Ezo

Miért jó sírni?

Elűzi a stresszt, leszoktat a káros szokásaidról és tisztítja a lelked. Ezt tudják könnyek.

Sokan úgy tanulják, hogy az erős érzelmeket el kell rejteni, azokat kimutatni gyengeség, sokan még egy érzelgős film láttán sem engednek utat könnyeiknek – nekik üzenjük most azt, hogy sírni kell, sírni jó, a sírás a tisztulás, a megkönnyebbülés egy formája, aminek egyszerűen csak utat kell engedni.

A picik még tudják, hogy a sírás segíti őket
A piciknél a sírás reflex, ami gyógyítja őket

A sírás elmossa a stresszt

A sírás a test természetes gyógyítómechanizmusának része: dr. William H. Frey minnesotai biokémikus kutatásai óta tudjuk, hogy a valódi érzelmek generálta könnyek stresszhormont tartalmaznak, a könnyek révén ezektől szabadul meg a test. A sírás oldja a feszültséget. 

A sírás megtisztítja a lelket

A lelkünk elraktározza az erős érzelmeket, amelyek energiablokkok formájában akadályozzák a test és a lélek kiegyensúlyozott működését, sőt meg is betegítik azt. A spirituális gyakorlatok – legyen az meditáció, jóga vagy imádság – rengeteg ember szemébe könnyet csalnak, az érzelmi szemetesláda pedig ezáltal ürül ki. 

A sírás leszoktat a rossz szokásokról

Beszámolókból tudni lehet, hogy azok, akik tudatosan törekednek arra, hogy megengedjék maguknak a könnyeket, könnyebben tudják letenni azokat a káros szereket (alkohol, drogok, cigaretta), amelyekkel korábban a stresszt oldották. Sőt sokan az érzelmi étkezéstől is így tudnak megszabadulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top