Ezo

A nagy diétahoroszkóp – vizes jegyek

Új, négyrészes sorozatunkból megtudhatod, hogy miért ragadnak rád a kilók, és mi a tuti módszer a gyors fogyáshoz. Pirulák és csodafogyasztószerek helyett jöjjön az asztrológia.

Mitől fogy a Halak?

A Halak furcsa haspók: szereti, ha változatos ínyencségekkel kényeztetik, de ha rossz a kedve, képes napokig ugyanazt enni, anélkül hogy feltűnne neki, hogy változatosabb étrendre lenne szüksége. Sajnos ezt a spontán monotonitástűrést nem tudja kihasználni a diétájában.

Kedves Halak, elgondolkodtatok már azon, hogy miért vagytok képesek hétköznapokon ugyanazon a menzán ugyanazt a fogást boldogan megenni, miközben pontosan tudjátok, hogy nem erre vágytok? Hogy valójában valami könnyű ételkülönlegességre lenne szükségetek, amelyet otthon dobtatok össze egy gasztroblog receptje alapján? Ha töprengtetek már ezen, akkor máris elmondhatjuk, hogy foglalkoztok egy asztrológiai-gasztronómiai rejtéllyel. A Halakban ugyanis egyszerre lappang egy kifinomult ízlésű étteremkritikus és egy kevéssé igényes, ízlelőbimbó nélküli zabagép.

A nagy diétahoroszkóp – vizes jegyek
 

A diéta kemény munka!?

Hogy a Halak sikeresen fogyjon, meglepő módon az étterem-kritikusi énjére van szüksége, hiszen az megakadályozza, hogy sokat (és főleg „minőségtelent”) egyen! A legjobb az lenne, ha egy gourmand-diétát kezdhetnél el, amelynek az lenne a lényege, hogy mostantól csak minőségi ételeket fogyasztasz. Na de ez túl drága és bonyolult, tehát marad egy kevésbé sznob, de sokkal hatásosabb megoldás: a koplalás.

Kérjük, dietetikus olvasóink, most forduljanak el! Köszönjük. A Halak szervezete ugyanis már reggel eldönti, hogy ma sokat egyen-e (zabagép), vagy keveset (étteremkritikus). Ezért a diétájukból hiányzik a reggeli. (De kávézni szabad – cukor nélkül természetesen!) A napot délben kezdd egy könnyű salátával! Majd pár órával később egy újabb „ebéd” jöhet, ezúttal egy szelet teljes kiőrlésű kenyér és néhány szem zöldség, valamint egy kis vaj képében. Délután még zöldségnasit is beépíthetsz a rendszerbe – ha nagyon muszáj, de a legjobb, ha úgy szervezed a napodat, hogy bőségesen vacsorázhass. Zöldséget és egy kevés halat vagy tengeri herkentyűt (a szénhidrát este szigorúan tilos).

Mivel nem rólad mintázzák majd a kitartás szobrát, fontos, hogy legalább naponta kétszer lakj jól salátával, zöldségekkel, sovány húsokkal, halakkal. Ezt az étrendet egészen addig tartsd, amíg el nem érted a kívánt súlyodat. Ha ez megvan, a teljes kiőrlésű ebédet hozd vissza eredeti helyére, reggelre reggelinek. Mivel nagyon kell vigyáznod a gyomrodra, fontos lenne, hogy reggel egy pohár probiotikus joghurtot is elfogyassz – már ha épp reggelizel.

Relaxáció és sport felváltva

A benned elrejtett zabagépet a stressz és az érzelmi hullámzás kapcsolgatja ki-be, épp ezért fontos, hogy relaxálj és sportolj is. Egyébként is szereted az egymástól erősen eltérő dolgokat, ezért mozgásból is kétfélét ajánlunk: az egyik pörgessen fel, a másik nyugtasson le! Felpörgetésnek a legjobb választás a spinning vagy a futás, esetleg az ellipszistréner. Mindegy, milyen aerob mozgást választasz, a lényeg, hogy jó zenét hallgass, és kellőképp legyen monoton, hogy a gondolataidba merülhess. Megnyugtatáshoz a jóga, az úszás és a vitorlázás ideális, de kivételesen egy kis gyógyfürdőzést, szaunázást is besorolhatunk a sportok közé.

Horoszkópgyári extra tipp

Csillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Halak olvasóinknak: Mivel profi vagy az összes pozitív gondolkodáson alapuló módszerben és elméletben (s azt is tudod, hogy mindegyik a legfontosabb „természettudományos” törvényen, a vonzás törvényén alapul), vonj be rezgéseket is az alakformálásodba! Agykontrollos technikával vizualizáld magadat karcsúnak, találj ki egy mantrát („napról napra vékonyabb és vonzóbb vagyok!”), és persze figyeld meg a negatív hiedelmeidet, majd töröld is azokat!


Mitől fogy a Skorpió?

Azt túlzás lenne állítani, hogy a Skorpiók szeretnek fogyókúrázni, az viszont teljesen biztos, hogy a csillagjegyek szülöttei közül senki sem bírja olyan jól a szigorú étkezési előírásokat, mint ők. Sőt! Túlzásra hajlamos személyiségük miatt, ha egy diétát nem éreznek elég sanyarúnak, talán bele sem vágnak…

A Skorpiók szélsőséges személyiségében egy aszkéta viaskodik egy bélpoklossal. Attól függően, hogy melyik kerekedik fölül, képes vagy reggelire felfalni egy ökröt, vagy épp ellenkezőleg: hetekre átállni a fényevésre. A spiritualitás egyébként sem áll távol tőled, kifejezetten szereted, ha az életben mögöttes okkult tartalmakat találhatsz, épp ezért a vallási böjtöket is gyakran betartod. Sőt hajlasz arra, hogy minden falat magadhoz vett étel mögött spirituális gondolatokat keress, ezért lettél vegetáriánus (vagy csak kacérkodtál a gondolattal), a makrobiotikus táplálkozás híve (esetleg csak vonzódsz hozzá) vagy bármely más, vallásos színezetű étrend követője.

A nagy diétahoroszkóp – vizes jegyek


Hidd el: enni kell a fogyáshoz!

Gondolhatnánk, hogy a Skorpió minden dietetikus álma (hisz ha egyszer nekiáll a diétának, képes a cél eléréséig sanyargatni magát), de az az igazság, hogy pont ez okoz álmatlan éjszakát a táplálkozási tanácsadódnak. Ugyanis a túlzásba vitt koplalással tönkreteheted az emésztésedet és az egész szervezetedet.

A legfontosabb, hogy fogadd meg: nem éhezel, nem állsz át felügyelet nélkül a fényevésre, és nem tartasz otthoni féléves léböjtkúrát sem! A Skorpiók fogyókúrájának legfontosabb eleme az arany középút megtalálása. A felező diéta (amikor mindent ehetsz, de csak feleannyit, mint szoktál) ideális lenne, ha elhinnéd róla, hogy fogyaszt, de nem hiszed el. Ezért a legjobb megoldás, ha szétválasztó diétát csinálsz! Ezentúl figyelj oda arra, hogy ne egyél egyszerre szénhidrátot és fehérjét. Naponta három nagy étkezés engedélyezett: reggelire teljes kiőrlésű szénhidrátot egyél, ebédre vagy szénhidrátot, vagy fehérjét zöldségekkel, vacsorára pedig fehérjét (lehetőleg sovány húst vagy halat), szintén zöldségekkel. Délután uzsonnázhatsz zöldséget vagy gyümölcsöt, tízóraira viszont kötelező egy nagy pohár probiotikus joghurtot elfogyasztanod. Ezt a szokást nyugodtan építsd be a napirendedbe akkor is, ha épp nem diétázol, mert ez segít karbantartani az emésztésedet!

A sportban is legyél mértékletes!

Ahogy a diétában, a sportolásban is a végletek embere vagy: vagy naponta háromszor lefutod a maratont, vagy ki sem mozdulsz otthonról. Ahhoz hogy megtaláld az arany középutat, jó lenne, ha összefognál a barátaiddal. Járjatok el együtt sportolni, az ő teherbírásuk határa majd visszafog téged, lelkesedésük pedig megakadályozza, hogy otthon maradj! A Skorpióknak ideális sport az evezés, a biciklizés és minden olyan aerob mozgás, ami közben beszélgethet társaival.

Horoszkópgyári extra tipp

Csillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Skorpió olvasóinknak: Fordítsd a saját hasznodra a végletes természetedet! Építs be az életmódodba heti egy léböjtnapot, amikor csak folyadékot veszel magadhoz. Ezen a napon ihatsz szénsavmentes ásványvizet, cukrozatlan gyümölcsleveket és teákat, sőt még egy kávé is belefér. Fogyassz ezen a napon salaktalanító, méregtelenítő gyógyteákat, például mezei zsurlót!

Mitől fogy a Rák?

A Rák jegyében született emberek rutinos fogyókúrázóknak érezhetik magukat, s bár szinte biztosan van egy (vagy akár több) jól bevált diétareceptjük, mégis azt kérjük tőlük, olvassák el a Horoszkópgyár ötleteit is. Meg fognak lepődni, milyen apróságokon múlik számukra a siker!

A legtöbb Rákra az igazán nagy veszélyt a saját főztük jelenti, ugyanis e jegy szülöttei igencsak háziasak. A Rákok remekül főznek, és szeretik a hasukat is. Általában mohón esznek – és sokat –, bár a hangulatuk igen erősen befolyásolja az elfogyasztott mennyiséget. Minden stressz, bánat, öröm azonnal a gyomrukra megy: ha stresszesek, idegesek vagy szomorúak, hajlamosak bánatukat evésbe fojtani, míg ha boldogok vagy szerelmesek, alig csipegetnek. A legjobb fogyókúra számukra tehát a szerelem és a boldogság!

A nagy diétahoroszkóp – vizes jegyek

Nagyon sokszor nagyon keveset enni!

Mit tegyen az a Rák olvasónk, aki momentán nem szerelmes, sőt kifejezetten stresszes időszakba jutott az élete? A megoldás egészen meglepő lesz, még a sokat látott és sokféle diétát kipróbált Rákoknak is. Felkészültetek? Igen? Nos hát, a fogyásotok titka az, ha: esztek! Igen, jól olvastátok, ennetek kell, méghozzá elég sokat!

A Rákok ugyanis rettenetesen édesszájúak, egy kis csokira mindig kaphatóak. Az a kevés Rák pedig, aki nem az édességért rajong, más finomságokkal vehető le a lábáról. Gondolj bele: a fogyókúrát mindig azon buktad el, hogy egyszer csak nem bírtad tovább nélkülözni a kedvenc finomságodat, és rád tört a megállíthatatlan falásroham. Ezt a falást úgy előzheted meg, ha már eleve habzsolsz. A Rákoknak előírt diétát többen fogják irigyelni, naponta ugyanis hétszer (nem tévedés, hétszer!) kell enned! Az étkezéseid így nézzenek ki: reggel egy nagy étkezés, aztán egy nass, majd egy ebéd, utána két nass, egy nagy vacsora, és lefekvés előtt a negyedik nass (ami a hetedik étkezés)! Reggelire mindenképp egyél teljes kiőrlésű szénhidrátot és/vagy zabpelyhet. A reggelid legyen bőséges! Ebédre halat vagy húst válassz zöldségkörettel, vacsorára pedig csak egy könnyű salátát. És mit nassolj? Természetesen cukrozatlan gyümölcschipseket, gyümölcsöt, nyers sárgarépát, karalábét, fehérrépát, káposztát. Bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, a lényeg, hogy mindenképp egyél a kijelölt nasiidőkben, akkor is, ha csak pár falat megy le. Minden napra találj ki hétféle egészséges nasst, így nem kívánod meg az édességet. Ha az első hat étkezést betartottad, este megjutalmazhatod magad egy kocka (nem egy tábla!) csokival. Mindennap!

Sport a stressz ellen!

Mivel a Rákok hajlamosak a stresszevésre, fontos számukra, hogy más stresszlevezető módszereket találjanak. Tanulj meg relaxálni! Mindegy, hogy agykontroll, autogén tréning, buddhista meditáció vagy jóga, a lényeg, hogy engedd el a feszültséget! Hetente legalább két alkalommal relaxálj, és két alkalommal sportolj is! A sport eleinte legyen úszás vagy biciklizés, amikor ezeket megszoktad, fokozatosan lecserélheted az egyik alkalmat futásra.

Horoszkópgyári extra tipp

Csillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Rák olvasóinknak: A Rák imádja a családját, és gyakran ő főz otthon. Vedd rá a többieket, hogy ők is térjenek át az egészségesebb étrendre, és salátát egyenek vacsorára veled. Ha nagyon tiltakoznak, süss nekik mellé egy szelet húst is, és te is este egyél húst zöldségkörettel, ebédre pedig marad a könnyű saláta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top