Ezo

A karácsonyi kapcsolatgyógyítás hete

A szeretet ünnepe jól alkalmat kínál arra, hogy meggyógyítsuk a családon belüli békétlen viszonyokat, elengedjük a sérelmeket, és megjavítsuk a kommunikációt. A csillagok elárulják, hogyan tegyük ezt.

Ha eleged van a családi perpatvarból, jó hírünk van, eljött az a hét, amikor kibékülhet mindenki mindenkivel. Ha azt gondolod, hogy a karácsonynak nem lenne szabad színjátékká silányodnia azzal, hogy a csak színleljük a szeretetet, akkor is jó hírem van: most nehéz lesz színlelni, de könnyű lesz beszélni a valódi érzelmeinkről. Ez pedig önmagában garantálja, hogy a héten (különös tekintettel karácsony napjaira) rendezhessük a családi viszonyokat, és végre ténylegesen kibékülhessünk azokkal, akikkel csak akarunk.

A hét gondolata: Ha megbocsátó szemmel tekintesz a világra, e szépség áldást hoz látásodra. Hiszen a megbocsátás szó szerint átalakítja a látásmódodat, és meglátod majd, hogyan hidalja át a valódi világ csendesen és szelíden a zűrzavart, hogy eltávolítson minden illúziót, amely eltorzította és a múltban rögzítette az érzékelésedet. A legkisebb falevél is csodás dologgá lesz, és minden fűszál Isten tökéletességének jelévé válik.A Course in Miracles – A Csodák Tanítása


A karácsonyi kapcsolatgyógyítás heteBeszélj az érzéseidről – segítenek a csillagok!

A héten az egyébként is sokat izgő-mozgó Merkúrra a kommunikáció bolygójára figyelhetünk. Ez a bolygó biztosítja számunra, hogy könnyedén kimutassuk a valódi érzelmeinket, és hogy valóban beszélhessünk a szeretetről, amelyet érzünk, éreztünk, vagy érezni szeretnénk. Lássuk, mi minden történik a Merkúrral a héten!

Kedden a Merkúr jegyet vált, és a Napot követve megérkezik a Bak jegyébe. Ebben a jelben a Merkúr zárkózottabb, ez igaz, de ugyanakkor határozottabb, céltudatosabb, és koncentráltabb is. Ne gondoljuk, hogy a Bakban járó Merkúr egyáltalán nem beszél az érzéseiről. Itt a kommunikáció bolygója elmélyültté, megfontolttá válik. A fölösleges csevegést kerüli, csakúgy mint a felszínességet, és a túlzott kitárulkozást. De amikor már tisztába került az érzéseivel, az érintettek előtt szívesen felvállalja azokat, és egyértelműen kimutatja, kimondja azokat.
A Bakban járó Merkúr segít nekünk befelé figyelni, segít a céljainkra és a vágyainkra koncentrálni, és segít elemezni az érzéseinket. Azaz segít felismerni, hogy mik a valódi érzéseink.

Csütörtökön a Merkúr és a Neptunusz között születik egy egzakt szextil. Ez a fényszög olyan lesz, mintha kihúznánk a palackból a dugót: Ennek hatására kezdünk beszélni az érzéseinkről. Itt fontos megjegyeznünk, hogy a fényszögek hatását nemcsak az egzakttá válásuk napján érezzük, de napokkal korábban és napokkal később is. Ez a csütörtöki szextil szépen meg is határozza az egész hetünket. Azaz, hétfőn már érezhetjük a késztetést, hogy beszéljünk az érzéseinkről, ez kedden erősödik, és szerdán már igencsak nehéz lesz megállni, hogy ki ne mondjuk azokat. A Neptunusz magasabb szinten értelmezve a szeretet, méghozzá a feltétel nélküli szeretet analógiája.

Vasárnap a Nap és a Merkúr egzaktul együtt állnak. Ez a fényszög garantálja, hogy meglássuk, felismerjük magunkban a pozitív érzéseinket, a szeretetet és a szerelmet is. A Nappal együtt álló Merkúr segít nekünk abban, hogy eredményesen beszéljünk az érzéseinkről. Segít nekünk abban, hogy úgy alkossuk meg a szavainkat, és azok olyan mondatokká álljanak össze, hogy végül a béke, a megbocsátás és a szeretet irányába mozduljunk el, még akkor is, ha előtte csak mímeltük ezeket.

Megbocsátani szeretetből, és nem gőgből

Tudom, egy kicsit talán unalmas, hogy megint a megbocsátásnál tartunk, még karácsonykor is, még a a szeretet ünnepén. Álljunk meg egy szóra! Ha belegondolunk, a harag, a sérelmek azok, amelyek megakadályozzák, hogy felismerjük a bennünk és a másikban is meglévő szeretetet, hogy ez a szeretet kiteljesedhessen közöttünk. A megbocsátással kapcsolatban fontos megértenünk, hogy nem lehet eljátszani, vagy nem lehet megbocsátani pusztán gesztusként, esetleg abból a gőgből, hogy „jó, én megbocsátok, mert jobb ember vagyok, mint te”. A megbocsátás csak akkor teljes, ha a szeretet, és a dolgok helyreállításának vágya mozgatja, ha őszinte.Szerencsére a bolygók is tudják mindezt, és a Merkúr mindent megtesz azért, hogy ezen a héten megbocsássunk, szeressünk és beszéljünk mindkettőről!

Angyaltipp a hétre: A megbocsátásban az angyalok is lehetnek a segítőid. Nem kell mást tenned, mint kifejezned a szándékodat, hogy átadd nekik a sérelmeidet, a haragodat. Kérd meg őket, hogy pótolják feltétel nélküli szeretettel az összes sérelmedet, amelyektől meg szeretnél szabadulni!

Ikrek Nyilasok – Heti asztrológiai tendenciák

A Kosok talán unják, hogy mindig, mindent ugyanúgy tesznek karácsonykor. Újítani szeretnének, és változtatni. Ezt úgy tehetik a legegyszerűbben, ha a hagyományokat is meghagyják. A Bikáknak elegük lett a „Mi lenne, ha?” kérdésekből és épp ezért, most a nyílt kommunikáció, a nyílt mondatok mellé teszik le a voksukat. Az Ikrek megérthetik, hogy mindaz, amit keresnek valójában már a birtokukban van. A hét az elégedettségé és a kikapcsolódássá. Lustálkodni jó, de a Rákok számára ez csak vágy marad. Ők ugyanis most mindent megtesznek azért, hogy meghitt legyen a karácsony a családnak. Az Oroszlánok felfedezik a világot, és rájönnek, hogy sokkal több izgalom, tudás, odafigyelés, törődés van a családjukban, mint azt mostanában gondolták. A Szüzek fokozatosan nyugodnak meg a héten, számukra a karácsony második fele lesz az igazi ünnep, amikor végre összefoghatják a családot.

 A Mérlegek megértik, hogy most csak rajtuk múlik az egészségük, ezért a nagy karácsonyi lakomákat igyekeznek a legegészségesebbé tenni. A Skorpiók szívesen veszik a kezükbe a konfliktuskezelést karácsonykor. Szerencsére a béketeremtő szándékukat a csillagok is támogatják. Nem kell mindig minden kérdést feltenniük a Nyilasoknak. Ők most talán egy kicsit túl kíváncsiskodók és képtelenek a titoktartásra is. A Bakok akkor érzik jól magukat, ha a karácsony minden boldog pillanatát megoszthatják másokkal. Ennek pedig az lesz a vége, hogy egy másodpercet sem lesznek egyedül a héten, pedig egy kis magány jót tenne nekik. Amikor a Vízöntők meglátják a tökéletest azonnal meg szeretnék szerezni. Persze, lehet, hogy ezt a dolgot épp valaki más kapja ajándékba. Az ajándék cserebere lesz a megoldás. A Halak maguk is meglepődnek, hogy mennyit bírnak. A fizikai állóképességük most sokkal jobb, mint gondolnák, és a teljesítőképességük is a csúcson van.

A hét könyve
Shalila Shalamon, Bodo J. Baginski: Csakra kézikönyv
Minden, amit a csakrákról tudni szeretnél: hol vannak, miből vannak, hogy néznek ki, mi a feladatuk, és persze ami a legfontosabb: hogyan gyógyíthatjuk őket és hogyan tisztíthatjuk meg őket. A kötet átfogó útmutató az energiaközpontok zenével, színekkel, illatokkal, drágakövekkel, légzési technikákkal, reflexzóna masszázzsal, természeti képekkel és meditációval történő harmonizálásához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top