Aktuális

Így ajándékozunk mi

Még ha elsõ pillanatban döbbenetet okoz is, szerintem kitûnõ ajándék egy fitneszbérlet. Ezzel lepem majd meg az egyik barátnõmet, aki már régóta sóhajtozik, hogy karcsúsodni szeretne, de a pánikszerû, két napig tartó kólamegvonáson kívül még semmit sem tett érte.

Segítek majd kiválasztani neki a megfelelő cipőt, a hosszú pólót (kezdők mindig alakot elrejtő edzőcuccot választanak, s később, amikor jönnek az eredmények, egyre kivágottabb, testhezállóbb szerelést vesznek fel). Eleinte elkísérem a terembe, részt veszek vele néhány órán, hogy ne érezze elveszettnek magát, s rájöjjön, melyik mozgásforma esik igazán jól neki. Edzés után esetleg megjutalmazzuk magunkat valami sütivel, hogy újra lehessen sóhajtozni: “Miért nem tudok lefogyni?”. Ennek ellenére biztosan tudom, hogy barátnőm megszereti a mozgást, és fél év múlva már jóval karcsúbban, szűk topban ugrál az edzőteremben a tempós zenére…

Fejős Éva


Együtt úszunk…

Mindig csodáltam azokat, akik télvíz idején is belevetik magukat az uszoda hideg vizű medencéjébe. Én nem lennék képes erre. Gyengeségemet azzal igyekszem mentegetni, hogy horoszkópom szerint föld jegyű vagyok, jelesül a Bika csillagállásban születtem, következésképpen mi közöm nekem az ilyen barátságtalanul hideg és nedves közeghez?! A férjem Rák, mi sem természetesebb tehát, hogy szereti a vizet. De még így is csodálom őt, legalább úgy, mint a többi “úszóbajnokot”. Sőt, jobban! A legegészségesebb ajándék tehát mi más is lehetne, mint egy legalább harminc belépésre jogosító uszodabérlet. Gondoltam még lovasbérletre, mert lovagolni is szeret, egy jó futócipőre, mert futni is szokott, valami kerékpáros-kiegészítőre, hiszen biciklizik is – szóval, eléggé sportos alkat, ha rájön –, no meg egy új pórázra, hogy Rézi kutyánkat levezetésképpen azzal sétáltassa. Maradok azonban az uszodabérletnél. Az uszoda ugyanis a munkahelyem közelében van. Egy kalap alatt engem is be tud hozni a szerkesztőségbe, és így megúszom a tülekedést a 86-oson. Ennyi úszás nekem is jár!

Lazarovits Szilvia






Visszakapcsolunk

Igyunk teát, gyümölcsízűt, virágillatút, zöldet, feketét, aranybarnát! Egészségesebb és hangulatosabb a kávénál. A tea kedves és figyelmes ajándék, azt sugallja, hogy jót akarunk neked. Meghitt pillanatokat ad a hideg télben és aromás orvosságot, ha megfáztál. Ilyenkor tegyünk bele mézet, citromot, és forrón igyuk! Mivel a teaivás szertartás, legalább egy kis időre visszakapcsolhatjuk a sebességet. Kényelmesen leülünk az asztalhoz, kitöltjük az illatos teát porcelánedényből porceláncsészébe. Attól mindenki elérzékenyül, ha a csésze – vagy engedve bőkezűségi rohamunknak: készlet – nagyanyáink korára emlékeztet. Illetve annak tökéletes másolata, amely pont olyan, mint az eredeti. Ha még angyalkás is, igazi meglepetés karácsonyra. Örömöt így is szerezhetünk, és az örömszerzés a legegészségesebb dolog a világon.

Vadas Zsuzsa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top