Ezo

Az égi verkli hete

December első hetében végre szabad utat és rengeteg energiát kapunk. Persze a rengeteg energia és a nyílegyenes útszakasz megkövetelik az előrehaladást: lehet, hogy most több munkára kell igent mondanunk, de minden befektetett energia ezerszeresen megtérül majd.

Mondhattam volna, hogy ez a hét önmagunk újratervezésének a hete. Most bizony lehetőségünk lesz arra, hogy megálljunk, és újragondoljuk, újratervezzük magunkat, az életünket. A hét második felében pedig a szerelmi életünk felfrissítésére, megújítására, elmélyítésére is lehetőséget kapunk a csillagoktól. De haladjunk sorjában!

Újratervezés, első lépés: Nyilas újhold

Kedden újhold születik a Nyilas jegyében. Az újhold a megújulás, az újrakreálás időszaka. Pontosabban az újhold maga az elcsendesedés, a visszahúzódás, a teljes égi nyugalom időszaka. Olyan, mint az apály és a dagály közötti nyugvópont, amikor a tenger megáll egy időre, és minden mozdulatlannak hat, mígnem megindul a dagály visszaáradása, az energiák áramlása, a bőség és a termékenység kiáradása. Ugyanez történik újholdkor: egy pillanatra bent tartjuk a levegőt, egy pillanatra befelé fordul a figyelmünk, egy pillanatig azzal kell foglalkoznunk, hogy ilyen megújító törekvéseink lesznek a növő hold idején. Ezen a héten kedden jön el a befelé figyelésnek ez az ideje, de még a szerda is kiválóan alkalmas lesz az önismereti munkához.

Mit tervezzünk újra kedden és szerdán? Ez a két nap alkalmas arra, hogy rendet rakjunk a világnézetünkben, hogy átgondoljuk az értékrendünket, és összegezzük a spirituális tapasztalatainkat. A közelgő karácsony, a már tartó advent mellett ez az újhold is a szeretetre, a spirituális igazságok kutatására irányítja a figyelmünket. Érdemes most végiggondolnunk, hogy milyen spirituális irányzatokat szeretnénk követni, és azt is, hogy azok a tanok, amiket eddig követtünk, valóban kapcsolódnak-e a szeretet örök, gyógyító igazságához.

Újratervezés, második lépés: a Merkúr belép a Nyilasba

 

Csütörtökön a Merkúr megérkezik a Nyilas jegyébe. A Nyilas Merkúr időszaka kedves a regényíróknak, de nem kedvez az oknyomozó újságíróknak, és ráadásul mindannyiunkat érint ez a hatás. A helyzet ugyanis az hogy a Nyilasban álló Merkúr egy kissé szétszórt és igencsak fantáziadús. Most a képzeletünk ezerfelé kalandozik, és képtelenek leszünk egy dologra koncentrálni – különösen igaz ez a puszta, szürke valóságra. Figyeld meg: a következő időszakban valahogy mindenki élvezetesebben meséli a vele történteket. Az más kérdés, hogy sokszor azt fogod érzeni, ennek bizony a fele sem igaz. Épp ez a színes fantázia és mesélőkedv az, ami kedvez a regényíróknak, művészeknek, de megnehezíti mindazok dolgát, akik két lábbal állnának a valóság talaján, és elmélyült koncentrációval racionális ügyeket intéznének.

Mit tervezzünk újra csütörtökön és szerdán? A valósághoz való viszonyunkat érdemes lesz most átgondolni, hiszen ebben az időszakban könnyen megtapasztalhatjuk a gondolataink teremtőerejét, különösen az emberi kapcsolatainkban lesz egyszerű változásokat elérnünk néhány szeretetteli, megbocsátó gondolattal. Emellett folytathatjuk a keddi spirituális megújulásunkat, újratervezésünket is, hiszen a Nyilas Merkúr eléggé érdeklődik a spirituális és vallási témák iránt is.

Újratervezés, harmadik lépés: a Mars belép a Mérlegbe

Szombaton érkezik meg a Mars a Mérleg jegyébe. Itt a Mars visszafogottá, már-már bizonytalanná válik. Talán túl bizonytalanná is. Ez a visszafogottság meglátszik majd a hétköznapjainkon is, de érdemes lesz arra figyelni, hogy a bennünk visszafogottá váló férfias tetterő és lendület ne alakuljon elfojtásokká vagy túlzott visszahúzódássá. A Mérleg Mars abban viszont a segítségünkre lesz, hogy több odafigyelést, kényeztetést, simogató érintést kaphassunk és adhassunk. Ez most az érzelmes (néha érzelgős) kapcsolatok ideje.

Mit tervezzünk újra szombaton és vasárnap? Itt az ideje több érzelmet, érintést és odafigyelést adnunk. Mindezt a partnerünk könnyen és lelkesen viszonozza majd. Ideje van annak is, hogy a macsók és a végzet asszonyai mellett labdába rúgjanak a kedves, szeretetteli, kevésbé extrovertált személyiségű fiúk és lányok is. Minderről bővebben a pénteki hétvégi szerelmi horoszkópban olvashatsz majd, ahol az is kiderül, melyik jegyek mondhatnak nemsokára örökre búcsút a szinglilétnek.

A hét gondolata: „Soha nem kezdtem még vállalkozásba azzal az érzéssel, hogy megfelelően fel vagyok készülve.” – Sheldon Kopp  

 

Támogatót kapnak az Ikrek, segítséget kérnek a Bakok – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok könnyen tévedhetnek idegen terepre, ismeretlen szabályok közé a héten, de szerencsére ott is jól megállják a helyüket. A Bikák végre megkapnak egy lehetőséget, amire már nagyon régóta vártak, és amiért rengeteg mindent megtettek volna már eddig is. Az Ikrek egyik meglepetésből esnek a másikba: sokkal több barátjuk és támogatójuk van, mint hitték. A Rákok végre letehetik a tévedéseiket és megszabadulhatnak a tévhitektől, hiszen valaki megmutatja nekik a valóság szeletkéit. Az Oroszlánok a legszívesebben szétcincálnának valakit vagy valamit; nekik több szelídségre és megbocsátásra lesz szükségük. A Szüzek megkapják azt a lelki békét, amire a legjobban vágynak, és kiderül, hogy az élet minden területén akadnak segítőik.

A Mérlegek megunják a játszadozást, és eredményeket akarnak. Hirtelen született erélyességük meglepi a környezetüket. A Skorpiók elengedhetnek egy régi tévhitet, és olyan sikereket zsebelhetnek be, amikért ők megdolgoztak, de mások akadályozták ezeket. A Nyilasokra nagy nevetések és könnyen megoldott helyzetek várnak. Az ő hetükbe egy kis könnyelműség is vegyülhet. A Bakok rákényszerülhetnek, hogy segítséget kérjenek. Ezt bátran és nyíltan kellene tenniük. A Vízöntők most nem tudják eldönteni, hogy kinek a pártjára álljanak egy vitában. Épp ezért a békítő szerepe lenne a legjobb nekik. A Halak végre befejezhet egy nehéz munkát, és végre elkezdheti learatni a babérokat. Vagy legalábbis bezsebelni a dicséreteket.

Az égi verkli heteA hét könyve

Lorna Byrne: Angyalok nyelvén

Vajon eltűnődünk-e olykor, miféle misztérium bújhat meg mindennapjaink mögött? És mit gondolunk a túlvilágról? Az Angyalok nyelvén egy megrendítő, egyben lelkesítő utazás egy hétköznapi szemmel nem látható világba. Lorna Byrne-t kicsi kora óta angyalok veszik körül. Gyerekként úgy vélte, ez természetes, és mindenki tud ezekről a nem földi teremtményekről, melyek ott vannak az emberrel. Az Angyalok nyelvén Lorna lenyűgöző élettörténetét meséli el. Érzékletes leírásaiban megelevenedik a gyermekkor szegényes dublini városrésze, a munkakeresés viszontagságai, és álmai hercege is, akihez feleségül megy – vállalva a tragikus végkifejletet. Lorna története révén különleges betekintést nyerhetünk az angyali segítségbe, melyben részesülünk mindig, minden pillanatban. Ahogy ő fogalmaz: „Csak kérni kell, ennyi az egész!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top