Ezo

Mitől igazán nő egy nő? – Gyúrjunk a női energiára!

Mitől lesz igazán nő egy nő? Nem elég a vonzó külső, a csinos ruha és egy megfelelően kiválasztott frizura, ha belülről nem sugárzik át a női energia.

A boldogtalanság egyik legfontosabb tényezője, ha nem vagyunk harmóniában a belső énünkkel.

Ugye elgondolkodtató, hogy mitől lesz igazán nő egy nő? A tökéletes idomoktól, melyekért akár plasztikai beavatkozásra is rászánjuk magunkat? A méregdrága ruháktól? A sminktől? Persze számít a külső megjelenés is, ám az igazi nőiesség mindig belülről fakad, és ennek kevés köze van a testalkathoz vagy éveink számához.

Gyúrjunk a női energiára!

 

Anyáink öröksége

Karmikus oka is bőven lehet annak, ha egy hölgy nem tudja elfogadni a nőiességét. Lehet ez egy előző életből hozott emlék, de sokkal valószínűbb, hogy gyermekkorban sérült a kislány lelke, ami kihat a jövőjére. Egy boldogtalan, feszült, elnyomott anya lánya sokkal nehezebben tudja majd elfogadni önmagát, és párkapcsolatot is csak „nyögvenyelősen” alakít majd ki. Beleég az emberbe az a kép, amelyet gyermekkorában látott. Az anyákat mintának tekintik a kislányok, és sokszor tudat alatt is próbálják követni. Ha azt látták, hogy édesanyjuk nem kapott elég szeretetet az apjuktól, akkor beléjük rögzül valamiféle bizalmatlanság a férfiakkal szemben, és ez a legszebben induló kapcsolatot is megmérgezheti.
Ugyanígy kihathat egy nő életére, ha az apja nem adta meg számára a tiszteletet, és nem úgy bánt vele, mint egy kislánnyal. Érett fejjel fel lehet oldani ezeket a blokkokat, csak nagyon nehéz, és fájó lesz szembenézni a múlttal. Ha valaki rádöbben, hogy a gyermekkorára vezethető vissza a problémája, akkor igyekezzen tenni ez ellen valamit! Ha élnek még a szülők, akkor bátran tessék leülni velük egy beszélgetésre, és – nem szemrehányóan, de – elmondani nekik, hogy milyen sebeket szereztek kislányként. Az esetek többségében már egy kibeszélés, beszélgetés is segíthet. Ha már nincs mód erre a beszélgetésre, akkor a családállítás vagy egy kineziológus is segíthet.

Tükröm, tükröm

Gyúrjunk a női energiára!De ki is vagyok én valójában? Ez a legfontosabb kérdés ahhoz, hogy egyáltalán el tudjuk fogadni önmagunkat. Nagyon egyszerű gyakorlat, ám döbbenetes eredményekhez vezethet, ha időt szánunk magunkra!

Keressünk egy jó nagy tükröt, és üljünk le, szemben vele. Lehetőleg este, amikor már nem zavar senki, kapcsoljuk ki a telefont, gyújtsunk gyertyát, és figyeljük a képmásunkat! Mit érzünk, ha a tükörben látott nőre nézünk? Mennyi ideig tudjuk elviselni a képmásunkat? Tetszik, amit a tükörben látunk? Változtatnánk valamin? Ha mi magunk sem tudjuk tíz percnél tovább nézni azt az arcot, akkor vajon hogyan tudná azt elviselni hosszú távon egy társ? Gondolkodjunk: mi az, ami a leginkább zavaró abban a nőben, aki visszanéz ránk? Általában nem a külső vonások lesznek feltűnőek. Mosolyogjunk rá a tükörre! Őszinte az az arc? Őszinte az a tekintet és az a mosoly?

A tükör sokszor megdöbbentő válaszokat is adhat a kérdéseinkre, ha nyitottak vagyunk az univerzum felé, és figyelünk a megérzéseinkre!

Harmóniában élni

A közvetlen környezetünk is komolyan kihathat a nőiességünkre! Otthonunkat és munkahelyünket (ha az utóbbira is van lehetőségünk) próbáljuk nőiessé tenni! Megnyugtató színekkel (bézs, barack, halványzöld) emelhetjük az energiaszintünket, és olyan tárgyakkal, amelyek szintén a nőiességet erősítik. Selyem, tüll, bársonyanyagok, élő virágok, porcelánok, tükrök… Bármennyire is kényelmes, otthon se hagyjuk el magunkat! Ne legyünk topisak, csapzottak, ápolatlanok, mert ez mind mérgezi az auránkat.

Kell egy férfi!

A régi mondás szerint egy nő csak akkor lesz nő, ha melléáll egy férfi. Na igen, de honnan szerezzünk magunk mellé egy férfit, amikor már a postás is átnéz rajtunk? Először az okot keressük meg: miért nem néznek minket nőnek? Ha úgy érezzük, hogy már készen vagyunk egy kapcsolatra (feldolgoztuk gyermekkori traumáinkat, megszabadultunk előző kedvesünk emlékétől, és külsőleg is el tudjuk fogadni önmagunkat), akkor célszerű átgondolni, hogy kire várunk. A „királyfi fehér lovon” megfogalmazás elég tág. A királyfi a mesében is általában a királykisasszonyt választja, ezért helyezzük el magunkat valahol, vagyis fogalmazzuk meg, hogy kik vagyunk, hol tartunk éppen. Fontos, hogy az életünkbe érkező férfi velünk együtt tudjon élni, mozogni. Ne legyen nálunk sokkal erősebb, és gyengébb sem.
Összhangra van szükség, és ha az energiaszint valamelyik félnél erősebb, akkor hamar felborulhat a kezdeti összhang. Ha zaklatottak vagyunk, akkor nagy valószínűséggel a párunk sem lesz „kerek perec”, hiszen párkapcsolatilag is működik a tüköreffektus. Amit adunk, azt kapjuk. Legyünk sugárzóak, mosolygósak, magabiztosak, és törekedjünk arra, hogy a párunk mellett is megtarthassuk a személyiségünket, sőt a férfi ösztönözzön minket, hogy még nőiesebben éljünk!

Lelek.lap.hu »
Pozitivpszichológia.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top