Ezo

Igazából szerelem – Márciusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják márciusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: az önértékelés hiánya
Ami a megoldást hozza: önmagad szeretete
Ami megszületik: igaz szerelem

Igazából szerelem - Márciusi szerelmi előrejelzés

1. lap: az önértékelés hiánya

Amikor egy-egy ilyen kártyalapot megvizsgálsz, mindegy, hogy a képen épp ki melyik szerepet játssza. Ahogy egy párkapcsolatban is minden történés mindkettőtökről szól, úgy a kártyán megjelenő történet is a tiéd, hiszen te vagy az, aki éppen nézed vagy e szavakat olvasod. Lehet, tisztában vagy vele, hogy saját önértékelésed hiánya akadályozza a párkapcsolati boldogság megszületését az életedben. Talán úgy tűnik, a partnered az, akinek alacsony önértékelése nehezíti, hogy harmóniában éljetek. Ám ez utóbbi is a tiédet tükrözi, így mindkettőtöknek azzal segítesz a legtöbbet, ha a sajátodon dolgozol.

Az önértékelés hiánya sokféle formát ölthet. Ha abban hiszel, hogy meg sem érdemled egy szerető partner jelenlétét az életedben, akkor talán már régóta egyedül vagy. Ha olyan partner van melletted, aki rosszul bánik veled, akkor szintén úgy véled, ennél többre vagy jobbra nem vagy méltó. Az önértékelés hiánya az elköteleződés létrejöttét is akadályozhatja, mert úgy hiszed, nem vagy annyira értékes, hogy érdemes légy valaki más folyamatos, hosszan tartó figyelmére.

Ebben az állapotban születik meg a feltételezés, hogy igaz szerelem nem létezik, és ahhoz, hogy egyáltalán legyen párkapcsolatunk, biztosan súlyos áldozatokat kell hoznunk, és kompromisszumokat kell kötnünk. Ha egy kicsit most beleéled magad, akkor már érzed is, hogy ez a gondolatmenet arra késztet, hogy még kisebbre húzd össze magad. A lemondás, a szomorúság, a félelem felhője jelenik meg körülötted, ettől pedig nem nőni, hanem csökkenni kezd a vonzerőd.

Az önértékelés hiányának mélyén a tévedésen alapuló bűntudat és a veszteség élménye rejlik. Talán egyszer régen valaki kilépett az életedből, és te elhitted, hogy ez miattad történt, mert veled valami baj van; te valami rosszat követtél el. Ebből születik az a következtetés, hogy nyilván nem vagy érdemes mások igazi, hosszan tartó szeretetére. Ám szerencsére ez egy téves hiedelem, amit szándékod erejével átalakíthatsz. Ebben segítségedre lehet az alábbi, rövid fohász:

Valahol, valamikor elhittem, hogy nem vagyok méltó a szeretetre. Ezt a gondolatot most elengedem. Arra kérlek benneteket, égi segítőim, tisztítsátok ki e hiedelem minden hatását az életemből. Töltsétek fel az elmémet örömmel, békével és szeretettel.

2. lap: önmagad szeretete

Már nem emlékszem, hol történt, de egyszer elsétáltam egy tükör előtt, amibe persze belepillantottam, és azt láttam, hogy ezt írták fel rá szépen megformált betűkkel: Gyönyörű vagy! Ekkor ébredtem rá, milyen jó lenne, ha ez a gondolat fogalmazódna meg a fejemben minden alkalommal, amikor tükörbe nézek.

Talán te kivétel vagy ez alól, de én (és tudom, sokan mások is) ha nem vagyok elég éber, ilyenkor inkább ehhez hasonló megállapításokat teszek: ez itt túl hosszú; az túl rövid; emez túl kevés; amaz túl sok, és így tovább. Pedig ezek a gondolatok értelmetlenek, hiszen semmi másból nem származnak, csak összehasonlításból. Elméletben tudjuk, hogy minden egyes ember egyedi és megismételhetetlen, épp ezért egészen biztosan különbözik mindenki mástól. Ám ebben sokszor képtelenek vagyunk meglátni a szépséget, és inkább hasonlítani szeretnénk olyanokhoz, akiket szebbnek vagy jobbnak tartunk magunknál.

Már sokszor megfigyeltem, ahogyan egy társaságban férfiak és nők között is tudat alatt kialakul a vetélkedés arról, vajon ki tud kitűnni a többiek közül, ki kapja a legtöbb figyelmet. Volt egy barátnőm, aki viszont – legalábbis amikor egy helyen voltunk – sohasem szállt be ebbe a versenybe. Egyszer megkérdeztem tőle, vajon miért nem, ő pedig ezt válaszolta: Mert tudom, hogy mindig, mindenütt én vagyok a legszebb. Nincs szükségem arra, hogy mások ezt bebizonyítsák nekem. Vagyis soha nem kezdte másokhoz mérni magát, egyszerűen csak ez a meggyőződés sugárzott belőle akkor is, ha semmit nem tett ennek érdekében.

Azt már nem tudom, hogy ebből a szempontból szerencsés-e, és gyerekkorából hozta magával ezt a tudást, vagy felnőttként alakította ki. Nincs is jelentősége. A fontos az, ha létezik benned egy olyan program, ami nem segíti az életedet, akkor bármikor nekifoghatsz, és kialakíthatsz helyette egy másikat. A márciussal érkező friss, tavaszi energiákat arra használhatod, hogy értékességedbe vetett hited és önmagad szeretetének területén tedd ezt meg. Használd ezt a négy hetet arra, hogy minden nap a tükör elé állsz, és elmondod magadnak:

Szeretem magam. Értékes vagyok. Önmagában az, hogy létezem, egy csodálatos dolog. Semmit nem kell tennem azért, hogy szeressek vagy szeressenek. A szeretet, az öröm és a szépség a természetes létállapotom.

3. lap: igaz szerelem

Ó, hát mi is lehetne a tavasz legcsodálatosabb ajándéka, mint az igaz szerelem megszületése! Ahogy végigolvasom, amit az első két lap sugall, arra jutok, hogy márciusban elsősorban az lesz a dolgunk, hogy fülig beleszerelmesedjünk önmagunkba. Olyan, mintha önmagunk megszeretésének “jutalma” az lenne, hogy az igaz szerelemben is részesülhetünk végre. Ez persze nem teljesen így van, hiszen nincs se jutalom, se büntetés. Egyszerűen az egyikből következik a másik. Amilyen mértékben szereted magad, olyan mértékben növeled meg az esélyét annak, hogy az igaz szerelem márciusban beköszöntsön az életedbe!

Ha most egy pillanatra behunyod a szemed, akkor el is képzelheted, amint a szeretet, mint egy ragyogó fénynyaláb, kitölti az egész tested, aztán kiárad belőled, és sugárzó fényburkot von köréd. Amerre csak mész ebben a szeretet árasztó és szeretetet vonzó burokban, mindenki feléd fordul, téged néz, rád mosolyog, és örül neked. Ez a fajta létezés azt váltja ki a környezetedből, hogy mindenki igaz módon, valódi szeretettel és tisztelettel kapcsolódik hozzád. Így aztán könnyű lesz kiválasztanod közülük azt a társat, akivel az igaz szerelmet is megélheted. Használhatod hozzá az alábbi fohászt:

Harmóniában vagyok önmagammal, és békében vagyok a világgal. Tele a szívem szeretettel, én pedig hagyom, hogy túlcsorduljon és áradjon mindenkire. Érzem, ahogy a szerelem növekszik bennem. Kérlek, égi segítőim, küldjétek el hozzám a méltó társat, akivel az igaz szerelmet megélhetem. Felkészültem. Nyitott szívvel, örömmel fogadom őt.

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Miközben behunyod a szemed, hogy elképzeld az igaz szerelmet, hallgasd ezt a meditációs gyógyító zenét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top