Ezo

Heti holdnaptár november 25-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, november 25.: Aktív nap. Ma jó ötlet meditálni. Ezen kívül a fogyó Hold segíti a böjtöt és a méregtelenítést. Ilyenkor sokkal több káros anyag gyorsabban távozik a szervezetünkből. Érdemes ma hajat vágatni és/vagy festetni. A kertben időzítsük mára a fa- és bokorültetést!

KEDD, november 26.: Pihenőnap. A mai napon tanácsos szőrteleníteni, arcot és/vagy bőrt tisztítani, hajat festetni és/vagy vágatni. Utóbbival garantáltan erősítjük a hajunkat. Kerti munkák közül tanácsos ma tövet szaporítani, illetve osztani (ez a szobanövényekre is érvényes).

SZERDA, november 27.: Pihenőnap. A tegnapihoz hasonlóan ma is szépítkezhetünk. Mivel fogy a Hold, most nem a bőrtáplálás, hanem a -tisztítás aktuális. Vagyis ezen a napon érdemes szőrteleníteni, bőrt tisztítani, hajat festetni és vágatni. Meghálálja bőrünk és hajunk egyaránt. A mai nap is jó tőszaporításra, illetve osztásra a hideg miatt benn a szobában.

CSÜTÖRTÖK, november 28.: Pihenőnap. A Hold a Mérleg jelében jár ma. Ez kedvez mindennek, ami a lakásszépítéssel kapcsolatos: fémtárgyak tisztítása, nagytakarítás stb. Vasárnap indul az adventi időszak. Előszedhetjük a karácsonyi dekorációt. Süthetünk kenyeret, vagy tesztelhetjük a karácsonyi sütirecepteket, és nekiláthatunk az adventi koszorú összeállításának.

PÉNTEK, november 29.: Pihenőnap. A tegnapi nap szó szerint megismétlődik ma. A Hold ugyanúgy a Mérlegben jár, és ma nem, csak holnap vált jegyet. Szóval ma szépítsük az otthonunkat, tisztítsuk meg a fémtárgyakat, csináljunk nagytakarítást, süssünk kenyeret vagy süteményt! Kinn már hideg van, ezért inkább a szobanövényekkel törődjünk! A virágzó növények ápolása aktuális a mai napon.

SZOMBAT, november 30.: Pihenőnap. Újhold előtt most a leglátványosabb a fogyókúra és a méregtelenítés. Mára fodrászati és kertimunka-tilalom vonatkozik. A Hold a vizes Skorpió jelében jár. Ez a nagymosást teszi időszerűvé. Ráadásul fogy még a Hold, így a szennyeződéstől hatékonyan megszabadulhatunk.

VASÁRNAP, december 1.: Pihenőnap. Közvetlenül újhold előtt meditáljunk, böjtöljünk! De ne menjünk fodrászhoz, mert a ma készült frizura nem lesz tartós, ellenben a víz jegyben járó, fogyó Hold segít a nagymosásban, és természetesen a locsolásban. Ha fagyos a talaj kinn a kertben, akkor ültethetünk fűszernövényt a konyhaablakba.

Heti holdnaptár november 25-től

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top