Ezo

A megújulás és a belső forradalmak hete

Hétindító ezotéria sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Az év negyedik hetének középpontjába a megújulás kerül. A bolygók közül a forradalmiságáról, extremitásáról és meglepő eredményeiről ismert Uránusz lesz a főszereplő. Lássuk, mire számíthatunk ezen az uranikus héten!

Heti témánk, a „belső forradalmak” talán kicsit szokatlan kifejezésnek tűnik. Ezen a héten igen erős uránuszi hatás vezérel bennünket, ennek köszönhetően vágyjuk a változásokat, és bizony akarva vagy akaratlanul, de teszünk is értük. A hét talán legnagyobb kérdése az, hogy eddig mennyire éltünk őszintén, mennyire tudtuk felvállalni önmagunkat a külvilág előtt: Mennyire önazonos az életed? Elégedett vagy a munkáddal, vagy másra vágynál? Mi a helyzet az életfeladatoddal? Hát a barátaiddal? Ezeket a kérdéseket és még sok hasonlót sorol nekünk az Uránusz a héten olyan gyorsasággal és olyan meglepő témákban, hogy alig győzünk majd válaszolni az égi vallatásra.

A megújulás és a belső forradalmak hete

Magánforradalom a jobb életért

Aki belső meggyőződése szerint éli az életét, rengeteg megerősítést és visszaigazolást kap, no meg persze támogatást ahhoz, hogy még közelebb lépjen az önazonossághoz. Aki viszont önbecsapásra és rettegésre alapozta a hétköznapjait, az most jó esélyt kap arra, hogy véget vessen ennek az állapotnak, és egy szeretetteli, magasabb rendű életet kezdjen el megalapozni. Ez a belső forradalom, amelynek az átalakító ereje és a fájdalmassága is csak attól függ: ellenállsz-e neki, vagy inkább az élére állsz.

A hét gondolata: „Ha a gondolat és az érzelem nyilvánvalóan ellentmond egymásnak, akkor a gondolat a hazugság, s az érzelem az igazság.” – Eckhart Tolle

A hét kiemelt fényszögei: Újító ötletek és szárnyaló fantázia segít bennünket

A Nap múlt hét végén a Vízöntő jegyébe lépett – ez adja meg a heti Uránusz színházi díszleteit. Az előadáson ettől még nem lenne teljes értékű főszereplő az Uránusz, de a héten két egzakt fényszöggel is gondoskodik arról, hogy mindannyian rá figyeljünk. Kedden a Merkúrral alkot egy szextilt, ez a fényszög teszi olyan szokatlanul újítóvá, forradalmivá ezekben a napokban a gondolatainkat. Ugyanakkor ennek köszönhetjük azt is, hogy némi feszültséget érzünk azért, mert nem mindenki követi magasan szárnyaló fantáziánkat. Pénteken hajnalban a Nap–Uránusz-szextil fokozza tovább a Vízöntő-hatást az életünkben. Emiatt sokkal önzetlenebbek és barátságosak lesznek velünk az emberek – legalábbis ha hajlandóak vagyunk tenni ezért. A Nap–Uránusz-szextilnek hála, egy kis munkával könnyen integrálhatunk újdonságokat és új technológiákat az életünkbe. Itt az ideje olyan változtatásoknak, amelyekre régóta szükségünk lenne, de eddig idegenkedtünk tőlük.

Extra tipp a hétre

A kreatív munkáinkat időzítsük a hét első felére! Az internetes ügyintézésre a hét második fele alkalmas. Az egész hét megfelelő új és újító szellemű blogok kitalálására, elindítására és felépítésére. A hét spirituális feladata: megtalálni a belső békénket, és másoknak is megmutatni, hogy hogyan kapcsolódhatnak saját, bölcsebb énjükhöz.

A Vízöntőknek sikereket, az Ikreknek ajándékokat tartogat a hét

A Kosok enyhe értetlenséggel veszik tudomásul, hogy az erő helyett az érzelmek többet számítanak a héten. A Bikák megtapasztalják, hogy milyen fontosak az emberi kapcsolatok, az Ikrek pedig a szerencse és a kreativitás áradását élhetik át. A Rákok szerint ezen a héten többet kell küzdeni, mint máskor, de a családi béke mindenért kárpótolja majd őket. Az Oroszlánok a hét második felében érzelmesebbek és romantikusabbak, mint máskor. A Szüzeknek több lazaságot és kreativitást kell engedniük az életükbe, hogy sikereket érjenek el. A Mérlegek vonzereje megmagyarázhatatlan lesz a héten, most érdemes új barátságokat kötniük. A Skorpiók a múlt és a jövő között „csúszkálnak”, pedig a jelenre kellene fókuszálniuk. A Nyilasok rég nem látott ismerősökkel és barátokkal találkoznak lépten-nyomon. A Bakok ezen a héten mindenkin túltesznek lelkesedésben, és azoknak is tanácsokat osztanak, akiktől eddig ők kértek útmutatást. A Vízöntő élvezi, hogy végre minden róla szól, de nem szabad megfeledkeznie arról, hogy ezen a héten sok energiával érhet el sokat. A Halak is felfrissül és megújul a héten: most érdemes a jegy szülötteinek újraszervezni a napirendjüket.

Heti programajánló

Itt és most – hangtálas meditáció: Január 27. vasárnap, 19.00 órakor, Budapesten. A helyszínről és a jelentkezés módjáról a kiscsoportos hangtálas meditáció oldalon olvashatsz.

Az eseményt szervező Szeberényi Adrián mindazoknak ajánlja ezt az alkalmat, akik „érezték már úgy, hogy életük hónapjai-évei úgy szállnak el, mint egy múló pillanat”. A hangtálak hangja segíti a résztvevőket abban, hogy a jelen pillanatra koncentráljanak, és egyaránt letegyék a múlt okozta feszültségeket és a megszabaduljanak a jövő miatti aggodalmaktól. „Gondolatainkat gyakran a múlt és a jövő eseményei töltik ki: majdani események, tervek, vágyak és félelmek; múltbeli sérelmek és örömök. A jelent – az egyetlent, ami valójában mindig körbevesz –, a jelent viszont hajlamosak vagyunk nem észrevenni. Így aztán a fontos pillanatok anélkül múlnak el, hogy valóban átéltük volna őket.”

A megújulás és a belső forradalmak heteA hét könyve

Louise L. Hay és Cheryl Richardson: Kiemelkedő életet teremthetsz
A new age gondolkodás nagyasszonya, Louise L. Hay ezúttal olyan közel engedi magához az olvasókat, mint még sohasem. Szerzőtársa, Cheryl Richardson szemén keresztül beleláthatunk Louise életébe, és megnézhetjük azt is, hogy hogyan alkalmazza a megerősítéseket a mindennapokban. A könyv központi gondolata igen egyszerű: „Mindenki javíthat az életminőségén, ha gyakorolja az önmagáról gondoskodás művészetét, és olyan gondolatokra tanítja az elméjét, amelyektől jól érzi magát. Ha így teszel, örömteli élményeket vonzol, amelyek gazdagítják az életedet.”

Heti Facebook-ajánló

Doreen Virtue Official Fan Page
Az oldalon, amelyet Doreen a „fénymunkások szeretetteljes közösségének” ajánl, naponta találunk inspiráló angyali gondolatokat, imákat és angyalüzeneteket. Doreen hetiangyalkártya-videókat posztol, és mostanában egyre többet foglalkozik a bioélelmiszerek jótékony hatásaival, valamint az egészséges táplálkozással és életmóddal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top