Ezo

Sztárok, akik a jógával születtek újjá

Jennifer Aniston a válás után, Robert Downey Jr. a drogelvonó után a jógában találta meg a gyógyuláshoz vezető utat.

Sztárok, akik a jógával születtek újjáA legtöbb ember életében eljön az a pont, amikor a testi és lelki megbékülés érdekében változtatni kell az életvitelén, életfelfogásán. Míg sokan egy hosszú utazás, zarándoklat, felmondás vagy extrém kúra mellett döntenek, addig mások számára a jóga hozza el a változást – s ez alól a sztárok sem kivételek.

Az egyik legelszántabb jógázó híresség Jennifer Aniston (43), akinek a jóga nem más, mint terápia. Nem titkolja, válása után a keleti testmozgás és életfilozófia segítségével engedte el a fájdalmat, a stresszt és a dühöt. A színésznő 2005-től jógázik heti rendszerességgel, állítja, nemcsak lelkileg, de testileg is megváltozott, lábai lefogytak, szálkásak lettek, míg kezei megerősödtek – és köszöni szépen, nagyon jól van.

Sztárok a spirituális úton
fotó: yogadork.com

Nem is olyan régen a sármos színész, Robert Downey Jr. (43) még a drogok és az alkohol bűvkörében élt, amikor rátalált a jógára, amit a hozzá hasonló mélységet átélt jógatantár, Vinnie Marino tanított meg neki. Sherlock Holmes ma keményen dolgozik, ám állapotát még egyáltalán nem látja fényesen. „Nem vagyok egy hőstípus, és a szennyeslistám is túl hosszú (börtön, elvonók…). Az élet nagyon nehéz, egy menő túlélőjátékként tekintek rá. Sokan azt mondják, csoda, ami most velem történik, de ebben nem hiszek, abban sokkal inkább, hogy jelenleg nincs körülöttem sötétség, most épp a napos oldalon állok” – nyilatkozta a Time magazinnak.

Sztárok a spirituális úton
fotó: details.com


Adam Levine
(33), a Maroon 5 frontembere közel öt éve rendszeresen jógázik, mozgalmas életébe ez hozza el a nyugalmat, a koncentrációt és a kiegyensúlyozottságot. Egy videointerjúban megvallotta, a koncertek, a rajongók és a reflektorfény okozta eksztatikus és szélsőséges életérzésekből a jóga rántja vissza a normalitásba. Akármerre is jár a világban, mindenütt jógázik, a konditermeket és a súlyzókat pedig messze elkerüli, nem célja, hogy óriási izmokat növesszen. 

Sztárok a spirituális úton

Fotó: mindbodygreen.com

Miranda Kerr (29) szupermodell több mint egy évtizede jógázik, mellette pedig folyamatosan képzi magát egészség, emésztés, pszichológia és spiritualitás témakörökben, a fiatal édesanya ugyanis úgy hiszi, az ember egészsége három szinten teljesül: gondolkodás, test és lélek. Ennek érdekében pedig rendszeresen jógázik, mindegy, hol van, mennyire elfoglalt, a jógaszőnyeg mindig előkerül, az ászanák segítségével tud megnyugodni, befelé figyelni. Testmozgás közben meditál, csak a légzésre koncentrál. A jógával terhessége alatt sem hagyott fel.

Sztárok a spirituális úton


Madonna
(54) lánya születése után, tizenhat évvel ezelőtt kezdte az Ashtanga jógát, ezzel akarta visszaszerezni régi alakját. A jógával azóta sem hagyott fel, életének részévé vált: „A jóga számomra az élet metaforája. Lassan kell csinálni, nem szabad sietni. Ahogy az életben, úgy a jógában sem lehet csak úgy egyszerűen egyik ászanából átugrani a másikba. Sok a nehéz póz, az ember gyakran gyűlöli magát, mert nem tudja megcsinálni, ilyenkor lélegezni kell és egyszerűen elengedni. A jóga nem más, mint a gondolat, a test és a lélek tréningje” – nyilatkozta az énekesnő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top