Ezo

A boldog szerelem hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Január harmadik hetének középpontjába a szerelem kerül. A Vénusz, a szerelem bolygója, csütörtökön két fontos fényszöget kap majd a Szaturnusztól, a sors bolygójától, és a Plútótól, az átalakítások égi felelősétől.

Szerelmi újratervezés zajlik a héten. A Vénusz egy nap alatt két fényszöggel is rákérdez majd mindannyiunknál: Boldog vagy-e a kapcsolatodban? Boldog vagy-e az életedben? Elégedett vagy-e mindazzal, amid van? Igen? Nem? Talán? Ezzel elégedett vagyok, azzal nem? Ezen változtatnék, azon nem? Fontos, hogy mire a kérdés megérkezik, egy-egy komoly és váratlan helyzet formájában már legyen egy előzetes válaszod rá. A Vénusz égi kérdezőtársai közül ezúttal a Plútó nem vár a bizonytalankodók válaszára, a Szaturnusz viszont csak az egészen szilárd válaszokat fogadja el.

A boldog szerelem hete

Szerelmi háromszögek helyett új kapcsolatok

A csütörtöki Vénusz–Plútó együttállás és a szintén csütörtöki Vénusz–Szaturnusz szextil abban támogat bennünket, hogy megújítsuk, felfrissítsük a párkapcsolatainkat. Fontos észben tartanunk, hogy a Plútó ebben a fényszögkapcsolatban azért dolgozik, hogy megsemmisítse azt, ami a párkapcsolatainkban nem szolgálja a hosszú távú boldogságunkat. Lehet, hogy ezt a hetet nem élik túl azok a kapcsolatok, amelyeket senki sem vett elég komolyan. Ugyanakkor a Szaturnusznak hála, most sokan jönnek rá, hogy ideje elköteleződniük a párjuk mellett. A szerelmi háromszögekből könnyen lehetnek boldog párkapcsolatok ezen a héten. Az azonban csak rajtunk múlik, hogy kivel találjuk meg a szerelmi boldogságunkat.

A hét gondolata: „Keressük az ideális partnert, s közben megfeledkezünk arról, hogy a rezonancia törvénye értelmében csak akkor tudjuk magunkhoz vonzani az ideális partnert, ha előbb mi magunk válunk ideális partnerré. Így tehát az a társ, akivel e pillanatban éppen együtt vagyunk, pontosan az ideális társunk, minthogy éppen azt a leckét kínálja nekünk, melyet még meg kell tanulnunk ahhoz, hogy valóban ideális társak legyünk.” – Kurt Tepperwein

A hét jegyváltásai

Szombat reggel a Merkúr, este a Nap lép be a Vízöntő jegyébe. Ennek hatására a hétvégénket már a Vízöntő empatikus, baráti energiái kezdik feltölteni. A Bak havának keménységét, küzdelmeit lassan magunk mögött hagyhatjuk. A következő hónapunk tanulnivalója az lesz, hogy megértsük: az tesz bennünket a legboldogabbá, ha mások boldogságáért teszünk önzetlenül. A következő hetek alkalmasak lesznek arra, hogy megtapasztaljuk az univerzum egységét, növeljük magunkban az egységtudatot.

Halaknak szerelmek, Vízöntőknek változások

A Vízöntőknek ez a hét még hozhat néhány kihívást, de a Nap és a Merkúr szombati jegyváltása a megoldások felé lendíti majd őket. A Bakoknak érdemes a pénzügyeiket rendbe tenniük a következő napokban. A Bikák és a Mérlegek élete igencsak felpezsdül a nyugalmas hétkezdés után. Számukra a csütörtöki Vénusz-fényszögek jeleznek jelentős változásokat. A Halak a spiritualitást egyeztetik össze a földi örömökkel a héten. A Szüzek és az Ikrek a gondolataikkal lesznek elfoglalva, számukra ez a hét jó az önismeret fejlesztésére. A Nyilasok a családi életüket tehetik rendbe a következő időszakban. A Kosok számára is a szerelem kerül a középpontba, a Skorpiók pedig rajtuk is túltehetnek ebben a kérdésben: ők most a szerelmet vagy egészen éteri szinten, vagy pedig a nyers vágyak felől közelítik. A Rákoknak egy kicsit több rugalmasságra lenne szükségük, és nemcsak a párkapcsolataikban. Az Oroszlánok most ideákat, idealisztikus vágyakat kergethetnek.

A boldog szerelem hete

Heti programajánló

Könnyed elengedés – meditációs est: január 17-én csütörtökön 18.00 órakor az ÖrömSzigetben.
A Könnyed elengedés című meditációs est segíti megteremteni számodra a saját belső békédet. Sarkadi Kriszta, az est háziasszonya így ajánlja a meditációt honlapján: „Amikor valaki, akit szeretünk, kilép az életünkből, a veszteség gyakran rémültté és magányossá tesz bennünket. A teher akkora lehet, hogy úgy érezzük, nem bírjuk elviselni. A fájdalom ilyenkor törvényszerű, hiszen »meg kell gyászolnunk« a veszteséget. Ám az már nem feltétlenül szükséges, hogy ezt a terhet hosszú hónapokig, akár évekig cipeljük. Ha új kapcsolatra vágyunk, tudatos lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy a régi teljes elengedésével teret teremtsünk az életünkben az újnak.” Ez a meditáció segít felismerni, hogy a kapcsolat vége nem kudarc, sokkal inkább a pozitív változások felé vezető első lépcsőfok. (A meditáción való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.)

A boldog szerelem heteA hét könyve

Deepak Chopra: A boldogság receptje
Ki ne szeretne boldog lenni? Ez a kis narancssárga könyvecske hasznos útikalauz minden boldogságkereső kezében. Az egyszerű, átlátható boldogságszabályok köré épülő könyvecske lépésről lépésre vezet bennünket el saját lelki békénkhez és a mindent átlengő harmóniához. Vigyázat, aki végigcsinálja a könyv gyakorlatait, nemcsak felismeri és megtalálja az igazi boldogságot, de többé be sem éri majd kevesebbel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top