Ezo

Igazából szerelem – decemberi szerelmi előrejelzés

Új sorozatunkban, az 'Igazából szerelemben' Sarkadi Kriszta a szerelem kártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatokban éljünk.

Minden hónap első napján az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívom segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják decemberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását vagy elmélyülését. 

Mindig három kártyáról olvashatsz majd. Az első arra világít rá, milyen – régi sebzettségből fakadó – téves működésed akadályoz abban, hogy boldog párkapcsolatban élj. A második azt a gyógyító alapelvet mutatja meg, amelynek segítségével ez a téves működés átalakítható, megszüntethető. A harmadik pedig arról szól, mi az, ami e folyamat hatására megszületik benned; mi az a benned rejlő, égi ajándék, amelyre építve egyre boldogabb és egyre szerelmesebb életet élhetsz.

A szerelem kártyái decemberre

Ami akadályozhat: a túlzott függetlenség
Ami a megoldást hozza: a nyílt kommunikáció
Ami megszületik: a teljes felszabadultság

Igazából szerelem - Decemberi szerelmi előrejelzés

Függetlenség, kommunikáció, teljes felszabadultság

1. lap: A túlzott függetlenség

A túlzott függetlenség az, amikor mindent egyedül akarsz csinálni; amikor úgy érzed, nincs szükséged senki segítségére; amikor tudod, hogy mindent meg tudsz oldani egyedül is; sőt, csak akkor lesz elég jó, ha te csinálod, és nem vonsz be másokat. Ide tartozik az is, amikor úgy véled, nem mutathatod ki az érzéseidet, mert akkor kiszolgáltatott leszel, esetleg gyengének tűnsz.

A túlzott függetlenség ára az, hogy többé nem tudsz kapcsolatba lépni sem önmagaddal – legbelső, tiszta és bölcs éneddel –, sem az érzelmeiddel, sem pedig azokkal, akiket szeretsz. Egyre csak távolodsz, és míg mélyen legbelül őrülten vágysz a valódi kapcsolódásra, a függetlenséged fenntartásával újra és újra megakadályozod azt.

Mielőtt még rettenetes bűntudatot kezdenél érezni emiatt, szeretnélek feloldozni: a túlzott függetlenség egyike azon szerepeinknek, amelyeket azért öltünk magunkra, hogy elkerüljük azt a fájdalmat, vagy azt a veszteséget, amit korábban már át kellett élnünk. Tehát ez nem valami „rossz” dolog, hanem egy védekező mechanizmus, ami sokáig jól szolgált, de most már itt az ideje, hogy túllépj rajta. Decemberben pedig minden segítséget meg is kapsz ehhez.

A függetlenség ugyanis abban „segít”, hogy senkit ne engedj közel magadhoz. Így nem fordulhat elő, hogy valaki, akit megszeretsz, elhagy, vagy más módon okoz fájdalmat neked. Ám a lelked mélyén semmi másra nem vágysz, csak a valódi közelségre, a kapcsolódásra, az egység megtapasztalására. Ezt pedig csak úgy élheted át, ha fokozatosan lebontod a függetlenségből épített páncélzatot, és megnyitod magad mindannak, amit a körülötted lévők adni akarnak neked. A függetlenség ugyanis – mint az összes kényszerűségből magunkra húzott szerep – leginkább abban gátol meg, hogy el tudd fogadni a szeretetet, ami folyamatosan áramlik feléd.

 Decemberben tehát arra lesz lehetőséged, hogy észrevedd azokat a helyzeteket, amelyekben túlzott függetlenséggel reagálsz. Milyenek lehetnek ezek? Íme, néhány példa:
  • Valaki segíteni szeretne neked, de te nem kéred, mert egyedül is meg tudod oldani.
  • Valaki segítséget kér tőled, de te visszautasítod, mert számtalan elfoglaltságod miatt (most sem) érsz rá. 
  • Reggeltől estig keményen dolgozol. 
  • Mindig helyesen cselekszel, és sokáig nyomaszt, ha mégsem.
  • Úgy érzed, hiába teszel meg mindent, senki nem értékeli.
  • Az érzéseidet nem is érzed, és nem is tudod kifejezni.
  • Nem tudod megfogalmazni, hogy mire van szükséged másoktól, és nem tudod tőlük kérni sem mindezt.

Amikor azon kapod magad, hogy ilyen vagy más módon a túlzott függetlenség csapdájába estél, mondd el magadnak: Már nincs szükségem a túlzott függetlenségre! Továbblépek! Kapcsolódni akarok!

 

2. lap: A nyílt kommunikáció

Párkapcsolati Gyorsszervíz: A továbblépés és a kapcsolódás módja decemberben a nyílt kommunikáció lesz. Akkor tudsz túlzott függetlenséged elavult csapdájából kilépni, ha olyan helyzetekben, ahol eddig nem akartál, vagy nem mertél kiállni mindazért, amit érzel vagy gondolsz, most megteszed, és bátran beszélsz az érzéseidről, és vállalod, megmutatod magad.

A sikeres kapcsolatok egyik kulcsfontosságú tényezője a kommunikáció. Kommunikáció nélkül nem tudjuk áthidalni a különbségeket, és nem tudjuk tisztázni a félreértéseket. A nyílt kommunikáció teszi lehetővé, hogy a párkapcsolatunk még évek múltával is izgalmas legyen – valahányszor megmutatjuk magunkat, valahányszor érzelmi kockázatot vállalunk, ugyanazt az adrenalin löketet kapjuk, amit akkor, ha valamilyen kívülről érkező kihívásnak felelünk meg.

Miért a kommunikáció szót használom, és miért nem beszélgetésnek hívom mindezt? Azért, mert a kommunikáció sokkal több a szavak kimondásánál. A kommunikáció magában foglalja azt is, hogy beszélgetés közben

  • a szemébe nézel a kedvesednek;
  •  időnként megérinted;
  •  mosolyogsz;
  • bólogatsz;
  • gesztikulálsz;
  • valóban odafigyelsz, és nem a saját mondandódon töprengsz;

egyszóval egy csomó olyasmi, ami messze túlmutat magán a beszélgetésen.

Ha nyílt kommunikáció zajlik köztünk, sikerül megértenünk a másik álláspontját is, így sokkal könnyebb elmozdulnunk afelé, hogy lemondjunk esetleges sértettségünkről, és felhagyjunk a hatalmi harcokkal. A valódi kommunikáció izgalmas és egyben bensőséges kalanddá változtathatja a kapcsolatunkat.

Decemberben, amikor nem csak a kedveseddel, hanem a családoddal, a barátaiddal, és a munkatársaiddal is együtt ünnepelsz, rengeteg lehetőséged nyílik arra, hogy szélnek ereszd eddigi ítéleteidet, és beszélgetni kezdj olyanokkal is, akikkel nem tetted, vagy olyanokkal is, akikre eddig valami miatt haragudtál. Próbáld ki, mi történik, amikor elhallgattatod a túlzott függetlenségre törekvő énedet, és lépsz egyet valaki más felé!

3. lap: A teljes felszabadultság

 

Biztosan megtapasztaltad már a teljes felszabadultság állapotát te is. Ez az az állapot, amikor teljes mértékben átadod magad az életnek; mindannak, ami történik éppen. Ha már átélted – akár csak pillanatokra is –, akkor tudod, milyen eksztatikus érzés. Ilyenkor lehullik rólunk minden felesleges korlát, és megfelelni akarás, egyszerűen csak önmagunkat adjuk, és ráébredünk, hogy az égvilágon semmitől sem kell félnünk.

A jó hír az, hogy épp ez az élmény vár mindannyiunkra decemberben. Talán most ezt gondolod: Na, persze, még jó, közeledik a szilveszteri buli, ott aztán lesz felszabadultság! Itt azonban egészen másról van szó. Ez az a felszabadultság, amihez nincs szükséged semmire és senkire. Nem azért vagy felszabadult, mert megkóstoltál egy jóféle vörösbort, hanem azért, mert így döntöttél; mert végre megengeded magadnak.

Decemberben a legkülönbözőbb helyzetekben lesz lehetőséged arra, hogy teljesen átadd magad annak, ami történik. Azt fogod érezni, hogymár nem tartasz attól,

  • mi történik a munkahelyeden;
  • mit gondolnak rólad mások;
  • elkészülsz-e időben mindennel;
  • megfelelő lesz-e az ajándékod; 
  • ízleni fog-e a vacsora;
  • tökéletesen sikerül-e, amit elterveztél.
    Azt fogod észrevenni, hogy bármi történik, egyszerűen csak élvezed, ami van. Átadod magad a létezés örömének, anélkül, hogy minősítenéd, ami benned és körülötted zajlik.

 

Fellélegezhetsz!

Ez a december másmilyen lesz, mint a többi. Felszabadultan, nevetve, szeretettel fogsz tudni fordulni mindenki felé, bárki is legyen a közeledben. Sietség nélkül mész az utcán; rámosolyogsz azokra, akik veled együtt tülekednek a tömegben; átöleled, megsimogatod azokat, akiket szeretsz; ellazultan, nyugodtan készülődsz és felszabadultan ünnepelsz.

Úgy vélem, ez az, amire minden ünnep alkalmával vágyunk. Most pedig minden azt támogatja, hogy ez sikerüljön is! Január első napjaiban pedig ámultan tekintesz majd vissza az elmúlt egy hónapra, és örömmel nyugtázod, mennyi minden történt benned: sikerült lefaragnod túlzott függetlenségedből, és sokkal közelebb kerültél nem csak azokhoz, akik fontosak neked, hanem olyanokhoz is, akikkel eddig szinte semmilyen kapcsolatod nem volt. A kommunikáció egy új módját tapasztaltad meg: nyíltabban és bátrabban beszéltél magadról, valamint az érzéseidről, és ez olyan mély kapcsolódásokat hozott létre, amelyekre örömmel csodálkozol rá újra és újra. Ahogy teltek a napok, egyre növekedett benned a felszabadultság érzése, és olyan ellazult, szeretetteljes légkörben ünnepeltél, amilyenre már régóta vágytál.

Szerelemmel és csodákkal teli decembert kívánok neked! – Kriszta

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
„Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy – ha nem vagy maradéktalanul boldog –, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, és végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top