Ezo

A magány megszüntetésének hete

Nem vagy egyedül, és ne görcsölj! – Ez a hét két legfontosabb üzenete! Nézzük, mit üzennek a csillagok nekünk a karácsony előtti hétre! Hétindító ezotéria cikkünk segít neked abban, hogy megtaláld a belső békédet, hogy lassíts, és hogy felismerd, mennyi szeretet vesz körül téged.

Fontos felismerésekre juthatunk a héten a szeretetről. Olyan ez, mintha egy különleges, szeretetjavító tréningen vennénk rész mindannyian, amely furcsa módon – látszólag – a szeretet megvonásával manipulál bennünket. A hét első felében úgy érezhetjük, hogy nincsenek beszélgetőtársaink és szellemi partnereink, extrém esetekben pedig akár légüres térnek is érezhetjük az életünket a szeretet szempontjából. Mondjuk, lehet, hogy a szeretetüres tér lenne a jó kifejezés ebben az esetben. A hét második felében viszont könnyen érezhetjük úgy, hogy képtelenek vagyunk megfelelni mások feltételeinek, képtelenek vagyunk felkészülni az előttünk álló feladatokra. Mindez persze csak illúzió. Lássuk, mi a helyzet valójában!

A magány megszüntetésének hete

Itt vagy velem? Észreveszlek?

A kedden egzakttá váló Ikrek telihold szó szerint rávilágít arra, hogy kik vannak a környezetünkben. Pontosabban azt a kérdést teszi fel számunkra, hogy vajon elég jól ismerjük-e a környezetünket. Az Ikrekben megszülető telihold tele van nyitottsággal, és tele van közlési vággyal, de közben könnyedén gondolhatja magáról azt, hogy ő egy olyan egyedül álló jelenség, egy olyan csodálatos szellemi lény, akihez méltó nem nagyon akad. Ha akad, az sem a környéken… Nincs mit szépíteni, az Ikrek teliholdja olyan módon vágyik beszélgetőpartnerekre és a szeretet kifejeződésére, hogy közben talán át is néz azok feje felett, akik szeretgetnék őt. Így bizony könnyen hiheti azt, hogy senki sincs körülötte.

Ez a holdállás kedvez a félreértéseknek, pontosabban a kettős értelmű üzeneteknek, amelyek csak összezavarnak mindenkit. Hiszen most nemcsak te vagy félreérthető, hanem a beszélgetőpartnered is. Nem csoda tehát, ha úgy érzed, itt senki sincs, aki megértene, aki törődne veled, aki figyelne rád. Felhívom a figyelmet az előző mondat elején az „érzed” szócskára. Mert ez bizony csak egy érzet, olyasmi, ami benned van, de nem feltétlenül tükrözi az objektív valóságodat.

Nézz rá a valóságodra, és gyógyítsd szeretettel!

Ezen a héten az egyik legfontosabb feladatunk, hogy ránézzünk a kapcsolataink és viszonyaink objektív valóságára. Ehhez kell egy kis bátorság. Na jó, nem kicsi bátorság. Mégis érdemes összeszedni az erőnket és megnézni, hogy ki mindenki van velünk, ki mindenki akarja megértetni magát velünk, és ki mindenki akar megérteni bennünket.

Szerencsére kapunk az égtől elég segítséget ahhoz, hogy megnézzük: akkor tulajdonképpen kik is azok, akik a közelünkben vannak, kik azok, akik szeretnek bennünket, és kik azok, akik szeretetet kérnek tőlünk. Ez utóbbi – a szeretet kérése – gyakran tűnik támadásnak, haragnak, sérelemnek, veszekedésnek, és sok más negatív kommunikációs formának. Jó, ha észben tartod, az aki bánt téged – paradox módon – valójában azt szeretné, ha szeretetet adnál neki. Karácsony előtt érdemes tenned egy próbát ezzel: a támadásra válaszolj szeretettel. Hidd el, azonnal javulásnak indul az a helyzet.

Mindig van választás: kétely vagy bizonyosság, szeretet vagy sértettség

Szombaton a Nap megérkezik a Bak jegyébe, ezzel együtt szó szerint teljesen új megvilágításba helyezi az életünket. Érdekes megfigyelni, hogy az asztrológiában nincsenek jó és rossz jelölők, hiszen mindennek megvannak a pozitív és a negatív tulajdonságai. Mintha ez az ősi módszertan ezzel is azt akarná tudatosítani bennünk: a miénk a választás.

A Bakban járó Nap fennhatósága alatt eldönthetjük például, hogy törekvők vagy törtetők leszünk-e. Ránézhetsz, hogy kötelességtudó vagy mindent gondolkodás nélkül szolgalelkűen végrehajtó vagy-e. Megvizsgálhatod, hogy azok a képzeletbeli, csőszerű alakzatok, amiket a lehetőségeid határainál látsz, korlátok-e vagy inkább kapaszkodók, amelyeken feljebb hághatsz? Elgondolkodhatsz azon, hogy lépésről lépésre építkezel, vagy inkább egyszerűen csak erőből helyezed egymásra az építőelemeket abban bízva, hogy azok súlya és a vasakarat összetartja majd őket. Egyáltalán gyakorlatias vagy, vagy akadékoskodó? Görcsösen nézed az életet, vagy csak realista vagy? A Bak kérdéseit még hosszasan sorolhatnánk, de lesz egy teljes hónapunk arra, hogy tanulmányozzuk ezeket magunkban.

Görcsök helyett megnyugvás

A hét egyik legfontosabb üzenete, hogy tudatosan letehetjük a görcseinket, és az aggodalmaink helyett választhatjuk a nyugalmat is. Most sokat segít az, ha a hétvégén szánsz időt arra, hogy tudatosan átgondold, mit kell még megtenned karácsonyig, illetve az idén a munkádban, otthon, a szerelmeddel, a gyerekekkel, a szüleiddel, a barátaiddal és mindenki mással. Hidd el, ha megírod az idevágó listáidat, sokkal nyugodtabb szívvel fogsz elaludni, és végre tényleg megérkezhetsz a karácsonyi nyugalomba.

A hét gondolata: “Ha valamely belső állapot az emberben nem tudatosul, helyzete a külső szemlélő számára sorsszerűnek tűnik.” – C. G. Jung

Előérzeteket várnak a Bikák, ellentmondásban vannak a Vízöntők – heti asztrológiai tendenciák

Rohanni volna jó – gondolják a Kosok, de az idő kerekét ők sem forgathatják gyorsabban. Ez mondjuk fel is bosszantja őket. A Bikák balsejtelmeket éreznek, és rossz előérzetre panaszkodhatnak, egészen addig, amíg meg nem tudják, hogy a valódi előérzet mindig szeretetteli, a balsejtelem az egó eszköze. Az Ikrek egy kicsit elveszettnek érezheti magát itt a karácsony előtti forgatagban, és talán úgy érzi, senki sem figyel rá. Pedig sokan akarják szeretni őt. A Rákok azon méláznak, hogy vajon mennyi az esély arra, hogy minden belefér az idei évbe, aminek bele kell férnie. Nekik azt kell megérteniük, hogy bizonyos dolgok nem véletlenül maradnak el. Az Oroszlánok a legszívesebben elbőgnék magukat, ők most kissé rosszul kezelik a feszültséget, de a relaxáció segítene nekik. A Szüzek szeretnék különlegesnek érezni magukat, és a szokásos csapdába esnek: a külvilág megerősítésétől tesznek függővé egy érzést. Pedig ezt elég lenne érezniük.

A magány megszüntetésének heteA Mérlegek most az önmagukra figyelést gyakorolják – lehet, hogy a külvilág ezért önzőnek bélyegzi őket, de ez tényleg nem fontos. A Skorpiók nem is sejtik, hogy még az eddig ellenlábasnak tűnő ismerősök és szomszédok is őket támogatják valamivel. A Nyilasoknak fontos lesz, hogy tudjanak és merjenek spontán változni és változtatni. A Bakok végre felragyoghatnak: olyasmikhez kapnak erőt és segítséget, amihez nem is reméltek. A Vízöntőkön kettős érzések lesznek úrrá: a nyugalom és a feszültség furcsa keveréke határozza meg a hetüket. A Halaknak a testük jelenti a legnagyobb kihívást, itt az ideje az öngyógyításnak és az önszeretetnek is!

A hét könyve

Dan Millman: A békés harcos bölcsessége

„A békés harcos útja” a „Szókratész utazásai” és a „A békés harcos szent utazása” című könyvek szerzője összefoglalja a könyveiből sugárzó életbölcsességet, és feltárja a nagy sikerű regények létrejöttének titkait. A céltudatos személyiség számára a sors kihívásainak hatására napról napra új fejezet kezdődik. Csak egy békés szív képes a világban kiteljesedni és megvalósítani egy magasabb rendű életet, Dan Millman megmutatja, hogyan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top