Ezo

Vigyázat, fokozottan feszült bolygóállás! – Itt a turbótelihold

Bolygónk felszínének több mint 70%-át, testünknek pedig kb. 80%-át víz teszi ki. Főleg ezekre a vizekre van hatással a Hold mozgása.

Figyelmen kívül hagyni a jelentőségét nagy-nagy botorság, hisz óceánnyi vizeket mozgat meg az árapályjelenség kapcsán.
A Holdnak nincs önálló fénye, a Nap fényét tükrözi. A Föld körül 28 nap alatt tesz meg egy kört. Ez a kör négy részre osztható fel: újhold, növő Hold, telihold, fogyó Hold.
Keringése miatt kb. négyhetente a Nappal szemben jár, így a Földről nézve teljes egészében tükrözi vissza a Nap fényét. Ekkor nevezzük teliholdnak. Ilyenkor telik meg, teljesedik ki.

Turbó telihold - Vigyázat fokozottan feszült bolygóállás márc. 11-én

 
Amikor a telihold van, akkor a Föld a Nap és a Hold közé kerül. A hagyomány szerint a Nap az apa ősprincípium, a Hold az anya ősprincípium. Mi a Földön az ő gyermekeik vagyunk. A Nap–Hold-szembenállás feszültséget jelez. Apa és anya egymással szemben, egymásnak feszülve „vitázik”, mi, a gyerekek pedig „rettegünk”, mert tehetetlenek vagyunk. Olyan hatalmas erők működnek ilyenkor, amelyekkel esélytelen szembemennünk.

A március 11-i telihold ráadásul „fel lesz turbósítva” egy Szaturnusz–Uránusz-szembenállással, vagyis a telihold úgy fog kinézni, hogy a Nappal együtt fog állni az Uránusz, velük szemben fog együtt állni a Hold és a Szaturnusz. Ez dupla feszültséget fog okozni. Ebben a felállásban a Hold a legsérülékenyebb, és az Uránusz a legdrasztikusabb támadó erőt képviseli, ugyanis a Hold az érzékenységünket, míg az Uránusz a változás felé kényszerítő szerepet szimbolizálja.

A jobb megértéshez lássuk, hogy ez a négy bolygó mit szimbolizál az életünkben:

NAP: világosság, centrum, az alkotó, az isteni, életerő, tekintély, méltóság, hírnév, a javak, az apa.

HOLD: termékenység, szülés, túlérzékenység, odaadás, fogékonyság, fantázia, álmodozás, intuíció, tükrözöttség (maya = látszat), ritmus, periódus, ösztönös akaratiság, álom, élet, anya.

SZATURNUSZ: merevség, korlátozás, szükség, gátlás, aszkétahajlam, megfontoltság, nehézkesség, komolyság, keménység, zárkózás, bölcsesség.

URÁNUSZ: a régi szétrombolása és az új megteremtése, hirtelen felismerések, zsenialitás, feltalálószellem, lázadás, technikai újítások, robbanás, villámcsapás, amely vagy földre veti az embert, vagy megvilágosít.

 

Most pedig lássuk, hogy mely területeken lesz ránk hatással mindez.

Turbó telihold - Vigyázat fokozottan feszült bolygóállás márc. 11-énBalesetek: Nagyon óvatosan kell közlekedni aznap, de tudnunk kell, hogy csak akkor alakulhat ki balesetveszély, ha ellenállunk a változásoknak. Muszáj rugalmasnak és alkalmazkodónak lennünk, ha el akarjuk kerülni a frontális ütközést. Fel kell készülnünk, hogy bármi szembejöhet vagy pont elénk kerülhet hirtelen. Teljesen váratlanul, hisz az uránikus eseményekre épp ez a nem várt jelleg a jellemző. Akkor nem történik baj, ha gyorsan és ügyesen reagálunk.

Énünk: Az előre nem látott események arra késztetnek bennünket, hogy átértékeljünk olyan témákat, amelyeket addig biztosnak gondoltunk: célok, stratégiák, elvek stb. Minden, ami merev bennünk ezzel kapcsolatosan, az biztosan változni kezd. Az Uránusz egy pillanatra sem engedi, hogy veszítsünk éberségünkből. Folyton emlékeztet minket arra, hogy mindig minden változik, fejlődik. Ha mi ezzel nem tudunk együtt mozogni, akkor bajba kerülünk, és pont azon a területen, ahol ellenállunk.

Egészség: Amennyiben a feszültségek gyűlnek bennünk, és nem oldjuk fel a tudatosítással, akkor azok testi tünetek, betegségek formájában jelennek meg, jelezve, hogy nem vagyunk elég rugalmasak vagy éberek. Különösen érzékeny területek: térd, lábszár, ízületek, visszerek, vegetatív idegrendszer. A pozitív hozzáállás és a pánikmentes helyzetkezelés sokat segíthet a megelőzésben. És a hála a legjobb gyógyszer, ha bármi gondunk támad!!!

Szerelem: Az uránuszi hatás úgy működik, hogy ahol talál egy hajszálrepedést, azt szétrobbantja, vagyis egy rejtett feszültséggel teli kapcsolat szétmehet. Ez a feszültség vagy elégedetlenség teljesen váratlanul törhet a felszínre. Ha sikerül végre kimondani azt, ami gondot okoz, lehet róla nyíltan beszélni. Ez a kapcsolat meggyógyításának egyetlen esélye! Ugyanakkor teljesen váratlanul új kapcsolatok, szerelmek szövődhetnek. Aki elég gyors és rugalmas, az élvezni fogja ezt. A kapcsolat tartóssága kétséges, de most nem is ez a lényeg, hanem a pillanat csodájának megélése…

Akiket a „legdurvábban” érint:

Ikrek
Ikrek
Szűz
Szűz
Nyilas
Nyilas

 

Halak
Halak

Akiknek kellemes is lehet:

Bika
Bika
Rák
Rák
Skorpió
Skorpió
Bak
Bak

Akikre semleges hatású:

Kos
Kos
Oroszlán
Oroszlán
Mérleg
Mérleg
Vízöntő
Vízöntő

 

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top