nlc.hu
Ezo
A szárnyalás hete

A szárnyalás hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. R. Kövér Balázs asztrológus heti sorozata.

Ez a hét a szárnyalásról, a kreatívan szárnyaló fantáziáról, a teremtőerőről és a megvilágosodásról szól. Most minden arra utal, hogy ideje kinyitni, szétterjeszteni a szárnyainkat, nekirugaszkodni és repülni! Épp úgy, mint a madárfiókáknak, nekünk sincs félnivalónk, hiszen minden képességet és lehetőséget megkapunk, ami ahhoz kell, hogy magasba szárnyalhassunk és repülhessünk.

A hét jegyváltása: A Nap belép az Ikrekbe

Figyelő szemünket már a múlt héten az Ikrek jegyére vetettük, amikor a Merkúr tért haza. Úgy tűnik, a bolygók csúcstalálkozót szerveznek az Ikrekben, hiszen ebben a jegyben jár a Jupiter, a Vénusz, a Merkúr és hétfő estétől a Nap is. Ennek a bolygótumultusnak elsősorban a levegős jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) és Tüzes jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas) szülöttei örülhetnek. Nekik nagy megkönnyebbüléseket hozhat ez a hét. Aminek viszont mind a tizenkét jegy szülöttei örülhetnek: az a kreativitásunk, a fantáziánk és az intellektusunk szárnyalása. Amíg a Nap az Ikrekben jár, a szellemességek, a beszéd, a kommunikáció és a kereskedés ideje van. Ebben az időszakban bátran csereberéljünk, bátran hirdessük meg megunt tárgyainkat, vagy egyszerűen csak ajándékozzuk el őket. Most nagy mennyiségű teremtő energiát mozgathatunk meg azáltal, ha megszabadulunk a régitől, és helyet csinálunk az újnak. Igaz ez a tárgyainkra (ideje megejteni a gardrób éves selejtezését) és a gondolatainkra is (soha jobb alkalmat nem találhatunk egy teljes gondolatnagytakarításra)!

A szárnyalás hete

Terjeszd szét a szárnyaidat és szállj!

Van egy angyalmeditáció, amit nagyon szeretek. Egy olyan képpel dolgozik, amiben megnézzük, hogy milyen angyalszárnyaink vannak. Ez a kép szépen szimbolizálja a spirituális lehetőségeinket és azt, hogy hogyan élünk velük. Van, aki azt látja, hogy egészen picik a szárnyai, épp csak elkezdtek kifejlődni. Mások már hatalmas szárnyakat látnak, csak épp nem mozdulnak. És olyanok is akadnak szép számban, akik ki is tudják terjeszteni szárnyaikat, hogy repülhessenek. Ezen a héten a csillagok abban támogatnak, hogy mindannyian a harmadik csoportba, a szárnyalók közé kerüljünk.

Hogyan szárnyalhatsz?

Íme, néhány biztos módszer, amelyek segítenek szárnyalni – nemcsak ezen a héten!
– Minden reggel szánj időt az elcsendesedésre, a befelé figyelésre, és kérdezd meg a belső, bölcs énedet, az Önvalódat,  az angyalaidat vagy a Teremtőt, hogy mit tegyél ma!
– Minden nap tegyél meg egy dolgot, ami közelebb visz az egyik álmod teljesüléséhez!
– Sportolj valamit minden nap! Ha eddig nem mozogtál, elég lesz egy félórás séta is, a lényeg, hogy most szánj egy hetet a mozgásra. Meglátod, sokkal energikusabb leszel a rendszeres sporttól!
– Kérj az angyaloktól! Angyalaid mindig körülötted vannak, de csak akkor tudnak segíteni, ha kérsz tőlük. Próbáld ki: minden nap kérj legalább egyvalamihez angyali segítséget!
– Hallgass az intuíciódra és a belső hangodra! Meg fogsz lepődni, hogy milyen bölcs vezettetést kapsz ezeken keresztül.
– Tedd félre a félelmeidet! Adj magadnak egy hetet arra, hogy egy kicsit ne félj. A félelmeid megvárnak a jövő héten is, most próbáld meg nélkülük!
– Minden nap tegyél meg valami szokatlant, minden nap próbálj ki valami újat!
– Legyél kreatív! Engedd meg magadnak, hogy kibontakoztathasd az alkotóerődet! Minden nap rajzolj, írj, szobrászkodj, vagy végezz más kreatív alkotómunkát. Olyat, amilyet eddig csak ritkán végeztél!

Megvilágosodásünnepek hete

Erre a hétre két „megvilágosodásünnep” is jut.
Pünkösdhétfő: A pünkösd a húsvét utáni hetedik vasárnap és az azt követő hétfő. Ezen a napon a kereszténység a szentlélek eljövetelét ünnepli. Az Újszövetség szerint ezen a napon jött el a Szentlélek, kiáradt az apostolokra, akik nyelveken kezdtek szólni, így prédikációikat a Jeruzsálemben tartózkodó valamennyi náció tagjai értették.
Buddha megvilágosodásának ünnepe: A hét elején még pünkösdöt ünnepeltük, szombaton már egy buddhista ünnep áll a naptárban. Az idén május 25-én tartják a buddhisták Buddha megvilágosodásának ünnepét. Ez a nap a négy nagy buddhista ünnepnap egyike, és tízmilliószoros nap is. Ha érdekelnek a tízmilliószoros napok, érdemes elolvasnod egy korábbi cikkünket a témában.

 A hét gondolata: „Találkoztál már valaha sikeres, kiteljesedett, boldog emberrel, aki ugyanakkor pesszimista? Én nem. Ez azért van, mert az optimizmus erővel ruház fel, és irányítja az érzelmeidet. A pesszimizmus meggyengíti az akaratodat és elősegíti, hogy az aktuális hangulatod befolyásolja a cselekedeteidet. Optimista szemlélettel viszont a hozzáállásodat irányíthatod, hogy a legjobbat tudd kihozni a kétségbeejtő helyzetekből. Ezt nevezik »átírásnak«, mert míg néha a körülményeket nem tudod befolyásolni, azon igenis képes vagy változtatni, hogyan tekints a dolgokra.” – Nick Vijicic

 

Elvarázsolt Ikrek és lustálkodó Bakok – Heti asztrológiai tendenciák

Sok a dumából a Kosoknak! Őket egy kicsit zavarja, hogy most mindenki csak beszél. A Bikák is a tettekre koncentrálnának, nekik azonban jó ötletük és rengeteg energiájuk is lesz. Az Ikrek lebeg a felhők felett: most olyasmit is megvalósíthat, amiről már álmodni sem mert. A Rák a legszívesebben mindenkit tanítana a héten, és mindenkinek megmutatná a boldogsághoz vezető utat. Szokatlan szerénységről tesz tanúbizonyságot az Oroszlán, aki úgy gondolja, nem kell kimutatni az észbeli fölényét, mert az látszódik magától is. A Szüzek most olyasmit terveznek, amivel talán meglepik a környezetüket, egy munkahelyváltás vagy egy költözés lehet a terveik között.

A Mérlegeknek dallamtapadásuk van, és egyébként is szívesen ismételnek meg dolgokat ezen a héten. A Skorpiók viszont az újdonságokra lesznek nyitottak, hiszen olyasmit akarnak elérni, amihez újfajta szemléletre lesz szükségük. A Nyilasok beszédkényszeresekké válnak, és szinte egész héten be sem áll a szájuk. Érdemes figyelnünk, hogy mit is mondanak nekünk! A Bakok a hét nagy lustaságai: ők most sokat szeretnének pihenni, és a legszívesebben elnapolnák a fizikai munkát. A Vízöntők rájönnek egy fontos dologra, és „megvilágosodásuknak” meglesz az eredménye: valamit sokkal jobban csinálnak, mint eddig. A Halak sem panaszkodhatnak, ők most egy életmódváltás kellős közepén találhatják magukat. Ezen a héten könnyedén érhetik el a jó közérzetüket.

Heti könyvajánló

Kérd és megadatik kártya
Ha úgy érzed, a vonzás törvényének alkalmazásában még nem vagy a legjobb, nagy segítségedre lesz ez a kártyapakli. A lapok a Kérd és megadatik című könyv lényegét tartalmazzák, így megteheted, hogy rendszeresen kihúzod az aznapi útmutatásodat. Ha rendszeresen használod ezeket a kártyákat, egyértelműen azt észleled majd, hogy életed minden számodra fontos területén szűkül a rés a között, ahol vagy, és ahol lenni szeretnél.

Heti Facebook-ajánló

Jack Canfield
A pozitív gondolkodás és a sikeressé válás tanítójának Facebook-oldalát ajánljuk mindenkinek, aki a vonzás törvényének mesterévé szeretne válni. Meg persze annak, akinek a lelke vágyik erőlevesre, és annak is, aki az összpontosítás hatalmáról szeretne olvasni. Jack a tőle megszokott közvetlen és derűs stílusban istápolja Facebook-rajongóit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top