Aktuális

Mondén mulatság

Az nlcafe április 16-án ünnepelte egyéves születés-, vagy ilyen fiatal bébinél inkább azt mondjuk: szülinapját a Váci utcai Catedral étteremben.





Elsőnek jöttem? Hű de ciki – fintorog a népszerű televíziós műsor háziasszonya. Még nem tudja, hogy ő járt jól, mert végül annyian jöttek meghívás nélkül is, hogy az tudott csak leülni, aki korán érkezett.
De nem sokáig árulhat petrezselymet első hírességünk sem, mert hamarosan sztárok felhője lepi el a bejáratot, a hosztesz hölgyek, a fotósok, a ruhatárosok és a vendéglátó-ünnepeltek azt sem tudják, hova nézzenek.






Jó választásnak tűnt a Duna parti, belvárosi étterem, még a legszórakozottabb sztárok is könnyen odataláltak, pláne ha taxival jöttek, mint sokan közülük. A szülinap fényét a középkori katedrálisra emlékeztető first class étterem jól emelte hatalmas oszlopaival, selyem tapétáival, monumentális fali szőnyegével, de még a gipsz, gótikus vízköpők is zavarba jöttek ennyi sztár láttán.






A hatalmas, divatos kerek asztalok sem emlékezettek kínai kifőzdére, s az étkek sem voltak kimondottan szerzeteseknek való főttek. Az aszkéta-sztárok – hál istennek nem sok ilyen van – lehet hogy nem érezték magukat nagyon jól.


A Budapest Dixiland Band zenéjére foglalhattak helyet a hírességek, hátvédet a szponzrok, támogatók, egyszóval a pénz képezett. Hogy mindenkinek jobban essenek a tengeri csemegék, az nlcafe csapata még húzta egy kicsit az időt.










Először Keresztes Ildikó énekelt néhány dalt új lemezéről, egy nóta erejéig pedig kedvencének Tina Turnernek hajtott főt, majd elhangzott a főszerkesztő beszéde, a site bemutatása kivetítő segítségével, és a szerkesztőké -kivetítő nélkül.





A konferanszié Németh Kristóf személyében öltött testet. Hegyi Barbara elnyerte az nlcafe arca címet egy csúcsmodell laptop és egy szál vágott virág társaságában. Barbara a virágnak is örült. Ezután érkezett el a táplálkozás várva várt ideje. És – kis malíciával szólva – nem csak a salik fogytak, hanem a lájtos-magyaros cuccok is – ha értitek, mire gondolok.






Kilenckor nyitott Lajsz András koktél-showja, és a társaság nyitottságáról, előítélet mentességéről és hatalmas szociális érzékenységről tett tanúbizonyságot a számtalan Cuba Libre és Fehér Orosz koktél elfogyasztásával. Aki saját autóval jött, mélyen megbánta tettét.





Tíz óra magasságában startoltak a Beatles-alteregók, Beatle Mikó István, Beatle Győri Péter és társai – négyen voltak. Elénekeltek néhány Beatles-dalt. Halál közeli élményként hatott, amikor a húrokba csaptak, annyira zavarba ejtően hasonlatos volt zenéjük a legendás, azóta megfogyott bandáéhoz.





Eközben fogyott a koktél – nem kevés –, Lajsz alig győzte az ipart. Arra azért maradt ideje, hogy megossza a néhány sztárral saját, különbejáratú koktélreceptjét, az L.A. Highborn-ét. A Beatleséket újra a Budapest Dixiland Band követte, és az előzetes tervekkel ellentétben táncra perdült az úri krém. Aki még tudott. Az uccsó jelenet, amire emlékszem: felhőtlen társaság pörög a Mac The Knife-ra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top