Ezo

A nagy leltár hete

Ha nem akarod, hogy ezen a héten leltár miatt zárva legyen az életed, akkor olvasd el a hétindító ezo cikkünket, amelyben a Nők Lapja Café asztrológusa, R. Kövér Balázs profi raktárosokat megszégyenítő ügyességgel vezet be a leltározás rejtelmeibe. És hogy mit leltározunk? Az életünket, a szerelmünket, a karrierünket, a pénzünket, egyszóval mindent.

A nagy leltár heteHol tartasz most? Komolyan kérdem: Hol tartasz most? Tudod a választ? Tudod, hogy mi mindent hagysz magad mögött a 2013-as időszak lezárásával, és tudod, hogy mi az, ami előtted van 2014-ben? Tudod, hogy mi az, ami előtted van, de csak 2015-ben, vagy még később kerül rá sor? És tudod, hogy mi van nálad? Mi az, ami életed raktárában a polcokon sorakozik?

A csillagok most leltározásra, az életedre való ránézésre szólítanak fel. Két lehetőséged van ilyenkor: Vagy ellenállsz a csillagok kérésének és nemet mondasz mindenféle leltározásra, mindenféle önismereti munkára, és talán még azt is kiálthatod mérgesen: „Hülyeség!” Szíved joga így tenni. És persze dönthetsz úgy is, hogy együtt haladsz ezzel az energiával, együtt mész a csillagokkal az életed képzeletbeli raktárépületébe, és elkezded átnézni a polcokat.

Mi van az életraktáradban?

Az év negyedik hetében igazán meglepő lenne, ha a képzeletbeli életraktárad első polcain nem csupa szép és jó dolgot találnál. Itt vannak a csilivili újévi fogadalmak, még vadonatújak. Talán annyira újak, hogy még ki sem bontottad őket, hozzá sem kezdtél a megvalósításukhoz. Aztán egy szép nagy, jól megvilágított polcon, itt vannak a 2014-es terveid. Igen impozánsak, ahogy a bejárattal szemben elhelyezted őket. Talán már mindenkinek el is dicsekedtél velük: Az idén lefogyok! Az idén megtanulok egy nyelvet! Az idén előléptetnek! Az idén elmegyek nyaralni! Az idén végre elmegyek angyaltanfolyamra! Az idén végre megváltoztatom az életemet! – ezt mondja minden terved, ugye?

Ha egy kicsit beljebb megyünk képzeletbeli raktárunkba, már nem is olyan impozánsak az elraktározott tervek. Itt állunk a majdnem polc előtt. Ide még be-belátni a bejárattól, de azért már a jótékony homályba kezd veszni a polcok tartalma. Itt van minden, ami majdnem van. Majdnem beszélek angolul (csak épp szókincsem nincs, meg a nyelvtan nem megy), majdnem mindent megteszek az egészségemért (csak épp nem mozgok, nem teszek a stressz ellen, nincs időm magamra, és gyorskajákat eszem), majdnem én vagyok a legjobb munkaerő (és ezt a főnökömön és a munkatársaimon kívül mindenki el is hiszi), majdnem tökéletes a párkapcsolatom (csak épp három hete nem beszélgettünk, hogy az érintésekről már ne is beszéljünk), és így tovább. Ugye pontosan felismered a sok majdnemet az életedben?

Akkor menjünk egy kicsit még beljebb, oda, ahol már nincs fény, sötétek a sarkok, a polcokon vastag leplek, ajtók és zárak védik a kudarcainkat, a fájdalmainkat és mindazt, ami nem megy. Itt találhatod azt a kínzó érzést, hogy talán nem is a legjobb munkát végzed, talán nem is a legjobb irányban halad az életed, talán nem is a legjobb a párkapcsolatod.

Aztán ha van elég bátorságod, és elmész az életraktárad hátsó faláig, ott már a biztos kudarcaidat gyűjtötted össze. Sohasem tanultam meg zongorázni (pedig gyerekként erre vágytam), sohasem vettem pónilovat (pedig ez volt a másik gyerekkori álmom), sohasem voltam elég bátor ahhoz, hogy megpályázzam az álomállásom (pedig mindenki szerint megérdemelném), sohasem volt még olyan kapcsolatom, amiben egyenlően adtam és kaptam volna (pedig kamaszként megfogadtam, hogy csak ilyen lesz), és így tovább.

Miért is kell mindez pont ezen a héten?

Nem állítom, hogy mindent megtalálsz majd a személyes életraktáradban azok közül, amiket itt felsoroltam. És nem állítom, hogy nem találsz ott még több eldugott vágyat, meg nem valósított célt, illetve nem állítom, hogy nem lesz tele megvalósított célokkal és sikerekkel. Pusztán arra kérlek, hogy ezen a héten valamikor szánd rá magadat, hogy benézz ebbe a képzeletbeli raktárba, és engedd meg magadnak azt a luxust, hogy őszinte legyél magadhoz.

Válaszold meg azokat a kérdéseket, amelyeket a cikk elején feltettem neked! A válaszaidat a Nap fogja támogatni, hiszen életadó csillagunk hétfőn belép a Vízöntő jegyébe. Abba a jegybe, amely az újítás és a forradalmak szimbóluma, abba a jegybe, amely elég gyakorlatias ahhoz, hogy ne csak álmodozzon az újításról, de lépésről lépésre meg is valósítsa azt. És persze azt sem felejthetjük el, hogy a Vízöntő jegyűeknek olyan mély a meggyőződésük, hogy azt nyugodtan hívhatjuk makacsságnak is.

Hogyan leltározzuk az életünket?

Nagyon egyszerű dolgod lesz. Szükséged lesz egy nyugodt órára (esetleg egy félóra is elég lehet). Csendesedj el, gyújts meg egy gyertyát, párologtasd a kedvenc illóolajadat, és ha kedved tartja, képzeld magad elé a raktáradat a fogadalmak és tervek polcaival, a múlt polcaival és a jövő polcaival. Ha nem akarod ezt így elképzelni, az sem baj, akkor egyszerűen minden képzelet nélkül listázd a következőket.

Mik azok, amik a múlt polcairól már elavulttá váltak? Mik azok a sérelmek, amelyeket nem tudsz elengedni? És mik azok a célok, amelyeket már nem is akarsz elérni, mert megváltoztál, de még mindig ezekért hajtasz? Ezeket írd fel egy papírlapra! Egy másik papírlapra kerüljenek azok a fogadalmak, célok és vágyak, amelyeket 2014-ben akarsz megvalósítani! Ezeket akár hónapra, hétre is beütemezheted. Egy harmadik lapra pedig a hosszú távú tervek kerülhetnek: azok, amelyeket majd csak jövőre vagy azután, vagy „majd egyszer”, vagy nyugdíjasként szeretnél megvalósítani. Akár meditáltál, akár nem, most három listád van:

– dolgok, amelyekre nincs szükséged (sérelmek és okafogyottá vált célok);
– amit idén megvalósítasz (2014-es fogadalmak, tervek, álmok);
– amit majd megvalósítasz (minden, amit csak 2014 után szeretnél majd csinálni).

A leltár kész, most lássuk, hogy mivel mi legyen!

Fogd a listáidat, és nevezd el őket: írd mindegyik tetejére a saját szavaiddal, hogy mi van rajtuk. (Használhatod az előző felsorolás szavait is.) A harmadik listát, az „Amit majd megvalósítok” témájút tedd a 2014-es naptárad azon részéhez, ahol a 2015-ös naptárat találod. A másodikat, az „Amit idén megteszek” témájút tedd a 2014-es naptáradba egy jól látható helyre.

Az elsőt, az „Ami már nem kell” tematikájút pedig hajtogasd össze, legalább négyrét, majd óvatosan gyújtsd meg, és égesd el! A legjobb, ha mindezt egy tűzálló tál felett teszed, és ha a papírt egy fémcsipesszel fogod meg. Miközben lángra kap a papír, mondj el egy fohászt: „Mindazt, ami nem szolgálja a boldogságomat, elengedem. Az összes haragomat és az összes feleslegessé vált célomat visszaadom a Forrásnak, hogy a helyükre kreatív, teremtő, gyógyító szeretet érkezhessen!” – Egyáltalán nem kell szó szerint ezt a fohászt használnod, megfogalmazhatod mindezt a saját szavaiddal is, ha úgy jobban esik.

Végül tudatosítsd magadban, és esetleg jelenítsd is meg csukott szemmel a belső képeid világában, hogy a raktáradat rendbe tetted, csak jó és szép dolgok vannak benne, és minden pontját fény és szeretet járja át.

A hét gondolata: „Ha egyelőre nem is tudunk változtatni a sorsunkon, a jelen pillanatban pozitív hozzáállást alakíthatunk ki magunkban sorsunk iránt. Aztán kinyílik ez az ajtócska, és hirtelen megállapítjuk, hogy nyitott kapuk vannak ott, ahol korábban falakat sejtettünk” – Kurt Tepperwein.

Kíváncsiak a Szüzek, felesleges köröket futnak a Mérlegek – heti asztrológiai tendenciák

A váratlanság lesz a Kosok legnagyobb fegyvere: most szeretnek meglepetést szerezni másoknak, és különösen szeretik, ha mások örülnek is ennek a meglepetésnek. A Bikák különös problémával szembesülhetnek: Néha rosszabb elérni azt, amit szeretnénk, mintha nem kapjuk meg. Semmi baj, még mindent ki lehet javítani! Az Ikrek nem is akarnak belevágni semmibe, hiszen most kicsit pesszimisták.

Végül a hét második felében kiderül, hogy minden újdonság jó dolgok forrása. A Rákok szívesen beszélgetnének egy távolba szakadt barátjukkal. Nekik érdemes most az internetes kommunikáció előnyeit kihasználni, és persze új barátokat is gyűjthetnek. Az Oroszlánok nem hisznek a szemüknek, pedig ha hinnének, akkor végre felismernék: elértek valamit, ami eddig távolinak tűnt. A Szüzek kíváncsisága határtalan, de érdemes észben tartaniuk: minden kérdésre van válasz, ezért csak olyat szabad kérdezniük, amire valóban tudni akarják a választ.

A Mérlegek könnyen felbosszanthatják magukat, ha valami nem úgy sikerül, mint ahogyan azt tervezték. Pedig most könnyen lehet, hogy néhány felesleges kör vár rájuk. A Skorpiók a munka és a magánélet egyensúlyában lebegnek. A törékeny egyensúlyt a lazaságuk és a szerelmük támogatása segít fenntartani. A Nyilasok úgy érezhetik, hogy felszabadultabbak a héten, és végre sikerül megszabadulniuk egy rég kínzó balsejtelemtől is. A Bakok két véglet között ingadoznak: az egyik pillanatban úgy érzik, az övék a világ, a másikban pedig attól tartanak, hogy semmi sem sikerül. A nagy leltár hete

Érdemes lenne mindkét végletet fenntartásokkal kezelni, és az arany középutat keresni. A Vízöntők boldogsága határtalan, ők most nagy lehetőségeket és szép élményeket remélhetnek. A Halak megmutathatják a munkában, hogy empatikus személyiségük és megérzéseik mindig segítik őket, még a legfurcsább és legracionálisabb munkafázisokban is.

A hét könyve

Nick Robinson: Angyal origami

A japán papírhajtogatás művészete, az origami nagyszerű módja annak, hogy derűs és békés tudatállapotba kerüljünk, ez a tudatállapot pedig közelebb visz az angyalokhoz. Ebben a könyvben részletes instrukciókat találunk arra vonatkozóan, hogyan készítsünk el 15 inspiráló origamiangyalt. Amellett, hogy az origami nagyszerű módja kézügyességünk fejlesztésének, a szeretettel létrehozott figurák egyéni módon közvetítik az angyali üzenet esszenciáját az íróasztalunkon, az otthonunkban vagy bárhol, ahol egy kis angyali energiára szomjazunk. Az Angyal origamit kezdőknek is ajánljuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top