Aktuális

Egy ágyban az energiavámpírral

Vannak emberek, akiknek a társaságában nemcsak kellemetlenül érezzük magunkat, hanem erõtlenné is válunk. A viselkedésükkel lassan õrölnek fel bennünket, és gondoskodnak róla, hogy képtelenek legyünk helytállni.

Ők az energiavámpírok, akik ellen védekezzünk! Az energiavámpírok nem viselnek fekete köpenyt, nincs hegyes, vérszívó szemfoguk, és koporsóban sem töltik a nappalaikat, úgy, mint a Drakula-filmek főszereplői. A közvetlen környezetünkben élő átlagemberekről van szó, a legtöbbjük a barátunk, a főnökünk, vagy éppen a partnerünk. Velük szemben sem fokhagymával, sem kereszt felmutatásával nem megyünk sokra.

Az energiavámpír beindul

– Az energiavámpírok úgy töltekeznek erővel, hogy összetörik a másik ember lelkét, bekúsznak a gondolataiba, és ily módon belülről teszik tönkre őt – mondja Fülöp László lélekgyógyász. – Az energiavámpír rendszerint az áldozata közelében él, akivel naponta találkozik, ismeri a szokásait, a gyengéit, és ezt használja ki. Érdekes, hogy a nyolcvan százalékuk nem tudatosan cselekszik, hanem például akkor vonja el a másik személy erejét, amikor szeretné annak a figyelemét felkelteni, az elismerését kivívni, a támogatását megszerezni.
Aztán vannak olyanok, akik tudatosan rabolják az energiát. Ők mindig ügyelnek arra, hogy ne szívják el a másik összes erejét. Vagyis az áldozatuk ne kerüljön olyan helyzetbe, amikor végleg feladná a harcot, hiszen utána már semmit sem várhatnak tőle. Mert ki az, aki az “aranytojást” tojó tyúkocskát el akarná pusztítani?

Ahogyan Annát is “életben hagyta” energiavámpír főnöknője, aki a fiatalasszony arcába mosolygott, miközben a kést forgatta a hátában.

“Margit főnöknőm úgy viselkedett velem, mintha a barátnője lennék. Azt hittem, szövetségesek vagyunk, hiszen mellette álltam, amikor vált, és a férje el akarta perelni tőle a gyermekét. Aztán amikor a cégnél takarékosságra került sor, Margit azt javasolta a vezetőségnek, hogy küldjenek el néhány embert, és az én nevem is szerepelt a listáján. Olyan mélyen csalódtam, hogy éjszakánként szemernyit sem aludtam, és kiújult a gyermekkori asztmám. Margit pedig élt és virult. Aztán a következő értekezleten bűbájosan előadta, hogyan kellene a cég költségvetésén módosítani, hogy az én állásom megmaradjon. Most jobban vagyok, ő úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna, de elkezdtem új állást keresni. Mert a rettegéstől, hogy bármikor elveheti a kenyeremet, árnyéka lettem önmagamnak.”

Partnerem a Drakulám!

Fülöp László

– Energiavámpírságról beszélünk akkor is, amikor energiacsere folyik – folytatja Fülöp László. – Ilyenkor az energiát elvevő negatívat ad a pozitívért cserébe. Például gyakran előfordul megromlott párkapcsolatokban, amikor két ember már nem szereti egymást, évek óta nincs “közük egymáshoz”, mégis egy ágyban térnek esténként nyugovóra. Ebben az esetben éjszakánként történik az energiacsere, aminek hatására az egyik fél reggel kimerülten ébred, és egyre gyakrabban döntik le lábáról különböző betegségek. Ha kényszerű helyzetben vannak, és nem válhatnak el, akkor megoldást jelenthet az is, ha külön szobába, vagy egymástól távolabb lévő ágyban hajtják álomra a fejüket.

Energiaelszívásról van szó akkor is, amikor autóvezetésünkbe a mellettünk utazó beleszól. Ilyenkor azt sem tudjuk, hogy merre van balra, fogalmunk sincs, hogy a körforgalomban kinek lehet elsőbbsége! Az agyunk szinte kiürül, a tenyerünk izzad, és úgy szállunk ki az autóból, hogy jártányi erőnk sincs. Az utolsó erőmorzsát pedig akkor veszítjük el, amikor felteszik a kérdést: hogyan kaphattunk jogosítványt? A megoldást ilyenkor az jelenti, ha az eset után őszintén beszélünk a sérelmünkről, és elmondjuk, ez az eset felért egy energiarablással.

>> Itt következik a II. rész!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top