Ezo

Ébreszd fel a kreativitásod! – 6 tipp

Az ezoterikus praktikák, a pozitív gondolkodás, az agykontroll mind-mind nagy hangsúlyt fektetnek a kreativitásra. De mit tehet az, aki nem elég kreatív, nem elég fantáziadús ahhoz, hogy elinduljon az önsegítő ezoterikus praktikák útján?

1. Nevezd meg az ellenséged!
Ahhoz, hogy kreatív legyél, a legfontosabb a lazaság és az elengedettség. Ha úgy érzed, nem vagy elég kreatív, vizsgáld meg: mi akadályoz a fantáziád működtetésében? Keresd meg a fantáziagátjaidat, és nevezd meg őket! Ha tudatosítod az akadályokat, máris megtetted az első lépést!

2. Változtasd meg a világodat!

No persze nem kell rögtön az egészet, elég lesz második lépésként a látásmódodat lecserélni! Sokan azért nem merik szabadjára engedni a fantáziájukat, mert túl erősen kötődnek a tényekhez. Engedd el őket! Például reggelente munkába menet találj ki mesét azokról, akikkel együtt utazol – ezzel jól elszórakoztatod majd magad.

3. Adj engedélyt a kreativitásra!

Meg kell mondanod a tudatalattidnak, hogy az életed új útja a kreativitás. Ebben segít a következő mantra, amelyet naponta többször elmondhatsz: „Megengedem a lelkemnek, hogy szabad és kreatív legyen!”

Ébreszd fel a kreativitásod - 6 tipp!

4. Építsd fel a kreatívkuckódat!
Ha a pozitív gondolkodáshoz és az ezoterikus teremtő módszerekhez akarod használni a kreativitásodat, akkor építs egy varázskuckót! Egy kényelmes fotelt – ahol majd meditálhatsz – vegyél körül ezoterikus tárgyakkal: füstölővel, angyalmécsessel, szobrokkal, kártyacsomagokkal. Egy ilyen helyen könnyebben szalad el a fantáziád!

5. Vedd körül magad kreatív emberekkel!
Persze nem arra gondolunk, hogy mostantól nem találkozhatsz a racionális barátaiddal, de minél több kreatív, szárnyaló fantáziájú emberrel beszélgetsz, annál könnyebben válsz kreatívabbá. Keress egy meditációs csoportot, jógaórát vagy ezoterikus klubot, ahol kinyílhatsz!

6. Higgy önmagadban!

Te vagy az egyetlen, aki eldöntheti, hogy kreatív leszel-e, vagy sem. Ha már eldöntötted, megnevezted az akadályokat, és már a világot is kezded színesebbnek látni, mantráztál, kuckósítottál és beszélgettél, nincs más dolgod, mint megdicsérni magad! Nézz vissza, milyen messzire jutottál, észrevétlenül lettél kreatív és fantáziadús – most már csak el kell hinned, hogy egyre kreatívabbá fogsz válni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top