Aktuális

Testvérek háborúja

Az asztrológia a segítségünkre lehet abban, hogy jobban megértsük, mi, miért történik velünk. A csillagok tudományával a mélybe tekinthetünk, ám ehhez olykor nagy bátorságra van szükség.




Pisti szülei összeomlottak, amikor megtudták, hogy fiúk verekedésbe keveredett, és a haverjával a diszkóban megölt egy embert. Fanni, a fiú nővére csomagol, levelet ír, látogatja az öccsét, és a csillagokat faggatja, miért került a testvére bajba, miért hozott a családra, a nevükre szégyent? A horoszkópok meglepő választ adtak, ami a lányt megdöbbentette. De azt mondja, a csillagok üzenete erőt és türelmet ad neki a tragédia elviseléséhez, megértéséhez és feldolgozásához.

Nap a család egén

Fanni négyéves volt, amikor az öccse született. A família örömmámorban úszott, hiszen a népes rokonságban Pistike volt az első fiú. Az apai nagyszülők fellélegeztek, hogy végre világra jött az utód, aki majd továbbviszi a nevüket. Örökül hagyhatják rá a pékséget, amelyből a család generációk óta becsületesen és tisztességen megél. Az anya büszke volt, hogy fiút szült, és ezzel értékes helyet vívott ki magának a férje családjában.

A nagy pofon

Pisti születése után Fanni élete is átalakult. Ahogy a kisfiú egyre inkább anyuci szemefénye lett, a kislány úgy került ki a mama látómezejéből. Pisti például hatalmas ováció közepette kezdte az óvodát, míg Fanni iskolai beíratása a dédire maradt. A kislánynak a kitűnő iskolai bizonyítványaival, a tini szépségversenyek első helyezéseivel sem sikerült olyan elismerést kivívnia, mint Pistinek, aki osztályról osztályra bukdácsolt, és az érettségiig sem jutott el. Fanni tizennyolc éves volt, amikor beköszöntött életébe a szerelem, amely meghozta a bátorságát, és nem tűrte tovább öccse terrorját. Egy veszekedésük verekedéssé fajult, és Pisti úgy megütötte nővérét, hogy annak szilánkosra tört az orra és az álla. A plasztikai műtét után Fanni elköltözött otthonról, feljelentette a testvérét, ám a feljelentést anyja követelésére visszavonta.
Aztán teltek az évek, Pisti a szüleivel maradt egy fedél alatt, a pékségnek még a környékére sem nézett, de töretlenül élvezte anyja bizalmát, imádatát. Fanni Londonba költözött, és családját csak karácsonykor látta. A tragédia bekövetkezte után a lány hazajött, és nemcsak Pisti szobáját vette birtokba, hanem az anyját is. A mama ugyanis súlyos cukorbeteg lett és megvakult. Egyetlen lépést sem tud tenni a lánya nélkül, aki gondoskodik róla, hozza-viszi őt. Lánya a szem, aki lát helyette, a fény a sötétségbe borult életében.

Testvérek harca

A sors fintora, hogy Pistire kétszer annyi évet róttak ki büntetésként, mint a társára, mert őt már korábban feljelentették súlyos testi sértésért. Ez volt az a feljelentés, amelyet nővére tett annak idején ellene. Az egész ügy pedig nem szól másról, mint a két testvér anyáért folytatott harcáról. A fiú húsz éven át élvezete a fészek melegét, az anya minden figyelmét és rajongását. Most pontosan ennyi ideig lehet a lányé az anya, és amíg a fiú ül, megkaphatja a mamától mindazt, ami az öccse születése előtt az övé volt.
A horoszkópok szerint a fiú szabadulása után az anya valószínűleg meghal, és a testvérek egymásra találhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top