Ezo

Tilos újjászületni Kínában?

Míg mi, nyugatiak még kételkedünk a reinkarnáció tanában, addig a kommunista Kína elébe ment a problémáknak: egész egyszerűen pár éve alkottak egy törvényt, amely szabályozza az újjászületést.

Tilos újjászületni Kínában?

Tilos újjászületni Kínában?
Mit jelentenek a leggyakoribb álmok?

„Amíg Tibet kínai ellenőrzés alatt áll, nem vagyok hajlandó ott újjászületni!” – jelentette ki többször a dalai láma, aki ezzel akaratán kívül abszurd törvénykezési folyamatot indított el. A kínai vezetés ugyanis annak érdekében, hogy saját maguk választhassák ki a több mint fél évszázada megszállás alatt tartott Tibet leendő vallási vezetőjét, elkészítették a világ első reinkarnációs törvényét.

A szabályozás szerint buddhista szerzeteseknek a kínai kormány engedélye nélkül hivatalosan tilos reinkarnálódni. A vallási ügyekben illetékes kínai hivatal semmi kivetnivalót nem lát a reinkarnáció intézményesítésében. Amerikai elemzők szerint Kína szándéka az, hogy a dalai láma halála után ők jelöljék ki az új – nekik tetsző – vallási vezetőt. Persze nagyon valószínű, hogy a dalai láma közvetlen környezetének az ilyenkor szokásos instrukciókban meghagyja, hogy hova fog újjászületni. Egyes amerikai lapok tudni vélik, hogy a láma gondolkodik azon is, hogy nem Ázsiában születik újjá ezúttal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top