Aktuális

Hagyd gyöngyözni!

Gyengéd csillogás a szemen, az ajkakon, a körmökön és a bõrön. A gyöngyházfényû tónusok – a rózsaszíntõl a kékes árnyalatokig – izgató ragyogással ajándékoznak meg bennünket a városban, a vízparton vagy az esti szórakozóhelyeken.

Más ez a csillogás, mint a hétköznapi fényesség, az, amikor a hőmérő higanyszála a harminc fok fölé kúszik, és a nyakszirtünk, homlokunk gyöngyözni kezd. A gyöngyházfény hűvös ragyogással keretezi szemünket, arcunkat.

Finoman fénylő ajkak





A kevesebb több – bizony, a sminkben is érvényes az aranyigazság, különösen, ha nappalra készítjük az arcfestést. Hiszen akkor is magunkra vonzzuk a tekintetet, ha csupán az ajkunk gyöngyözik kívánatosan. Tökéletes a forró napokra, mivel a túlzott festés ilyenkor csak ront a helyzeten, a napsütés hatására szép lassan lefolyik rólunk a smink. Arra ügyeljünk, hogy az esetleges „cserepeket” a gyöngyházfényű rúzsozás előtt mindenképpen tűntessük el, mert sokat ront az összképen!

Amennyiben már szép színt szereztünk a napon, érdemes a rúzs felvitele előtt fehér vagy bőrszínű kontúrceruzával körülírni a szájat – így még hatásosabb a smink. Ajkunk sokkal szebb lesz, ha a színes rudacskát az ujjbegyünkkel visszük fel.





Csillogó körmök

A nyár színei minden nőnek titokzatos és fényűző ragyogást kölcsönöznek. A könnyed csillogás éppen azáltal válik széppé, hogy közvetlenül a természetből ered.
A napsütésben a körmök finom fényt sugároznak, mindegy, milyen színnel kenjük be. Ám ha a gyöngyházas típusú körömlakkokat választjuk, akkor figyeljünk a körömformára. Ehhez ugyanis nem illik a hosszú, hegyes „karom-jelleg”, sokkal szebben passzol a rövid, ovális forma, mely ráadásul keskeny kacsó hatását kelti.

Ahhoz, hogy a gyöngyházas körmök csillogását még briliánsabbá tegyük, a száradás után húzzuk át színtelen lakkal! Így ráadásul tovább is tart a festés.

Selymes test

Lábunk a tengerbe merül, testünk ellazul a nap melegétől, a homok rátapad bőrünkre, és millió apró részecske ragyogással ajándékoz meg bennünket. A mágikus fényhatás szinte burokba von, s úgy érezhetjük magunkat, mint egy ritka szép gyöngy a kagylóban. Hogy ezt a csillogást estére is megőrizzük, arról a selymes fényű testápolók gondoskodnak.





Szikrázó szemek


Csöppnyi halványzöld csillám a szemhéjra, kevés rózsaszín lakk az ajkakra, parányi aranyos fény az orcára – minden nőnek a luxus leheletét kölcsönzi a visszafogott ragyogás. Ahhoz, hogy a smink érvényesüljön, minden arcfestékből csak keveset szabad használni! A tuskihúzót felejtsük el, sőt, a szempillánkat is mértékkel feketítsük. Ha lehet, inkább sötétbarnás spirált használjunk ilyenkor!
A hűvösség érzetét a színekkel is elérhetjük, például a kékes árnyalatok sokat segítenek, ha hidegebb hatást szeretnénk elérni. De nemcsak a színekkel játszhatunk, a kozmetikai ipar ugyanis gondolt a kánikulában szenvedő hölgyekre. Egyik szemhéjpúder csomagolása a jégkockára hasonlít, a másik viszont nem csupán látszatra, de érezhetően is hűt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top