Aktuális

Törjünk a csúcsra!

Elhatározták, hogy legyõzik a magukban rejlõ "jókislányt”, és elindulnak a gyönyör útján? A szexualitás az egymásra figyelés magasiskolája, járják ki párjukkal kéz a kézben, higgyék el, élvezetes lesz!

– Ha a feleségemnek még sosem volt hüvelyi orgazmusa, meg tudnám rá tanítani?

Hogyne! De mi lehet az akadálya? A bennünk élő “szemérmes” mást sem hallott eddigi élete, főként kamaszkora során, mint hogy viselkedjen, uralkodjon magán, és még véletlenül se kezdjen bele saját teste felfedezésébe. Hát ez az a taburendszer, amit az összebújásnál feledni kell – erre, kedves levélíró, sok-sok szeretettel és gyengédséggel megtaníthatja a feleségét, és akkor máris eljutottak az első lépcsőfokig! Ehhez persze nagyfokú bizalom szükséges, hogy a nő akkor se érezze magát veszélyben, amikor testét-lelkét átadja a szenvedélynek. Éreznie kell, hogy a párja számára ő a legfontosabb, épp ezért szabadon megfogalmazhatja vágyait, annak társa is örül. Akarattal semmit nem érünk el a szexben, viszont annál nagyobb magasságokba érhetünk, minél inkább sikerül kontrollt vesztenünk.

Az is fontos persze, hogy a nő felelősséget érezzen a saját szexuális életéért. Ne a társától várja, hogy oda juttassa, ahová még önmagát sem tudja! Elfogadással nézzük meg, hogy meddig tudunk eljutni a testi szerelemben, és meddig jutott a párunk. Az örömeink, de a szorongásaink is hatnak egymásra. Gyakori, hogy a férfi problémája tünethordozóvá teszi a nőt, például a korai magömléstől szenvedő férfi kedvese nehezen juttatható el a csúcsra. A megoldás megint mindkét félre hatni fog, melyben a nő segítségére lehet a férfinak.

A teljesítmény-centrikusság is akadálya lehet a mélyről jövő szenvedély megélésének. A levélíró férfinak azt tanácsolom, hogy csak játékképpen szerelmeskedjenek, úgy, hogy most nem az orgazmusra törekednek, hanem élvezik a szeretkezést. Ne a befejezés legyen a cél, hanem a játék, a kölcsönös örömszerzés. Figyeljék, tanulják egymást időtlenül. Meglepő tapasztalatokra, érzetekre tehetnek így szert. Pakolják ki a hálószobából az elvárásokat, a bűntudatot, a vádaskodást, és engedjék be helyette az elengedettséget, a szenvedélyes kutakodást, az elfogadó figyelést. Engedjék teljesen magukba egymást, ekkor megszűnik az ÉN állapot, és megszületik a MI összefonódottsága. Ismerjék meg egymás gondolkodását a szerelemről, az eddigi tapasztalásokról, a jelen kérdéseiről, a fantáziákról. Figyeljék meg, hol a szenvedélyességük határa, őszinte visszajelzéssel támogassák társuk szexuális önbizalmát.

A személyiség erotikus oldalának kiteljesítése mellett azonban alapvető, hogy a szexualitásban központi szerepet játszó szerveket is tréningezzék. Az intimtorna rendszeres gyakorlása a rejtett területeket élővé, frissé, ruganyossá, feszessé teszi. Így átélhetjük, illetve meghosszabbíthatjuk az orgazmust. Az alapok elsajátítása után a nők képesek a G-mirigyük körüli szövetek művelésére, mely során megnő annak érzékenysége. Az elengedettséggel, testünk karbantartásával, ön- és társismerettel, befogadással a hüvelyben is átélhetővé válik az orgazmus – sőt, innen még van hova továbblépnünk!

Következik: – Már előre félek a menstruációtól – a kellemetlenség és a fájdalom miatt. Lehet ezen változtatni?

Ha rákattintanak a nlc.hu/szakertok oldalra, többek között Kriston Andreától is kérhetnek, kaphatnak hasznos életvezetési tanácsokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top