Ezo

A rossz elengedésének hete

Július első hetének középpontjába a régi, nem működő dolgok elengedése kerül. Itt az ideje, hogy vegyünk egy mély levegőt, és kitakarítsuk az életünket, hiszen ez segít majd új energiákat beengedni a hétköznapjainkba.

Az újdonságnak mindig helyet kell csinálnunk, és ha nyári újdonságokra vágyunk, azoknak ezen a kissé hűvösen induló héten alapozhatunk meg. Érdemes végiggondolnunk, hogy mi minden van az életünkben, amitől jobb lenne már megszabadulnunk. Elsősorban a régi, nem működő struktúrákat tudjuk elengedni a héten, de azért a ki nem használt, feleslegessé vált jó dolgokat is érdemes lesz továbbajándékozni.

A hét gondolata: „Ha te nem hiszel önmagadban, hogyan higgyenek benned mások?” – Szepes Mária
A rossz elengedésének hete

A hét fényszögei segítenek letisztázni a helyzeteket

A héten két fontos fényszög is támogatja azt, hogy helyet készítsünk az életünkben a jó dolgoknak. Kedden hajnalban a Nap és a Plútó szembe kerülnek egymással, csütörtök reggel pedig a Nap és az Uránusz kerülnek fényszögkapcsolatba.

Nap–Plútó szembenállás: Robbantsd fel, ami nem működik!

Talán kicsit erősnek érzed ezt a tanácsot, de azt tudnod kell, hogy a Plútó egyik jelzője a „robbanásszerű”, azaz amit csak lehet, hirtelen, meglepő, gyors fordulatokkal robbant be az életünkbe. Arról már beszéltünk többször, de nem lehet elégszer elismételni, hogy a Plútó alapelve igen egyszerű: ha nem engeded el önszántadból a régit, akkor majd elveszi erővel (robbantással). Ha pedig felkészültél rá, hogy megszabadulj a nem működő struktúráktól az életedben, és önként nyújtod át a Plútónak ezeket, akkor megelégszik a gyors, éles váltásokkal, de nem ragaszkodik a fájdalmas, roncsoló robbantásokhoz. A héten a Nap hatással keveredik a Plútó változtatni vágyása, ennek hatására eredményes, pozitív változásokra számíthatunk (legalábbis ha belemegyünk a változásba) a szerelmi életünkben és akár a családi viszonyainkban is. Most könnyedén átrendezhetjük az életünket. Aki esetleg a szétköltözést, elválást fontolgatja, az ebben az ügyben kaphat újabb lendületet a héten.

A rossz elengedésének hete

Nap–Uránusz kvadrát: Szabadságvágyunk az egekig nő

Ez a fényszög nem éppen a legharmonikusabb bolygókapcsolatok közül való. Amikor a Nap és az Uránusz között kilencvenfoknyi a távolság, akkor gyakran éljük meg úgy, hogy mások korlátozzák a szabadságunkat. És ez gyakran attól is független, hogy valóban korlátozzák-e a szabadságvágyunkat. Emlékeztek, mit írtam pár sorral feljebb a válásokról? A kapcsolatainkban is nagyobb önállóságra vágyunk most, és igencsak nehezen viseljük a héten, ha a párunk meg akarja mondani, hogy mit tegyünk. Érdemes most nekünk is nagyobb szabadságot adni a párunknak, mert könnyen lehet, hogy ő úgy éli meg, mi beszélünk bele folyton a dolgaiba. A hét második felében mindannyian kicsit feszültebbek leszünk, érdemes úgy megtervezni a programjainkat, hogy minél több időnk legyen magunkra, és sehova se kelljen rohannunk, mert a késések igazán felpaprikázzák mindenki hangulatát.

Nézd meg heti asztrovideónkat is!
Nézd meg heti
asztrovideónkat is!
Kattints ide!

Heti asztrotendenciák

A Kosok az egyik pillanatban energikusak, a másikban szinte elalszanak. Ők nehezen viselik ezt az ingadozást, a környezetük viszont könnyen alkalmazkodik hozzá. A Bikák környezete viszont nehezen viseli, hogy a jegy szülöttei most nyakasabbak és makacsabbak még a megszokottnál is. Az Ikrek megtapasztalják, hogy milyen erős kapcsolati háló feszül körülöttük, elég egy szó, és a barátok máris ugranak. A Rákok lesznek az aprólékosság bajnokai a héten: mindegy, mibe fognak, az biztos, hogy tökélyre fejlesztik azt. Az Oroszlánoknak nem kell a szomszédba menniük egy kis humorért! Sőt! Ők lesznek a legnagyobb mókamesterek a héten, néha még ott is poénkodnak, ahol nem kellene. A Szüzek heti feladata: kimondani valamit, amit eddig csak halogattak. Ha ez megtörténik, sokkal jobban érzik majd magukat!

A Mérlegek több figyelmet és kevesebb feladatot akarnak a héten, de félő, hogy ez a változtatás nem lesz olyan egyszerű. A Skorpiók ott is meglátják a szépet és a lehetőségeket, ahol a többiek csak sivárságot vesznek észre. A Nyilasok megoldókulcsot kapnak az emberekhez: a héten pontosan tudják, mit kell mondaniuk másoknak, hogy feltétel nélkül őket támogassák. A Bakok a csodálkozás és az értetlenség között ingadozva figyelik az eseményeket: sokan tesznek érthetetlen dolgokat körülöttük, ők pedig nem tudják eldönteni, mi a megfelelő reakció. A Vízöntők egy kicsit elhagyják magukat. Ők most azt tapasztalhatják meg, hogy bizonyos dolgokat – szerencsére – senki más sem tehet meg helyettük. Szerencsére, hiszen így rajtuk múlik a döntés továbbra is. A Halak sikeres küzdelmet folytatnak az idővel. Időből lesz a legkevesebb a héten, de a tanulnivaló, és az elvégzendő feladat ettől egyáltalán nem lesz kevesebb, mint máskor.

A rossz elengedésének heteA hét könyve: Byron Katie: Szükségem van a szeretetedre – vagy mégsem?

Gyorsan szögezzük le: Byron Katie egy jobb, szeretettelibb világ felé vezeti olvasóját. Ám ehhez azt kéri, hogy első lépésként kérdőjelezzünk meg mindent, amit a szeretetről gondolunk. Ha elengedjük a régi mintákat, és hagyjuk, hogy a szerző megmutassa, az új, teljesebb szeretetet, boldogabbak leszünk a szerelemben és mindenféle emberi kapcsolatainkban. És ennek csak annyi az ára, hogy merjünk máshogyan nézni a világra – megéri, nem?!

A hét Facebook-oldala: Elizabeth Gilbert

Sok okunk lehet arra, hogy kövessük az Ízek, imák, szerelmek című könyv szerzőjét (és főhősét). Az egyik az, hogy így a könyv folytatásáról első kézből értesülhetünk, hiszen Elizabeth közvetlenül szól olvasóihoz az oldalon, és színesen osztja meg mindennapos élményeit is. Remek szórakozást talál az oldalon, aki az angol nyelvet szeretné gyakorolni, és az is jó helyen jár, aki Ketut Liyer hogylétéről akar megbizonyosodni. Ha egy-egy zarándok eltalál a balinéz füvesemberhez, Liz szívesen posztolja a közös fotójukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top