Ezo

Fengsuj a konyhában – 7 egyszerű tipp

Az életed központi része a konyha: főzöl, eszel, mosogatsz, beszélgetsz, leckét írsz a gyerekkel… Ha ennyi mindent csinálsz ott, akkor az sem mindegy, hogyan néz ki a konyha. Egyszerű, kipróbált fengsujtippek következnek minden konyhához!
Feng Shui a konyhában – 7 egyszerű tipp
Hogyan legyél sikeresebb? Segít a fengsuj!

1. Takaríts ki!
A koszos, rendetlen konyha (csakúgy, mint a több helyiség) negatívenergia-generátorként működik ahelyett, hogy a csít vonzaná. Épp ezért ne hagyj mosatlant a mosogatóba, ne hányd egy kupacba az alapanyagokat, és legfőképp ne felejtsd mocskosan a padlót vagy a tűzhelyet egy-egy fröcsögős szószfőzés után. Az „Ej ráérünk arra még!” mentalitás itt kifejezetten káros.

2. Felejtsd el a vegyszereket!
Persze ha mérgező kemikáliákkal törlöd le a konyhapultot, azzal nem jutsz közelebb a célodhoz: azaz az energiával feltöltött konyhához. Ne legyünk álszentek, tudjuk, hogy az ecet mint konyhai tisztítószer nem olyan kényelmes, mint a vegyszerek. Ezért vagy vállalod a kis kellemetlenséget, vagy beszerzel olyan tisztítószereket, amelyek csak természetes anyagokból készültek. Ezekkel ugyanolyan hatékonyan takaríthatsz, anélkül hogy káros anyagokkal dolgoznál!

Feng Shui a konyhában – 7 egyszerű tipp3. Az vagy, amit megeszel!
Diétázol, sportolsz, miközben tele a konyhaszekrény adalékanyagoktól roskadozó késztermékekkel és a hűtő titkos rekeszébe dugod el a zsíros cupákokat? Hát ez így nem fog menni. Tarts leltározást az élelmiszerkészletedben, az egészséges, természetes anyagokból készült kaják maradhatnak, de a műanyagnak mennie kell. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a nagymamád cukros lekvárját ki kell dobnod, sőt! Az kifejezetten jót tesz a konyha energetikájának, de a bolti műkajáktól meg kell szabadulnod!

4. Gyújts gyertyát!

A gyertyafényes vacsorák nemcsak romantikusak, de a gyertyaláng erősíti a csít és segít energetizálni a helyiséget. A gázégő lángja nem helyettesíti a gyertyát, tehát hiába főzöl gázzal, attól nem lesz jobb a konyha fengsuja. Sőt a divatos, LED-es műmécsesek még kevésbé működnek, ezek helyett igazi gyertyalángra van szükség – de csak az étkezéshez; a főzéshez legyen elég sok a fény!

5. Ne pazarold az energiát!
Ha csöpög a csap, vagy ha huzatos az ablak, az nemcsak a rezsidnek árt, de a csínek is. A csöpögő csappal elszivárog a konyha energiája, a huzat pedig kisodorja a csít az ablakon. Épp ezért a jó szigetelések mindenhol fontosak. Sőt ha olyan területen fekszik a konyhád, amit épp erősíteni akarsz az életedben, akkor érdemes bedugaszolva tartanod a lefolyókat, hogy azokon ne szivárogjon el az életenergia.

Feng Shui a konyhában – 7 egyszerű tipp6. Tükörtrükk
A legtöbb építész vagy férfi, vagy nem főznek, mi más magyarázná, hogy előszeretettel helyezik el úgy a tűzhelyet, hogy annál állva pont háttal legyél a bejáratnak. Ez nem jó a fengsuj szerint, hiszen így nem érzed magad biztonságban. Helyezz el egy tükröt úgy, hogy abból a tűzhelynél állva is jól láthasd, melyik családtag lép be a konyhába, és egyáltalán mi történik a hátad mögött!

7. Energetizáló növények
Ha életerős növényeket tartasz a konyhában, azzal növeled a helyiség csíjét. Ne csak fűszernövényekben gondolkodj, hanem virágzó, dús szobanövényekben is. A pára- és melegkedvelő fajok érzik jól magukat a konyhában. A növényeket ne tedd a tűzhely közelében, mert ott kioltják egymás energiáját, inkább a mosogató környékén van a helyük, no és persze az ablakban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top