Ezo

Holdfázisok a születési horoszkópban

Az alábbi leírások alapján megtudhatjuk, melyik holdfázis uralkodott születésünk idején, és rájöhetünk, miként alakította jellemünket a Hold állása.

Ha pontosan tudjuk, melyik holdfázisban születtünk, megismerhetjük önmagunkat, jellemünket, érzelmeinket, viselkedésünket és motivációinkat. Tudatára ébredhetünk a minket hajtó erőknek, és azzal a tudással, amit ez a mélyebb látás nyújt, megérthetjük a reakcióinkat, és megismerjük azt a személyes ciklust, amelyet minden hónapban átélünk. Ez pedig lehetővé teszi, hogy gondoskodjunk testi szükségleteinkről, megfeleljünk az egyre változó elvárásoknak, és minden energiánkat a legkedvezőbb mederbe irányítsuk.

Holdfázisok a születési horoszkópbanTapasztalhatjuk, hogy születésünk fázisa egybeesik a hónapok azon napjaival, amikor teli vagyunk energiával és új eszmékkel. Ilyenkor érdemes kipróbálni ezeket az új ötleteket, feldolgozni az információkat, tervezni és leküzdeni az akadályokat, szintetizálni gondolatainkat és munkánkat, hogy leszakíthassuk erőfeszítéseink gyümölcsét.

Ezt a fázist követik azok az időszakok, amikor már objektívebben látjuk a dolgokat, és visszatekintve arra, amit korábban végeztünk, változtatunk azon, amin kell, kijavítjuk, amit a munka hevében elvétettünk. Ekkor van lehetőségünk szélesebb körben elterjesztenünk gondolatainkat és eszmét cserélnünk a hasonlóan gondolkodókkal. Elvarrjuk a laza szálakat, és visszahúzódva energiát gyűjtünk a ránk váró újabb személyes ciklusunkra.

ELSŐ SARLÓ

Amikor a képletben a Hold a Nap előtt jár (a jegyek sorrendjében a Hold a Nap mögötti jegyben van) és szomszédos jegyekben vannak, vagy max. 2 jegynyi távolság van köztük. Az ilyen személyiség magabiztos, kalandor természet, akit ifjúi kíváncsiság hajt. Kreatív hozzáállása miatt mindig a dolgok mögé akar látni, és ez abban is segíti őt, hogy friss perspektívából lássa a dolgokat. Gyakran nehéz a döntés a hagyományos megközelítés és az új ösvények keresése között. A bevett és a szokatlan módszerek konfliktusában őrlődik. Nem viseli el, ha korlátozzák őt elképzeléseiben, és meg kell találnia a módját, hogy úrrá legyen ezeken az akadályokon. Feltehetőleg a húszas-harmincas éveiben lesz igazán sikeres és produktív.

ELSŐ NEGYED

A Nap és a Hold között 3 jegy különbség van a képletben. Az első negyedbe született ember pozitív gondolkodású, erős akaratú. Testileg-lelkileg aktív és kifejező, aki minden iránt egészséges érdeklődést mutat. Igen kritikus elmével van megáldva és hajlamos megkérdőjelezni a fennálló helyzetet. Másfelől emiatt vitatkozó, követelőző természetűnek is tűnhet. De ez a tulajdonsága, ha jól használja őket föl, képessé teszi rá, hogy régi problémákra új megoldásokat találjon. Alapvetően építő természetű, s ha úgy tűnik, hogy le akarja rombolni a meglevő struktúrákat, csak azért van, mert olyasvalamit akar a helyébe, ami nemcsak modernebb, hanem kétségkívül előrelépés is. Legkomolyabb sikereit harmincas-negyvenes éveiben éri el.

NÖVEKVŐ (PÚPOS) HOLD

A Nap és a Hold 4-5 jegy távolságban vannak egymástól a horoszkópban (a Hold a Nap mögött). Az ilyen személyiség megnyugtatóan hat a környezetére. Jószívű és teremtő alkat, aki szívesen segít másokon. Reméli, hogy életével és munkájával valamelyest jobbíthat a világon. Akár tudatosan, akár nem, ez afféle misszióvá válik, úgyhogy vigyázniuk kell, ne kövessen vakon ideológiákat, csak mert mindenáron el akarja érni a célját. Ha a nehézségek ellenére is kitart és éretté válik, boldog, elégedett lehet. Középkorúként várhatja, hogy fáradozásait elismerik.

TELIHOLD

Ha a ciklus közepén született (Nap és Hold 6 jegy távolságra vannak, pont szemben egymással), képes megvalósítani a dolgokat. Rendelkezik azzal a képességgel is, hogy összhangba hozza a logikát a megérzéssel, a gyakorlatiasságot a kreativitással. Ez az időszak, akár egy híd, a múlthoz is köti, ugyanakkor eszméit kivetíti a jövőbe. Másfelől a személyes kapcsolatok terén gyötörheti a bűntudat és irracionális félelem. Csak akkor lesz képes kölcsönösen kielégítő intim kapcsolatokat fenntartani, ha megtanul uralkodni érzelmein, és nem a partnere kedélyhullámzásait követi. 40-50 év között érezheti a csúcson magát. – A többi holdfázisért kattints a Kérdőasztrológia blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top