Ezo

10 ezoterikus könyv karácsonyra

A fa alól a könyvek sosem hiányozhatnak. Az egyik legjobb ajándék, ha papírra vetett bölcsességet, boldogságot és motivációt adunk ajándékba. Olyan ezoterikus könyveket gyűjtöttem, melyekkel lelki útravalót ajándékozunk szeretteinknek.
10 ezoterikus könyv karácsonyra

Rhonda Byrne: Határtalan gondolatok (Édesvíz Kiadó)

A Titok egyértelmű alapelvei megmondják, hogy miként éld az életedet az univerzum természeti törvényeivel összhangban. A lényeg azonban mindig az, hogy MEGÉLD ezeket az elveket. A Határtalan gondolatokban Rhonda Byrne végigvezet az év napjain, minden egyes napra egy-egy bölcsességet vagy felismerést nyújtva, amelyek összhangban állnak az embereket irányító törvényekkel. A Titok nagyhatású igazságain alapuló gondolatok tovább bővítik a vonzás törvényére vonatkozó ismereteidet, hogy igazán sorsod kovácsa lehess. Több öröm, jólét és nagyszerűség – az év minden egyes napján.

10 ezoterikus könyv karácsonyra

Louise L. Hay: Öröknaptár (Édesvíz Kiadó)

Az új év mindig felkínálja számunkra az új kezdet lehetőségét. Idén is rengeteg kaland vár ránk! Bízzunk abban, hogy az élet megadja nekünk mindazt, amire szükségünk van. Louise L. Hay öröknaptáránál megfelelőbb biztatást ehhez nemigen kaphatunk. A káprázatos naptár 365 napra elegendő bölcsességgel és ragyogó fotókkal inspirálja lelki életünket.

10 ezoterikus könyv karácsonyra

A. J. Christian: A férfiakkal csak a baj van? (Édesvíz Kiadó)

“Ez a könyv olyan ösvény, amely a férfilélek megismeréséhez vezet. Arra hivatott, hogy valóban megismerhesd az erősebbik nemet, hogy valóban élvezhesd a párkapcsolatot a szenvedés helyett. Ezért a Férfi valóságát, a tettei mögött megbúvó érzéseket és gondolatokat tárom eléd. Őszintén, egyenesen. Olykor túlságosan fájdalmasan őszintén. Nem véletlenül írtam meg így; a megértés kedvéért néha meg kell rázni az embert. S nem azért, mert buta lenne. Ó nem! Az ember nem ostoba, csak hajlamos arra, hogy bölcsőtől a sírig meneküljön a felelősség elől.”

10 ezoterikus könyv karácsonyra

Peter Kelder: Az öt tibeti rítus – Tartós fiatalság titka (Hermit Kiadó)

Egy ember története, aki eljutott a távoli és misztikus Himalájába, hogy felfedje a korok titkát: egy csodálatos legendát, az Ifjúság Forrását. Utazás a Tibet legmélyén rejtőző, elfeledett kolostorba. Megosztja velünk a tartós fiatalság és fiatalodás titkát, öt ősi rítust, melyeket egyszerű elvégezni, mégis eléggé hatékonyak ahhoz, hogy örökre megváltoztassák életünket.

10 ezoterikus könyv karácsonyra

Szepes Mária: A mesés Gondwána (Édesvíz Kiadó)

Párafátyolba burkolódzó egzotikus magaslatok, elhagyott városok, fenséges sziklaóriások, amelyek néma tanúként tekintenek le a mélybe. Ha vallomásra lehetne bírni őket, sokat mesélhetnének a múlt ködébe veszett civilizációkról, melyek mágikus kultúrája a történelem kezdete előtti időkben velük együtt eltűnt bolygónkról. Vagy mégsem? A harmadik évezred küszöbén ismét katasztrófa fenyegeti az emberiséget. Ekkor egy csodálatos képességű lányka születik. Szembeszegül a pusztulással és pusztítással, ő lesz a Tibet magaslataira menekültek lelki vezetője, ő segíti át társait Gondwána rejtélyes birodalmába.

10 ezoterikus könyv karácsonyra

John C. Parkin: F**ck it – B…a meg! – Az igazi spirituális út (Bioenergetic Kiadó)

Azon görcsölünk, hogy elkésünk-e egy megbeszélésről, de a gyerekünkért nem megyünk el az iskolába. A zsebünkben lévő aprón problémázunk, de nem vesszük észre, hogy az utcán élő embertársaink mennyi mindenben szenvednek hiányt. Isteneket keresünk, és elmulasztjuk az élet csodáját. Maga alá temet a múltunk, aggaszt a jövőnk, és közben lemaradunk a jelenünkről. Ezért néha muszáj kimondanunk, hogy b…a meg! Mindenre, aminek igazából semmi jelentősége. Így a feszültség, a stressz és a kötöttség helyébe az elengedés és a szabadság lép. És végre odafigyelhetünk mindazokra a dolgokra, amelyek tényleg számítanak. Ez a B…a meg-terápia alapja.

10 ezoterikus könyv karácsonyra

Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok (Édesvíz Kiadó)

A filmkritikus Gene Siskel megkérdezte Oprah Winfrey-t: Mi az, amit biztosan tud? Ez a kérdés arra késztette Oprah-t, hogy számot vessen életével, és az O, The Oprah Magazine-ban elindította Amit biztosan tudok című rovatát. Az elkövetkező tizennégy évben hónapról hónapra megjelentetett egy-egy írást a fenti címen.E bölcsességeket és gyöngyszemeket átdolgozott formában, egy kötetben először veheti kézbe az olvasó. Az Amit biztosan tudok egy gyönyörű könyv, tele szívet tápláló felismerésekkel. A témakörökbe foglalt esszék – öröm, rugalmasság, kapcsolatok, hála, lehetőség, áhítat, tiszta fejjel, hatalom – ritka bepillantást nyújtanak a világ egyik legkülönösebb asszonyának világába. Őszinte, megrendítő, lelkesítő, felemelő, erőt sugárzó szavaiban az a fajta bölcsesség és igazság csillan meg, amire olyannyira szomjazik minden olvasó.

10 ezoterikus könyv karácsonyra

Dr. Wayne W. Dyer: Most már tisztán látok (Édesvíz Kiadó)

A rajongók sok éve vártak arra, hogy dr. Wayne W. Dyer megírja emlékiratait. Egy szokásos memoár helyett azonban életének kvantumpillanatait, legelemibb emlékeit gyűjtötte egy csokorba. Wayne ráébredt, hogy az életben nincsenek véletlenek. Bár talán nem vagyunk tudatában annak, ki vagy mi mozgatja életünk sakkfiguráit, az életnek igenis célja van, és utazásunk minden egyes lépése tanít nekünk valamit. Ahogy Wayne mondja: “Amikor ezek megtörténtek, még nem voltam tudatában, hogy mindez a jövőben hova vezet engem. Most azonban, amikor abban a helyzetben vagyok, hogy mindezt tisztán átláthatom, tudom, hogy minden egyes találkozás, kihívás és helyzet csodálatos szálai az életemet alkotó és meghatározó szövetnek, és mindezért a legmélyebb hálát érzem.”

10 ezoterikus könyv karácsonyra

Ruediger Dahlke: Te mitől félsz? – Öngyógyító program (Bioenergetic Kiadó)

A modern boldogságkutatás már régen felismerte, hogy a boldogság megnyilvánulása az úgynevezett flow, az élet sodrása, folyamata. Csakhogy ez az eleven áramlás egyre ritkábban mutatkozik meg. Amikor félünk, beszűkül minden – a testünk, a gondolataink és az érzéseink. A félelem szűkössége megrekedéshez vezet, a megrekedés pedig újra félelmet gerjeszt. Fokozódik a nyomás, különösen akkor, ha közel s távol nincs megoldás, és úgy érezzük, a helyzet kilátástalan. Modern életünkben már nincs helye az ősfélelemnek és a saját természetünk mélységeivel való találkozásnak, ezért hívatlanul és látszólag orvul tör elő mindennapjainkban a rettegés. Minél inkább kerüljük a találkozást, annál inkább szembesülünk vele.

10 ezoterikus könyv karácsonyra

Krúdy Gyula: Álmoskönyv – Álmok, babonák, tenyérjóslás (Magvető Kiadó)

“Hosszú, csendes esték munkája ez a könyv. Amely estéken a forgatott, sárga lapok mögött feltünedeznek félig-meddig porrá válott öregasszonyok arculatai, akik falusi ifjúságomban, pattogó tűz mellett oly jelentőséget tulajdonítottak az álmoknak, mint akár a valóságos életnek. Inkább a saját mulattatásomra, inkább hosszú telek csendes eljátszadozására, esti órák halk elfuvolázására szerkesztettem ez álmoskönyvet, mint azért, hogy bárki is hitelt adjon a következő soroknak. Álom: játék, mint az élet… Néha komolyra fordul a játék. Az élet is, az álom is.” – Krúdy Gyula.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top