Ezo

5 tévhit a lelki társakról

Mindannyian keressük az igazit, a lelki társunkat, aki a mi másik felünk, akivel majd lángoló szerelemmel rajonghatunk egymásért. De valóban ilyen lesz? Lelki társ kisokosunkban eloszlatunk néhány félreértést.
5 tévhit a lelki társakról
Olvastad már a napi horoszkópodat?

1. Csak egy lelki társam van – Nem igaz!
Spirituális szakértők szerint ez a „legnépszerűbb” és egyben legkárosabb tévhit a lelki társakról. Valójában – spirituális szempontból – nincs egyetlenegy igazi, Nagy Ő. Helyette több száz potenciális lelki társ vár ránk.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk emiatt a tévhit miatt: Nem merünk belemenni egy kapcsolatba, mert nem éreztük azt a villámcsapásszerű, tűzijátékszikrás, fanfáros felismerést, amiről a hollywoodi filmek szólnak.

5 tévhit a lelki társakról2. A lelki társammal minden tökéletes lesz – Nem igaz!
Ez a másik tévhit, ami miatt hajlamosak vagyunk elengedni egy-egy lelki társat. Az ugyanis sehol sincs előírva, hogy ha megtalálunk egy potenciális lelki társat, azzal rögtön minden úgy fog működni, mint a lányregényekben. Valójában a lelki társunkkal is össze kell csiszolódnunk, és még vele is lehet veszekedni. Gondoljunk csak bele, a családunkkal vagy a legjobb barátainkkal sem megy mindig minden tökéletesen. Miért kéne akkor így lennie a szerelmünkkel?

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk emiatt a tévhit miatt: Egyik potenciális lelki társ mellett sem tudunk lehorgonyozni, hanem egyik „nem elég tökéletes” kapcsolatból sodródunk a másikig.

3. A lelki társam mindenben pont az ellentétem – Nem igaz!
„Az ellentétek vonzzák egymást” bölcsessége nem a lelki társakról szól, és ha megfigyeljük, még véletlenül sem úgy szól: „Az ellentétek boldoggá teszik egymást”. Valójában a lelki társunk nem a mi vonzó ellentétünk, hanem olyasvalaki, aki boldoggá tud tenni bennünket. És pont azért, mert minden lényeges dologban ugyanúgy gondolkodik, mint mi.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk emiatt a tévhit miatt: Minden viharos kapcsolatokat keresünk, mert attól rettegünk, hogy a túl hasonló gondolkodású partner mellett unatkoznánk. Pedig erről szó sincs!

5 tévhit a lelki társakról4. Ha egyszer megtaláltam a lelki társamat, örökre boldogok leszünk – Nem igaz!
Ez akár igaz is lehetne. Ha soha nem változnánk. De az emberi sors alapvető része a fejlődés, a tanulás, azaz a változás. Elképzelhető, hogy egy korábbi életszakaszban megtaláltad már a lelki társadat, de közben valamelyikőtök gyorsabban fejlődött, mint a másik, emiatt már nem működik olyan jól a kapcsolatotok, végül szakítotok. Ekkor sem kell azonban aggódnod, az új élethelyzetben újabb tucatnyi lelki társ várja, hogy kölcsönösen boldoggá tegyétek egymást.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk emiatt a tévhit miatt: Benne maradunk működésképtelen kapcsolatokban, mert nem merjük elengedni egykori lelki társunkat.

5. A lelki társ a lelkem másik fele – Nem igaz!
Az igaz, hogy mindenkinek vannak lélektestvérei. Velük azonban csak ritkán kerülünk párkapcsolatba. A legvalószínűbb, hogy barátként vagy kollégaként segítjük egymást életfeladatunk megvalósításán, de spirituális szakértők szerint az is gyakori, hogy lélektestvérünk láthatatlan segítőként támogatja földi inkarnációnkat.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk emiatt a tévhit miatt: Nem tudunk felgyógyulni egy-egy szerelmi bánatból, attól tartva, lélektestvérünkkel szakítottuk meg a kapcsolatot. A lélektestvérünkhöz fűző kötelék valójában elszakíthatatlan!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top