Ezo

Diétahoroszkóp – Mitől fogynak a földjegyűek?

Már egy pohár víztől is hízol? Ezer diétát kipróbáltál, és semmi hatása? Válassz fogyókúrát a csillagjegyed alapján! Megmondjuk, hogyan.

Mitől fogy a Bak?

Diétahoroszkóp – mitől fogynak a föld jegyűekA Bakok nem tartják sokra a kulináris élvezeteket. Az édesanyjuk főztjét és az extradrága éttermeket talán kedvelik, de ezzel nagyjából kész is. Számukra az étel a létfenntartás eszköze. Néha hajlamosak túlzásba vinni az egészségmániát. Talán ez a Bakok legnagyobb táplálkozási bűne, hisz zugevőket a legritkább esetben találunk e jegy szülöttei között.

Kétféle Bak létezik. Az egyik csoportba a túlzásba vitt egészségmánia megszállottjai tartoznak. Ők azok, akik minden egyes bevitt kalóriát megszámolnak, pontosan tudják, mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot fogyasztottak ma. A Bakok ezen csoportja általában vékony, inas, és mindent megtesz, hogy megelőzze az elhízást. A Bakok másik felét viszont teljesen hidegen hagyja az egészségmánia, ők azok, akik nem olvassák el a női magazinok diétarovatait. (És ha már itt tartunk, a horoszkópot sem. Lehet, hogy ezt a posztot egyetlen Bak sem olvassa majd?!) E második típusú Bakok hajlamosabbak az elhízásra, főleg akkor, ha sok stressz éri őket, mert az idegességét minden Bak szívesen vezeti le evéssel.

Egyszerű és szigorú diéta

Ahhoz, hogy a Bak jegy szülötte (legyen egészségmániás, nemtörődöm vagy stresszevő) fogyni tudjon, elég szigorú és egyszerű diétára van szüksége. A Bakok ugyanis azt gondolják, hogy a laza diéta nem fogyaszt, de a bonyolult étrendtől is ódzkodnak.

Bakoknak ideális a szénhidrátmentes diéta. Az első héten mindenfajta szénhidrát fogyasztása tilos, ideértve az édes gyümölcsöket is. Ezen a héten naponta háromszor egyél zöldséget (nyersen salátának vagy megsütve). A zöldségekhez akár háromszor is ehetsz bármilyen húst vagy halat. Ezek mellett a tejtermékektől sem kell tartózkodnod, ezekkel teheted változatosabbá az étkezéseket. A napi három nagyétkezés mellett két kisebb is engedélyezett, amikor egy pohár joghurtot vagy néhány nyers zöldséget elnassolhatsz. Ezt a szigorú diétát nemcsak nehéz lenne egy hétnél tovább tartani, de az egészségednek sem tenne jót, ezért hét nap után enyhülnek a szabályok. A második héttől, amíg el nem éred a kívánt súlyt, már engedélyezettek a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, de finomított fehér lisztet, cukrot, mézet továbbra sem ehetsz.

Kímélő sportokkal a jó alakért

A Bakok úgy gondolják – nagyon helyesen –, hogy a fogyás valódi titka a mozgásban rejlik. Sok Bak esik bele abba a hibába, hogy nem változtatnak az étkezésükön, egyszerűen csak elkezdenek hipersokat sportolni. Főleg a futásban hisznek, amiben akár igazuk is lehetne, de a Bakoknak különösen vigyázniuk kell az ízületeikre, amelyeket a futás tönkretehet. Épp ezért futni a Bakoknak nem ajánlott. Ehelyett ússzanak vagy ellipszistrénerezzenek. Mindkét sport kíméli az ízületeket, ezért Bakoknak ideális. Aki pedig a spiritualitásra fogékony Bakok kicsiny táborába tartozik, az akár a Bikram-jógával is megpróbálkozhat.

Horoszkópgyári extra tipp

Diétahoroszkóp – mitől fogynak a föld jegyűekCsillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Bak olvasóinknak.
Mivel a Bakok hajlamosak nehezen elérhető célokat kitűzni maguk elé, és azokért lassan, de sikeresen megküzdeni, azt javasoljuk, hogy nevezz be egy bicikliversenybe. Persze nem kell most rögtön, elég, ha elhatározod, hogy az ősszel letekersz egy nagyobb versenytávot, és elkezdesz erre edzeni. Jól állítsd be az ülést és a kormányt, hogy kíméld a térd- és a könyökízületeidet!

Mitől fogy a Szűz?

Diétahoroszkóp – mitől fogynak a föld jegyűekGyári munkásainknak igencsak fejtörést okozott a Szüzek diétájának kidolgozása. Nem, nem arról van szó, hogy olyan nehéz megmondani, mitől fogynak e jegy szülöttei, hanem arról, hogy a Szűz egészség- és diétamániás. Feltehetőleg most is diétázol, és van egy tuti módszered a fogyásra. Mit tehetnénk ehhez mi hozzá?!

A Szüzekben egy kis dietetikus veszett el (és egy orvoscsoport), ezért pontosan tisztában vannak a legújabb táplálkozási trendekkel. A női magazinokban is rögtön a diétás, egészség- és életmódreceptekhez lapoznak. Amit olvasnak, azt pedig előbb-utóbb kipróbálják. Fürdőszobapolcukon sorakoznak a vitaminok, rosttabletták és egyéb egészséges táplálékkiegészítők. Hogy mindezek ellenére miért fogynak nehezen? Ennek egyik oka a stressz, amely azonnal pluszkilókat okoz náluk, a másik pedig az, hogy hajlamosak jojódiétába hajszolni szervezetüket.

Sok rost, egészséges ételek és vitaminok

Ahhoz, hogy a Szűz tényleg fogyjon, és ne csak sanyargassa magát, okosan összeállított étrendre van szükség. A Szüzeknek tilos túl szigorú diétát választaniuk, egyrészt azért, mert ez káros lehet az egészségükre (főleg az emésztésükre kell vigyázniuk!), másrészt azért, mert hajlamosak szigorúbban sanyargatni magukat, mint ahogy azt a kúra előírja. Ennek pedig az a következménye, hogy pár nap önkínzás után inkább feladják az egészet.

A Szüzek ideális diétája legalább napi öt-hat étkezést tartalmaz. A bőséges reggelit pár órával később kövesse egy joghurtból és zabkekszből álló tízórai. Ebédre csak fél adagot egyél. Délután legalább egy, de inkább két nassolást is be kell iktatnod az étrendedbe. Egyél pár szem olajbogyót vagy egy kis sajtot, esetleg zöldséget vagy gyümölcsöt.

Add meg az étkezés módját, ne vedd fel közben a mobilodat, és ne az íróasztalodnál egyél! Vacsorára egyél sült vagy főtt zöldségeket. Ha pedig este is éhes vagy, egy újabb pohár diétás joghurt segít legyőzni a falásrohamot. Mivel hajlamos vagy a stresszt evésbe fojtani – ugyanúgy, mint a boldogságot –, ezért meg kell tanulnod, hogy az étkezéseket függetlenítsd az érzelmeidtől. Akkor lesz eredményes a fogyókúrád, ha megtanulsz relaxálni, kikapcsolni az agyadat és a stresszt.

Nyugodt sportok a fogyásért

A Szüzeknek olyan sportot kell választaniuk a diéta kiegészítésére, amely megnyugtatja őket. Nem szeretik az aerob mozgásokat, és az erősportokat sem nekik találták ki. A jóga és a pilates azonban alkalmas arra, hogy egyszerre formálja az alakodat, és megnyugtasson, ellazítson. Ha mindenképp edzőterembe szeretnél járni, menj egy barátnőddel, mert a beszélgetés közben észrevétlenül formálhatod az alakodat.

Horoszkópgyári extra tipp

Diétahoroszkóp – mitől fogynak a föld jegyűekCsillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Szűz olvasóinknak.
A Szüzek hajlamosak megfeledkezni a folyadékbevitel fontosságáról. Pedig ahhoz, hogy az anyagcseréd jól működjön, legalább napi két liter vízre van szükséged, kánikulában háromra! Mivel nem szereted a víz semleges ízét, jobban jársz, ha ezt a mennyiséget cukrozatlan gyógy- és gyümölcsteával, gyümölcslevekkel és (néha-néha) light kólával viszed be a szervezetedbe.

Mitől fogy a Bika?

Diétahoroszkóp – mitől fogynak a föld jegyűekDiéta = RÉMÁLOM! Bika olvasóink feltehetőleg úgy vannak vele, hogy most valami egészen szörnyű, íztelen ételsor következik, amit ők meg nem esznek, ha örökre megmarad a súlyfeleslegük, akkor sem. Kedves Bikák, nem kell aggódni, vannak finom fogyókúrák is!

A csillagjegyek nagy ínyence a Bika. A Bikák szeretik a finom, különleges falatokat, és úgy általában enni. No meg persze jobbnál jobb italokat inni. A Bikák általában húsos, masszív testalkatúak, ha nincs rajtuk egy csepp súlyfelesleg, akkor sem kecses-vékonyak, hanem mokány-izmosak. Ezért Bikaként botorság lenne az anorexiás testalkatot célként kitűzni magunk elé. Ehelyett legyen az a fogyókúra célja, hogy a zsír aránya csökkenjen, az izmoké nőjön!

Ízletes falatokkal fogyni…

Az ínyenc Bika fogyókúrája rendszerint a diéta összeállításánál bukik el. Mivel imádja a hasát, nem eszik meg akármit. Ezért sok Bika esik abba a hibába, hogy a szerinte íztelen fogyókúrás ételek helyett inkább nem eszik semmit, ezt pedig egyetlen Bika sem bírja ki hosszú távon!

Ehelyett azt javasoljuk, ínyencdiétát tartsatok. Nem, nem az a lényeg, hogy mostantól csakis a Four Seasons Hotel éttermében ehettek (bár lehet, hogy ez is működne…), hanem az, hogy mindenképp olyan diétát válasszatok, amelyben ízletes falatok és édességek is szerepelnek. A Bikáknak ugyanis muszáj édességgel kényeztetniük magukat! A legjobb, ha „felező diétát” tartanak, azaz mindent esznek, amit eddig, de csak feleannyit, mint máskor. A nassolási szokásokat is meg kell változtatniuk: chips helyett almachipset vagy sárgarépát rágcsáljanak! A három főétkezés között ugyanis csak zöldséget és gyümölcsöt (valamint naponta egy kocka extra csokit…) szabad fogyasztaniuk! Ha ezt a nem is annyira sanyargató étrendet be tudják tartani, könnyebben fogynak majd.

Erősportok, súlyemelés

A Bikák nem szeretik a kardioedzést, unják a hosszú ugrabugrát, ezért azt javasoljuk, hogy mindenképp valamilyen „nyugis” mozgást válasszanak maguknak. A súlyzós gyakorlatok és az edzőtermi gépek ideálisak a Bikáknak, bár ezekkel csak az alakját formálhatja. Ha mindenképp szeretnének valamilyen gyorsan fogyasztó sportot kipróbálni, akkor olyan mozgásformát válasszanak, ami közben nem kell lihegniük. A nagy erdei sétától a vitorlázásig sok minden szóba jöhet.

Horoszkópgyári extra tipp

Diétahoroszkóp – mitől fogynak a föld jegyűekCsillagállások alapján dolgozó tippgyártó gépsorunk extra tippet készített Bika olvasóinknak.
Zabpehelyből remek édességek készíthetők. A legegyszerűbb, ha diétás joghurttal és édesítővel kevered össze a zabpelyhet. Ez ugyan ránézésre nem gusztusosabb (vagy gusztustalanabb), mint egy tejberizs, de nem is hizlal. Ha nemcsak ínyenc vagy, de konyhatündér is, az interneten találsz zabpelyhes desszertrecepteket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top