nlc.hu
Aktuális
Frissen, fitten reggelente

Frissen, fitten reggelente

A mindennapos szépségprogramjainkat szinte automatikusan végezzük el. Így a nagy rohanásban olykor megfeledkezünk azokról az apró trükkökrõl, amelyek segítenek bennünket abban, hogy egész nap fittek és frissek maradjunk.





Energiával telítődve

A zuhanyt csőre tölteni, a tusfürdőt felhabosítani – és alapos, masszírozó mozdulatokkal dörgöljük végig a testünket. Ha lehet, élénkítő citromos vagy csiklandozó oxigénbuborékokkal gazdagított habfürdőt válasszunk. A hideg-meleg váltott tusolás energiával tölt föl egész napra.

Kenjük el a stresszt!

Amire nincs tekintettel az idegfeszítő munkanap – mire van? – arra az antistressz arckrém a megoldás. A feszültség ugyanis bőrkárosodást is okoz. Gyógyírként használhatjuk viszont a bőrnyugtató hatóanyag-komplexumokból és feszültségoldó illatösszetevőkből álló hidratáló készítményt.

Korrektor a karikák ellen

Nem jó úgy munkába indulni, hogy látszik rajtunk a fáradtság. A fényvisszaverő pigmentekkel kombinált korrektor szinte láthatatlanná teszi a szemünk alatt húzódó sötétebb foltokat, és derűsebbé változtatja a tekintetet.

Tiszta fej

Ha túl keveset aludtunk, és azt is hason fekve, reggelre azt tapasztalhatjuk, hogy az arcunk felduzzadt, a szemünk bedagadt. Nyissuk ki az ablakot, hosszan szívjuk be a levegőt, majd az egyik orrlyukunkat zárjuk el, és úgy lélegezzünk mélyen. Amikor kifújjuk a levegőt, a fáradtságot is kiengedjük. A gyakorlatot tízszer ismételjük meg, majd váltsunk orrlukat.

Hűs permet, többször is

Aki egész nap talpon van, annak gyakrabban van szüksége a frissítésre. A spray hidegsége – illatanyagától függetlenül is – jótékonyan hat a felhevült testre. A mentol vagy vadgesztenye hatóanyagait tartalmazó termékek még magasabb fokozaton érvényesülnek. Amennyiben módunk van rá, válasszunk olyan készítményt, amely a harisnyán keresztül is érezteti hatását.





S.O.S.-gyakorlatok napközben


A számítógép előtti hosszú mozdulatlanság a vállak és a nyak megmerevedését, elgémberedését okozhatják. Ha nincs több időnk – például egy rövid sétára az ebédidőben – akkor legalább időnként álljunk föl, és végezzük el az alábbi gyakorlatot. Karunkat nyújtsuk hátrafelé, a kézfejet feszítsük fölfelé, a vállakat hátra, hogy a lapockák közelebb kerüljenek egymáshoz, és számoljunk ötig. Utána engedjük ki a levegőt és lazítsunk el.

Délutáni kikapcsolódás

Ha azt szeretnénk, hogy a bennünk bujkáló feszültség valóban feloldódjon, szakítsunk egy kis időt a nyugodt teázásra. Kerüljük az izgató feketeteákat, válasszunk inkább koffeinmentes Rooibos teát, melyben vas, kalcium, fluor és allergiaellenes összetevők vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top