Tényleg: egyáltalán elképzelhető egy lakodalmi vacsora hagyományos húsleves, töltött káposzta és különféle sültek nélkül?
Valószínűleg igen, hiszen Andics Éva és Paál József éppen ilyen lagzira hívták a családot és barátaikat augusztusban. Mindketten évek óta hústalanul élnek, ráadásul éppen egy vegetáriánus főzőtanfolyamon ismerték meg egymást.
Mindenképpen vega esküvőt akartunk, ha már egyszer ezt az életmódot képviseljük mondja Évi határozottan. Ha valamiben hiszünk, abban szeretnénk következetesek lenni. Nem gondoljuk, hogy ezzel bárkitől is megvonnánk bármit. A menü összeállítását Bödör Erzsi ezüstérmes szakácsra bíztuk, akinek bioboltja volt a környékünkön, majd vegetáriánus éttermet nyitott, így akár több száz fős vendégsereg jóllakatását is vállalja.
Akik hivatalosak Éviék lagzijába, ám mindezt olvasva attól félnek, hogy éhen maradnak, ne aggódjanak. Garantáltan találnak majd kedvükre való falatokat, hiszen csak fasírtból öt-hatféle közül válogathatnak. Lesz zöldséges, búzahúsos, gabonából, barnarizsből és lencséből készült. A sütemények között egyedi vegetáriánus remekek éppúgy szerepelnek majd, mint a hagyományos édességek utánzatai: sokszor sem kívülről, sem az ízük alapján nem lehet megállapítani, hogy nem a megszokott alapanyagokból készültek! A torta pedig diós, vaníliás és mákos emeletekből épül majd.
Már a szintén vegetáriánus bátyám is kijelentette: ő is így fogja csinálni teszi hozzá a menyasszony.