit.

Konfliktusainak forrása: Ő olyan magas fordulatszámon működik, amit az átlag emberek képtelenek követni. Hihetetlenül gyorsan átlátja a problémát, és szinte azonnal tudja is a megoldást. De ezt a zsenialitást a többiek csak csodálni, de utánozni nem képesek. Emiatt magára maradhat. Hiába várja, hogy mások megértsék vagy utolérjék. Ettől még idegesebb és ingerültebb lehet. Türelmetlensége pedig konfliktusokat okozhat.

Megoldások: El kell fogadnia, hogy ő nagyon más, mint a többiek. Ha közös hangot akar találni velük, akkor kérdeznie kell, és felvenni azt a stílust, amelyet ők értenek. Nem kell lenézni őket, csak el kell sajátítani azt a módot, ahogyan ők kommunikálnak. Emellett fontos, hogy keresse a „hasonszőrűek” társaságát, akikkel könnyedén megérteti magát, akikkel megoszthatja a gondolatait és érdeklődését.

22-es típus:

A számmisztikában mindenki 22-es, aki 22-én született.

22-es típusMint minden mesterszám, a 22-es is valamiben más, különlegesebb a kilenc alapszámhoz képest. Ezek az eltérések jelentkezhetnek tehetségben, többletfeladatban vagy nagyobb lehetőségben. A 22-es kíméletlenül hajszolja magát. Olyan intenzíven csinál mindent, hogy elkerülhetetlen a teljes ki-, illetve lemerülés. Mivel ő egy „keljfeljancsi”, mindig képes talpra állni. Életfilozófiája: „Ami nem öl meg, az megerősít.”

Konfliktusainak forrása: Senki sem képes azt az intenzitást és azt a fordulatszámot felvenni, amire ő képes. És mivel mindenki magából indul ki, azt hiszi, hogy az a normális, ahogyan ő él és dolgozik. Az elégedetlenségének gyakran durva stílusban ad hangot, ami vitát szülhet. Hiába van igaza, nem oldhatja meg a helyzetet egy heves veszekedéssel. Attól, hogy ő kinyilatkoztatja az elvárásait, még a másik nem lesz rá képes.

Megoldások: Az a legfontosabb, hogy ismerje meg önmagát. Az önismeret segítségével sikerülhet a másik szemszögéből látnia önmagát. Azt például, hogy milyen félelmetes, amikor türelmetlen. Amennyiben keresi a békésebb megoldásokat, meg is fogja találni, hiszen aki keres, az talál. Rendkívül jó hatású, ha nemes ügyek mellé áll, és olyan elesett embereket segít, akiknek nincs esélyük önmagukat képviselni.

Számmisztika.lap »
Asztrológia.lap »
Sorselemzés.lap »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top